Új hozzászólás Aktív témák

  • Nisida

    aktív tag

    válasz ignorant #1549 üzenetére

    Ja csak a probléma az, hogy a BFL egy folyamatos után rendelgetésbe beledöglik, mert ami a gpu nál bementél az 1001 bolt egyikébe és vettél havonta 1 új garnitúrát itt csak a BFL van. Vagyis ha tudnak fejlödik a rendelés állománnyal az egyfajta értelmetlen anyagháború csak a BFL nyer rajta meg az EOn pl :D

    "Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

  • high-tech

    csendes tag

    válasz csaba951 #1550 üzenetére

    a 1117 és a 1116 comment ugyanannak tűnik de a link tökéletes! :)
    köszi!

    Üdv, HT

  • zenke

    aktív tag

    válasz zenke #1543 üzenetére

    hmm :F

    Galaxy Ace Xperion V5, Galaxy SIII 4.1.2+Siyah, Galaxy Note2 Stock 4.1.2

  • ignorant

    senior tag

    válasz Nisida #1551 üzenetére

    Szerintem folosleges tul komplikalni. Nme lattam olyan ceget ami osszeszakadt volna tul sok rendeles miatt amugy nem is tudom te mi alapjan gondolsz ilyeneket :D

    lenyeg, hogy tisztaban vagy osszes rizikoval, korulnezel, hogy mik az opcioid, ha nem tetszik akkor varsz, vagy hagyod az egeszet....ennyi

  • ignorant

    senior tag

    válasz zenke #1543 üzenetére

    Honnan?

    en ma tobbszor vettem ki penzt pl a penztarcambol :D

  • Nisida

    aktív tag

    válasz ignorant #1554 üzenetére

    Oké megfogtál egyetlen a pizzafutar.hu ami a kuponos hülyesége miatt sokkalt be.

    Egy kérdés: a BFL add valami számlát vagy akármit amikor megrendeled a gépet és kifizeted ?

    "Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

  • zsoory

    csendes tag

    válasz Nisida #1556 üzenetére

    Mivel kérnek számlázási adatokat is, így gondolom jár hozzá a számla is :D

  • Nisida

    aktív tag

    válasz zsoory #1557 üzenetére

    Ja igen de ha a csomagban van akkor már régen rossz mert a Vámhatóság kéri igazolni a vásárlás összegét :) a csomag bontása előtt szép kis formás nyomtatványon. Me ha nincsen akkor saját hatáskörében állapítattja meg. Ezért kérdezem , hogy elektronikusan vagy más módon megkapod éé.

    És te kaptál ?

    [ Szerkesztve ]

    "Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

  • gyuszi78

    tag

    ehhez mit szóltok?

    szinte nulla a fogyasztása az ilyen bányásznak!!! :C

    de ne gyertek nekem azzal hogy így elavult meg nincs jovoje meg Asic a tuti...mert Asicot csak képen látott itt mindenki de lehet hogy a BFL még a képeket is fotosopolta :DD

    [ Szerkesztve ]

  • Chal

    addikt

    válasz Nisida #1551 üzenetére

    Nem csak a BFL van. És tippem szerint fel fog bukkanni még a meglevők mellett pár cég az idén.

  • gyuszi78

    tag

    válasz Chal #1560 üzenetére

    de ha a tobbi is olyan "komoly " cég lesz mint a BFL akkor a fene megette...

  • Chal

    addikt

    válasz Nisida #1558 üzenetére

    Te még soha nem rendeltél semmi külföldről? A világ felvilágosultabb részein egy sajtpapírra is lehet számlát írni, mert nem ezen múlik. Az USA-ban számlának felel meg a visszaigazoló e-mail, vagy az amit a my account-on lehet látni az orders menüben a BFL lapján (ha kinyomtatod).

    Egyébként a magyar vámosoknak is simán elég ez (na nem számlának, hanem a vámtarifa kalkulálásához), nem egyszer vámoltattam már Ebay-es e-mail alapján az Orczy téren. Napi csillió ilyennel találkoznak, max azt mondják hogy nem hiszik el (lásd 1 dolláros számla iphone-ról, giftként feladva és társai). Ha nem veszik őket hülyére akkor elég normálisak szerintem.

    A BFL kocka meg a maga igénytelen dzsunka kinézetével szerintem nem fog nagyon gondot okozni nekik, a Jalapeno (én már csak így hívom, régi szép idők! :)) ) esetén szerintem a "szakképzett" vámosok nemhogy kevesellni fogják a 250 dollárt, hanem inkább sokallni :)

    [ Szerkesztve ]

  • Nisida

    aktív tag

    válasz Chal #1562 üzenetére

    Oké , bár az elmúlt évben nekem is ez volt a tapasztalatom de azóta kicsit rákeményítettek :) ezért idén már más tapasztaltam :( kekeckedést.

    Éppen tegnap néztem úgy néz ki mint 4 rassberry pi összerakva , 900 dolcsiért kicsit sok, és 1 Gh/s kevés.

    [ Szerkesztve ]

    "Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

  • Penge_4

    veterán

    Porból lettünk, hash-porrá leszünk - Ez az írás elég elgondolkodtató... Eszembe jutott, hogy mi lesz, ha a jövőben esetleg befut a bitcoin, napi szinten használják majd az emberek, a 21 milliós elméleti mennyiség (ami ma már valószínűleg legalább 2-3 millióval kevesebb) olyan hamar nagyságrendekkel csökkenhet, hogy ebből komoly problémák adódhatnak.

    Emlékezzünk arra, hogy egyszerű közösségi oldalak kapcsán is hányszor volt már szó arról, hogy ha valaki meghal akkor idővel törölhető legyen valamilyen módon, különben nagyon hamar bittemetővé válik. Na mármost egy ilyen profilhoz egy ember bátrabban megadja 1-2 bizalmasának/hozzátartozójának a hozzáférést, mint a saját pénztárcájához.

    Statisztikailag rengetegen halnak meg a világban másodpercenként is és sokan hirtelen, előre nem várt (pl. betegség) módon, balesetekben.

    Valami módot kéne találni arra, hogy ilyen esetekben a pénzmennyiség szétszóródjon a bányászok között, vagy hasonló, mert így tényleg esélyes a hiperdefláció.

    Nektek mi a véleményetek erről?

  • ignorant

    senior tag

    válasz Penge_4 #1565 üzenetére

    Minel tobb veszik el, annal ertekesebb lesz a maradek.

    Valamint, mindenkinek maganak kell gondoskodnia azokrol a dolgokrol amit hatra fog hagyni, bitcoin sem kivetel.

  • ignorant

    senior tag

    Vamos dologra visszaterve. meg ide sem ert de mar arrol fagadtak hogy hany retegu a PCB...A legtobb cegtol azert elvarom, hogy alacsony osszeg legyen a dobozon. :)

    Egyreszt azert mert bitcoin-bol visszamenoleg arat meghatarozni kb lehetetlen, masreszt a kurva anyjukat, hogy mindenbol akarnak reszesedest. Kozben meg korul lehet nezni ebben a tetves orszagban hogy mit kapunk a penzunkert, csak korrupt politikat.

    DPR egyik gondolata jut eszembe:

    "Every single transaction that takes place outside the nexus of state control is a victory for those individuals taking part in the transaction. So there are thousands of victories here each week and each one makes a difference, strengthens the agora, and weakens the state."

  • Penge_4

    veterán

    válasz ignorant #1566 üzenetére

    De a végén még ha tudják is növelni a tizedesjegyek számát, nehézkes lesz kezelni, ha marad pár évtized múlva 21 millió helyett mondjuk 50000 BTC forgalomban. Ráadásul nem is tudja a rendszer, hogy ami elveszett az elveszett, így megsaccolni is lehetetlen.

    Az meg, hogy mindenki maga gondoskodik egy dolog, de míg X halála után:
    X hozzátartozói örökölnek mindent. Ha nincsenek, akkor az állam.
    X készpénz, arany és hasonló megtakarításait az, aki először megtalálja (még ha szét is kell robbantani a titkos széfet a falban).

    A BTC esetében viszont ilyen nem létezik, mert még a papír wallet is értéktelen ha titkosítva van a privát kulcs. Szóval közelebb áll ahhoz, mint mikor valaki halála után a titkosított vinyóján lévő cuccok (legyenek céges dokumentumok, film, zene vagy pornógyűjtemény) az enyészetté válnak.

    Jó, hogy 21 milliótól nincs több, de valahogy biztosítani kéne, hogy mindig rendelkezésre álljon ez a 21 millió.

  • csaba951

    veterán

    válasz Penge_4 #1565 üzenetére

    >olyan hamar nagyságrendekkel csökkenhet, hogy ebből
    >komoly problémák adódhatnak.

    Nincs még egy hónapja sem, hogy arról tárgyaltunk, hogy a BTC "végtelen" kicsi részekre osztható. Tehát nem lesz hiány, mert igény esetén több részre osztjuk a meglévő készletet. Pl. 1 BTC = 1000x0,001 BTC. Amit eddig 1 BTC-ért vettél meg, az holnap csak 0,001 BTC-be kerül. Viszont ez minden termékre igaz, eladásnál/vételnél egyaránt. Rosszul csak azok járnak vele, akiknek eddig egyáltalán nem volt BTC-jük, mert nekik ezután sokkal nehezebb lesz 1 BTC-t összehozniuk. A rendszer összes többi szereplője -akiknek már van BTC-jük- viszont jól jár, mert több árut/szolgáltatást tudnak megvenni a BTC-jükért.

    BTC világan akkor jársz jól, ha takarékos vagy. Jobban belegondolva ez nem is rossz, mert legalább kevesebbet költenek az emberek értelmetlen kacatokra. Viszont mindenkinek vannak szükségletei, ezért mindenki kénytelen költeni a BTC-jéből. Tehát nem fenyeget az a veszély, hogy mindenki csak a wallett-ben tartogatja a pénzét.

    >ilyen esetekben a pénzmennyiség szétszóródjon a bányászok között

    Egy frászt! Az egész "nyugati világ" a magántulajdon szentségére épül, már legalább a rómaiak óta. Ami az enyém az senki nem veheti el tőlem, mert az lopás, és az ilyen büntetendő.

    A fenti logikád szerint időnként -mondjuk évenként- vegyük el az összes fel nem használt vagyont a milliárdosoktól, mert hiszen nem költötték el, tehát nincs is rá szükségük.

    Vagy a magyar weboldalakon bemutatják pár milliárdos otthonát, autógyűjteményét -vagy bármilyen, az átlag ember részére elérhetetlen vagyontárgyát- akkor jönnek azzal, hogy Afrikában meg éheznek! És akkor mi van?! Ha elvesszük a gazdagoktól a kis játékszereiket, attól még ugyanúgy százmilliók fognak meghalni. Ezzel a módszerrel csak azt érnénk el, hogy mindenki egységesen szegény lesz.

    Kína sikere pont arra vezethető vissza, hogy a hihetetlen embertömegek kezdtek el dolgozni exportra, mert többet keresnek vele, mint az sok-sok generáció óta folytatott földműveléssel. Ha dolgozol, akkor több pénzed lesz, többet tudsz költeni olyan dolgokra amik fontosak neked. És közben nem kell attól tartanod, hogy bárki akaratod ellenére elveszi a megkeresett pénzedet, megvásárolt áruid/szolgáltatásaid.

    Afrika tragédiája pont ebben van, hogy zéró a magántulajdon tisztelete. Teljesen kiszolgáltatott vagy, bármikor jöhet egy fegyveres, és büntetés nélkül elvehet tőled bármit. Ebben az esetben a legjobban akkor jársz, ha egyáltalán nem csinálsz semmit egész nap, mert akkor nincs is mit elvenni tőled. Lehet nyugodtan várni a "nyugati" segélyszállítmányokat.

    Jó, nyilvánvalóan vannak a példámban erős túlzások, a fentiek nem egész Afrikára érvényesek, illetve a nem dolgozókat is lehet rabszolga munkára kényszeríteni fegyverrel. De szerintem így is érthető a mondanivalóm lényege.

    [ Szerkesztve ]

  • csaba951

    veterán

    válasz Penge_4 #1568 üzenetére

    >Jó, hogy 21 milliótól nincs több, de valahogy biztosítani kéne,
    >hogy mindig rendelkezésre álljon ez a 21 millió.

    Minek?! Ha csak kevés egység van belőle forgalomban, akkor egy egységhez csak több áru/szolgáltatás eladásával lehet hozzájutni. Ha meg hirtelen elkezdenek költekezni az emberek, akkor egy egységért csak kevesebb árut/szolgáltatást lehet vásárolni. Nincs ebben semmi varázslat. Már most is ilyen világban élsz (kivéve pár országot), csak most nem BTC-vel fizetsz. Ez a része a dolognak teljesen jól működik a gyakorlatban.

  • Penge_4

    veterán

    válasz csaba951 #1569 üzenetére

    "Ami az enyém az senki nem veheti el tőlem, mert az lopás, és az ilyen büntetendő."

    Halálod után valaki örökli. Ha nincs hozzátartozód, akkor jelenleg az állam. Még mindig jobb lenne, hogy ilyen esetekben egy önkényes bürokratikus daganat helyett a bányászok (akiktől függ az egész rendszer) kapják meg az elárvult pénzt, nem?

    "A fenti logikád szerint időnként -mondjuk évenként- vegyük el az összes fel nem használt vagyont a milliárdosoktól, mert hiszen nem költötték el, tehát nincs is rá szükségük."

    Csak miután meghalt.

    "Már most is ilyen világban élsz (kivéve pár országot), csak most nem BTC-vel fizetsz. Ez a része a dolognak teljesen jól működik a gyakorlatban."

    Nem. Most olyan világban élünk, ahol ha megsemmisül egy rahedli pénz egy katasztrófa (pl. a legutóbbi hurrikánok meg cunamik) miatt, akkor az adott állam jegybankja nyomtat újakat a helyükre. Ha ugyanez a BTC-vel történik meg (megsemmisül egy rakás adathordozó), akkor annyival kevesebb lesz majd forgalomban.

    Az a jó, ha a defláció természetes következménye a technológiai fejlődésnek és a fejlődés következtében az erőforrások hatékonyabb kihasználásának. Nem az, ha masszív (és visszafordíthatatlan) deflációs hullámot lehet kreálni akár azzal, ha valaki fizikálisan megsemmisít adathordozókat vagy akár teljes szerverparkokat.

    Félig idevág: nyitottam egy Namecoin topicot (remélem nem törlik).

  • Nisida

    aktív tag

    Igazából még valaki a szeretem a deflációt linkelte éppen egy hete , és az orrom alá dörgölte, hogy a defláció szuper :) A rendszer ki van találva 21 millió BTC-ig, meg mondj uk 2015-2020 ig. De nagyeszű feltalálónk azt felejtettem el , hogy a világ nem zárt rendszer :( Különben az egész addig működik amíg van mit bányászni.

    Az már most látható, hogy nem a Bitcoin lesz az utolsó ugyanarra a rendszerre felépített cryptopénz, majd jönnek újak és azok megteremtik a "mennyiségi" növekedés lehetőségét. Kb. szerintem olyan lesz ez mint a fillér / forint vagy az angolok Font / shiling / penny rendszere, a Bitcoin lesz a Font a többiek meg alatta , és azok alá is beköltöznek újak, egyfajta sorolás fog létrejönni. Nagy valószínűséggel ha nem borul meg a rendszer akkor 20 év múlva az unokám csodálkozni fog, hogy valaha volt egy csóró "bányásznak" 1 BTC-je mert addigra már 0.00000001 BTC = 1 B2TC = 100000000 B3TC fog érni.

    Az elvesztés azért érdekes mert ugyi hurrá decentralizáció :) vagyis ami elveszett az elveszett de kérdés nem lehet-e újra generálni sutyiban :D

    Amúgy egyfajta perverz öröm, hogy miközben sokan a meglévő rendszert szidják ugyanazokat a megoldásokat tartják jónak a bitcoin világában. A bányászok közötti szétosztás = a nincs örökös akkor az államé rendszerrel, annyi különbséggel, hogy amíg az állami mi mind vagyunk addig a bitcoin világában ebben a logikai rendszerben a bányászok azok. Jó de melyikek ? hányan bányásztak csak 0.000001 BTC**ig aztán over , ők is kapnak ?

    Penge: de nem a defláció eredménye a technikai fejlődés hanem éppen fordítva. :(

    [ Szerkesztve ]

    "Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

  • ignorant

    senior tag

    válasz Nisida #1572 üzenetére

    Nagyon alap pontok felett elsiklasz (megint).

    Nem lehet generalni "sutyiban" mert transzparens a rendszer, valamint az egeszet ugy lehet elkepzelni, hogy kozos megegyezesen alapul. (tehat, ha bent vagy a rendszerben, hiaba "hireszteled", hogy nem 4 hanem 4000BTC-d van, ahogy a tobbi peer ellenorzi mindenkeppen kibukik a "csalas",

    Ahogy kevesebb lesz egyre a block reward, ugy veszi at a helyet a fee.

    Deflacio, persze, elhiszem hogy nem tetszik, akkor ne foglalkozz deflatory rendszerrel.

    Inflatory-bol van valasztekod boven, hasznald egeszseggel ;-)

    A coinok elvesztese teljesen irrelevans. A tobbi ertekehez "adodik". Azt meg hogy mennyi veszik el, teljesen felesleges tudni kontkreten, mert csak annyit jelent hogy nem vesz reszt a forgalomban.

  • ignorant

    senior tag

    válasz Penge_4 #1568 üzenetére

    Te amugy ertelmezted azt a reszt hogy az utolso btc 2140-ben lesz "generalva". :D

  • Penge_4

    veterán

    válasz ignorant #1573 üzenetére

    "A coinok elvesztese teljesen irrelevans. A tobbi ertekehez "adodik". Azt meg hogy mennyi veszik el, teljesen felesleges tudni kontkreten, mert csak annyit jelent hogy nem vesz reszt a forgalomban."

    Pont ez a baj, hogy még tudni sem lehet. Tehát tegyük fel növekszik az értéke, mert egyre zavaróbb lesz, hogy csak kis része vesz részt a forgalomban, így már 1 milliBTC helyett 1 satoshiért tudsz majd venni egy kiló kenyeret.

    Ekkor viszont azok, akik eddig ültek a pénzen évekig, vagy akár évtizedekig (mert senki nem tudja, hogy azok tulajdonosai egyáltalán élnek-e még, mivel nem bonyolítottak hosszú ideje tranzakciót azokról a kulcsokról) elkezdenek bevásárolni a hirtelen sokszorosára értékelődött BTC-jükből házat, kocsit, yachtot, nyaralót, majd hirtelen hullámvasút effektussal emiatt megint leértékelődik a BTC, mivel a tranzakciók következtében "előkerült" az eddig elveszettnek hitt BTC mennyiség.

    Eközben a szegények ugyanabba a csapdába kerülnek, mint jelenleg ha hitelt vesznek fel, egész pontosan a hirtelen felértékelődött BTC miatt elköltik a vagyonuknak egy jelentős hányadát, amivel egyik oldalon jól jártak, mert van nekik is új lakás, új kocsi, új plazmatévé, stb. De a hullámvasút miatt újra leértékelődik a BTC, így már az a szituáció áll fenn, hogy az a kis pénz, amiből addig szűkösen megéltek (és hirtelen felértékelődött, ezáltal úgy érezhették, meggazdagodtak) hirtelen le (azaz vissza)értékelődött, ami miatt az eddig is szűkös keretük jelentős (felértékelődött időszak alatt elköltött) hányada már nem áll rendelkezésükre.

    Szóval minél kevesebb lesz forgalomban, annál inkább két forgatókönyv áll rendelkezésre:
    1. Mesterségesen elinflálják plusz számjegyek beiktatásával, esetleg még a tizedesjegyet is arrébb teszik.
    2. Egyre volatilabb lesz, ahogy csökken a mennyiség és ironikus módon ugyanazok lesznek a bábmesterek, akik eddig is. A nagy vagyonnal rendelkező elit, akik a költekezésükkel vagy a passzivitásukkal durván hatással lehetnek a pénz értékére.

    "Te amugy ertelmezted azt a reszt hogy az utolso btc 2140-ben lesz "generalva""

    Nem 2030-ban?

    [ Szerkesztve ]

  • csaba951

    veterán

    válasz Nisida #1572 üzenetére

    >a bitcoin világában ebben a logikai rendszerben a bányászok azok.
    >Jó de melyikek ? hányan bányásztak csak 0.000001 BTC**ig
    >aztán over , ők is kapnak ?

    Ez tévedés! Tulajdonképpen mindenki részesül belőle arányosan egyformán akinek van BTC-je. Teljesen mindegy, hogy az illető hogyan jutott hozzá (vásárolta/bányászta stb.). Az más kérdés, hogy napjainkban valószínűleg a BTC tulajdonosok többsége egyben bányász is. :D

    >de kérdés nem lehet-e újra generálni sutyiban

    Amíg legalább a hálózat 51%-a nincs egy kézben, vagy egy ekkora csoport nem hangolja össze a tevékenységét, addig erre nincs lehetőség. Ha megcsinálják ezt a "kis mellékest", akkor viszont arról a hálózat minden tagja értesül majd, és pár óra alatt 0-ra esik a BTC értéke. Ez az egyetlen visszatartó erő, hogy ne éljenek vissza az erejükkel.

    Mondjuk ez elég jól működik. Nem tudok rá példát mondani, hogy bármely cég miután vagyonokat költött arra, hogy a legnagyobb versenytársait bekebelezze vagy tönkretegye, hirtelen ingyen kezdte el árulni az áruját/szolgáltatását azon a piacon amin döntő befolyást (legalább 51%-os piaci részesedés) szerzett.

    >Még mindig jobb lenne, hogy ilyen esetekben egy önkényes
    >bürokratikus daganat helyett a bányászok (akiktől függ az egész
    >rendszer) kapják meg az elárvult pénzt, nem?

    Probléma megoldva! Mindenki részesül belőle arányosan egyformán akinek van BTC-je. Ha csak kevés BTC van forgalomban, akkor egy BTC-hez csak több áru/szolgáltatás eladásával lehet hozzájutni. Ha meg hirtelen elkezdenek költekezni az emberek, akkor egy BTC-ért csak kevesebb árut/szolgáltatást lehet vásárolni. Nincs ebben semmi varázslat.

  • ignorant

    senior tag

    válasz Penge_4 #1575 üzenetére

    Az hogy kevesebb BTC van forgalomban nem azt jelenti hogy a forgalom kevesebb.

    Amit feltetelezel, az egybol feltetelez magas BTC arfolyamot, tehat nem 2b $ lesz a market cap, hanem sokkal nagyobb, ergo nem fogjak a piacot megmozgatni egyenek vagy barmilyen entity.

    Az arfolyamot mindig a kereslet kinalat aranya hatarozza meg. Ez kesobb sem lesz maskepp, csak a volatlilitas lesz enyhebb.

    Nem, nem 2030-ban hanem 2140-ben. az annyit tesz hogy ha most 25 eves vagy pl ,es 75 evvel szamolunk akkor meghalsz 2063-ban,na innen meg 110 ev.

    [ Szerkesztve ]

  • Penge_4

    veterán

    válasz ignorant #1577 üzenetére

    "Amit feltetelezel, az egybol feltetelez magas BTC arfolyamot, tehat nem 2b $ lesz a market cap, hanem sokkal nagyobb, ergo nem fogjak a piacot megmozgatni egyenek vagy barmilyen entity."

    Én azokról az időkről beszélek, amikor már minden tranzakció BTC-ben zajlik és megszűnik a dollár. Akkor már nem lehet milyen külső valutához kötni a market cap-et.

    "Nem, nem 2030-ban hanem 2140-ben. az annyit tesz hogy ha most 25 eves vagy pl ,es 75 evvel szamolunk akkor meghalsz 2063-ban,na innen meg 110 ev."

    Initial estimates believed the total number of Bitcoins would be slowly released through 2140, but that estimate has been adjusted to somewhere between 2030-2040.

    forrás

  • Nisida

    aktív tag

    válasz ignorant #1573 üzenetére

    .

    [ Szerkesztve ]

    "Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

  • Chal

    addikt

    válasz Nisida #1579 üzenetére

    Te most a nyílt kulcsos titkosításban találtál elvi hibát, tehát szerintem fel fognak terjeszteni Nobelre. Nem gondoltam volna, hogy a részese lehetek ennek, pláne nem egy magyar IT fórumon. Uraim, egy csodálatos világban élünk :)

    Egyébként Jancsi nem csak tippel, hanem nála van Julcsi pubkey-e, Julcsi levele pedig titkosítva van a privkey-el, ez jelenleg bőven elegendő a világon mindenkinek, legyen az bank, kormányzati rendszer, NASA, BTC, akármi. Elhiszem hogy ez egyszer megváltozhat, de nem gondolom hogy sok esély van rá.

    [ Szerkesztve ]

  • zenke

    aktív tag

    válasz ignorant #1555 üzenetére

    Ebből a bitcoinos izéből.

    Haver már 1 hónapja 100%-n pörgeti a 7870-ket 2db-t de azt mondja még nem vesz ki pénzt mert rossz az árfolyam.

    Szóval tényleg lehet innen kivenni pénzt? Gondolom értitek mit mondok.

    Galaxy Ace Xperion V5, Galaxy SIII 4.1.2+Siyah, Galaxy Note2 Stock 4.1.2

  • ignorant

    senior tag

    válasz zenke #1581 üzenetére

    GPU-val mar nem csinlnam. nekem volt egy gpu farmom ami +-osan vegzett amikor leepitettem.

    Nagyon sok tenyezotol fugg az egesz. De kerdesedre valasz, igen ebbol lehet kivenni "penzt" :)

    Ez a tevekenyseg sok rizikoval is jar, ne kockaztass tobb penzt mint amit nem sajnalsz elveszteni.

    Abool kiindulva hogy bitcoin izenek hivod,elotte erdemes lenne megerteni ;-)

    elso korben:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Bitcoin
    bitcoin.org

    [ Szerkesztve ]

  • ignorant

    senior tag

    válasz Penge_4 #1578 üzenetére

    ugy ertettem, hogy mi alapjan allitja ezt a blog, mert szerintem az elfogadott estimate 2140 meg mindig.

  • zenke

    aktív tag

    válasz ignorant #1583 üzenetére

    Igen erre gondoltam bocsánat.

    Mi a rizikó? Bocsi, de nem nagyon vagyok még képbe vele de érdekelne...
    Áram ingyen van amúgy.

    Galaxy Ace Xperion V5, Galaxy SIII 4.1.2+Siyah, Galaxy Note2 Stock 4.1.2

  • csaba951

    veterán

    válasz Penge_4 #1575 üzenetére

    >hirtelen hullámvasút effektus

    Csak elméletileg alkotható egy olyan rendszer aminek nincs semmi szükséglete. Még egy teljesen gépekből álló társadalomnak is állandóan szüksége lenne karbantartásra/cserealkatrészekre. Az embereknek meg aztán folyamatosan vannak igényeik amiket ki kell szolgálni. Olyan egyszerűen nincs, hogy egyszerre leáll minden piac. Ez egyenlő azzal, hogy mindenki egyszerre meghal. Viszont ebben az esetben a BTC-nek sincs már értelme.

    >elkezdenek bevásárolni a hirtelen sokszorosára értékelődött
    >BTC-jükből házat, kocsit, yachtot, nyaralót

    Szerinted ma egyik óráról a másikra keletkezik 100000000 milliárdos, akik eddig sehol nem voltak, de most elkezdenek költekezni??? Amit leírsz az egy-egy emberre igaz. De ezeknek elhanyagolható hatásuk van a világgazdaságra tekintve. Vagy pl. ma 17:00-kor a világ összes milliárdosa el fog költeni 100000000 USD-t? Ugye, hogy nem? És nem azért, mert nincs rá pénzük (ennyit simán ki tudnának fizetni), hanem ezt a pénzt nem tudnák értelmesen elkölteni. A luxus játékszereik már régen megvannak, ennyi új cégre (árutermelés/szolgáltatás) meg egyszerűen nincs fizetőképes kereslet. Akkor meg minek?!

    >2. Egyre volatilabb lesz, ahogy csökken a mennyiség és ironikus
    >módon ugyanazok lesznek a bábmesterek, akik eddig is.
    >A nagy vagyonnal rendelkező elit, akik a költekezésükkel
    >vagy a passzivitásukkal durván hatással lehetnek a pénz értékére.

    Legalább két dolog miatt nincs így.

    1) Az én, meg a te őseidnek soha nem volt lehetőségük rá, hogy a pénzkibocsájtásra közvetlen hatással legyenek. Bitcoin országban viszont nem így van. Aki időben lép, kockáztat az később mesés vagyonokra tehet szert. Ebben a versenyben nem csak az indul eséllyel aki egyszerre be tud ruházni pl. 1000000000 USD-t a rendszerbe. Itt te is megcsinálhatod a szerencsédet.

    Potenciálisan minden eddiginél nagyobb esély van arra, hogy nem egy szűk elit (mondjuk a 10%-a) rendelkezzen a vagyon többségével (mondjuk a 80%-val). Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lesznek majd kőgazdagok. Viszont a vagyon az eddiginél szélesebb körben lesz elosztva.

    2) Amikor a BTC tényleg a világ pénze lesz, akkor egyetlen érdekcsoport/ország sem fogja tudni manipulálni az árfolyamát döntően. Senkinek nem lesz akkora önálló része/befolyása amivel a piac összes többi szereplőjének érdeke ellen mehet.

  • ignorant

    senior tag

    válasz zenke #1585 üzenetére

    2 legfontosabb riziko:

    1.) Osszeomlik bitcoin - erteke lemegy 0-ra

    2.) A belefektetett penzed nem terul meg (belathato idon belul vagy soha)

    3.) Bitcoin arfolyam ingadozas

    A bitcoin-ok letrehozasanak folyamata a "mining". Ezt regen processzorok, kesobb GPU-k, FPGA-k, most pedig a cel processzorokat hasznalo egyseget nyernek teret.

    Itt egy link hardware-ek osszehasonlitasahoz

    Ez egy kalkulator, hozam szamitashoz.

    Link arfolyam infohoz, + alternativa

    Egy Elfogado hely lista.

    Mining teren, fontos szempont, hogy a termeles "nehezsege" igazodik a "rendszerben levo" osszteljesitmenyhez, tehat ahogy no az ossz teljesitmeny, adott kepessegu HW-val egyre kevesebb BTC-t fogsz jutalomkent kapni.

  • csaba951

    veterán

    válasz zenke #1581 üzenetére

    Már egy hónapja dolgozok, de még mindig nem vagyok milliárdos! Brühühü!!! ;]

    [ Szerkesztve ]

  • zenke

    aktív tag

    válasz ignorant #1587 üzenetére

    Értem. Szóval röviden/tömören, felejtős :R

    Galaxy Ace Xperion V5, Galaxy SIII 4.1.2+Siyah, Galaxy Note2 Stock 4.1.2

  • ignorant

    senior tag

    válasz zenke #1589 üzenetére

    Nem feltetlenul felejtos, de minden a szemelyes helyzetedtol, lehetosegeidtol es idozitestol fugg.

    Maga a banyaszat, csak egy resze a bitcoin "rendszernek". szoval vannak mas lehetosegek is ebben.

    [ Szerkesztve ]

  • albinolynx

    őstag

    válasz zenke #1589 üzenetére

    Ha csak ennyi ment át neked, akkor igen. Számodra felejtős...

    Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.

  • Penge_4

    veterán

    válasz csaba951 #1586 üzenetére

    "Aki időben lép, kockáztat az később mesés vagyonokra tehet szert. Ebben a versenyben nem csak az indul eséllyel aki egyszerre be tud ruházni pl. 1000000000 USD-t a rendszerbe. Itt te is megcsinálhatod a szerencsédet."

    Időben 2009-2010 volt, mikor még CPU-val is lehetett bányászni, meg még utána is kicsit, amikor még egy gyengébb GPU-val. Ma már csak a tőkéseknek van lehetőségük, akik beruháznak ASIC-ra és van olyan szerencséjük, hogy meg is kapják. Na meg azoknak, akik olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy ingyen van az áram és egy klimatizált helyiségben el tudják helyezni a gépet, mert azoknak párezer HUF is pénz.

    Esetleg ha létezne még Captchatrader, lehetne írni egy scriptet, ami végigpörgeti az összes 0.000001-eket adó fauceteket az adott (30 perc, 1 óra, 24 óra, stb.) időközönként és úgy nagyjából ugyanannyi lenne a profitod, mint bányászattal, csak cserébe nem pörögne 100-on a gép és nem fogyasztana annyi áramot. Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy van az az idő, amikor már ingyen árammal sem éri meg mezei GPU-val bányászni.

    "Potenciálisan minden eddiginél nagyobb esély van arra, hogy nem egy szűk elit (mondjuk a 10%-a) rendelkezzen a vagyon többségével (mondjuk a 80%-val)."

    Egy szűk elit lesz most is, csak a kereskedők, politikusok, stb. aránya lesz alacsonyabb, mert lesz helyette
    1. Néhány (akár teljesen csóró) geek, aki korán kezdte.
    2. Néhány jó anyagi körülmények között élő geek, aki ügyesen fektet be ASIC-ba és időben meg is kapja.
    3. Néhány szintén szerencsés kereskedő, spekuláns, stb. akik szintén szerencsésen olcsón nagyon sok BTC-t vettek nagyon sok USD vagy EUR tőkéből.

    Forgatni pedig az tudja majd, akinek van, tehát a fent felsorolt 3 csoport. Rajtuk múlik, hogy mennyit csepegtetnek majd a "pórnépnek".

    (#1588) csaba951: Nekem meg még mindig nincs 1 teljes BTC-m sem. Nvidia kártyát meg elindítani sem lenne érdemes (főleg léghűtéssel, ~30 fokos lakásban)... :O

    Egyébként meg egyetlen Bill Gates vagy hasonló vagyonnal rendelkező ha látna benne fantáziát simán felvásárolhatná a BFL-t, Avalont és az összes ASIC gyártó céget, akár pénzt is pumpálna belé, miután elintézte, hogy senki ne rendelhessen, majd venne egy brutál, zöld energiával üzemelő szerverparkot és nem 51%-ot érne el, hanem 90-et akár solo bányászattal is.

    [ Szerkesztve ]

  • csaba951

    veterán

    válasz Penge_4 #1578 üzenetére

    Nézd meg újra a kibocsájtási grafikont!

    Simán csak arról van szó, hogy 2040 után már annyira kevés új BTC kerül be a rendszerbe, hogy ez már nem lesz jelentős hatással a BTC piacára. Addigra már régen azzal fogunk foglalkozni, hogy egy adott aru/szolgáltatás mennyi BTC-t ér. Szerintem 2025-2050 között beárazásra kerül minden. Utána már nem lesznek nagyobb kilengések. Maximum egy-egy új termék ára fog ingadozni, amíg be nem árazza azt is a piac. Az áruk/szolgáltatások ára viszont egymáshoz képest már nem fog lényegesen változni.

    (#1586) csaba951

    3) A mostani pénzügyi elitnek korán sem lesz akkora befolyása mint most.

    Példa:
    a) Most bemész a bankba, és pl. 40%-os kamat mellett tudsz hitelt felvenni. Sok választási lehetőséges nincs, vagy felveszed ennyiért vagy nem kapsz hitelt.

    Akkor viszont az emberek össze tudnak dobni egy kockázati lapot az éppen felesleges megtakarításukból. Ettől a szervezettől mondjuk kapsz hitelt már 39%-ért is. Vagy egy másik hasonló szervezet már ad 38%-ért is. Ezeket a versenytársakat a bank már nem tudja izomból lenyomni. Földrajzilag is szét vannak szóra a világon, szóval még csak háborúzni vagy embargót hirdetni se lehet ellenük. És amúgy is rengeteg ilyen van, nem lehet mindegyiket levadászni.

    b) Mondjuk van "normális" 2%-3%-os kamat, de a bank bekér tőlem 20 igazolást, meg kijönnek személyesen a munkahelyemre kikérdezni a munkatársaimat, meg otthon a szomszédaimat, hogy vajon elég megbízható vagyok-e? Ha mindez megvan, akkor még mindig gondolkodnak rajta 30-90 napot.

    Az emberek kockázati alapját viszont mindez nem érdekli. Mennyi pénzre is van szükséged? Na, akkor ennyi kamatra, ekkorra futamidővel tudjuk nyújtani a hitelt? Kell? Rendben. Akkor itt a pénz, az első törlesztőrészlet ennyi lesz, amit ekkor kell befizetni. 10 perc alatt megvagy az egésszel.

    Teljesen mindegy hogy mit akarsz belőle venni, meg annak mi értelme is van. Senkit nem érdekel. Fizeted időben a részleteket, és ennyi elég is. Nem terhel senki semmilyen adminisztrációval. (Nem mellesleg már ettől önmagában olcsóbb lenne a hitel.)

    Aha. Na, most ha ennyire nem kell hozzá semmi, meg az arcomat sem kell adni, akkor megyek és felveszek 1000000 BTC hitelt. Nyitok is még pár számlát, aztán arra is veszek fel hitelt. A pénz meg jól leköltöm, élek mint Marci hevesen, aztán meg nem fizetek! ;]

    Ja, nem! :D Ugyan maga a BTC rendszer anonim, de pl. senki nem áll majd velem szóba ha nem adom meg a wallett azonosítómat. Azon pedig ott lesz az eddigi összes tranzakcióm. Ebből teljesen jól meg lehet állítani, hogy milyen kockázatú adós vagyok. Ha nem fizetek rendesen, akkor a többiek nem fognak majd velem szoba állni. Teljesen jól meg lehet szervezni, hogy aki nem fizet rendesen, az társadalmilag kirekesztett lesz, nem szolgálják ki sehol. Rá vagy kényszerítve arra, hogy ne verd át a többieket. Mert nyomva van. És hiába költözöl másik kontinensre, ezt ott is látni fogják.

    Amíg valakinek nincs 5-10 éves története, addig nem kap hitelt senkitől. Ezzel rögtön nem tudnak majd eladósodni a fiatalok, mert csak azt a pénzt tudják elkölteni, amit megkerestek. Akinek új számlája van, vagy évekig nem használja rendszeresen, az nem tud hitelhez jutni. Pont.

    Az összes tranzakció történet több helyen is el van tárolva, bárki számára nyilvános. Nem lehet valakinek hamis számlatörténetet generálni vagy éppen a hamisítással tönkretenni.

    A hitel számlához kötött, ha valaki más számláját adom meg, akkor ő kapja meg a hitelt. Ha nem kell neki akkor simán visszautalja és kész. Nem lehet vele csalni. :))

  • ignorant

    senior tag

    válasz Penge_4 #1592 üzenetére

    Ez csak annyiban santit, hogy ha nepszeru/sikeres lesz a protocol, akkor a dollarban vagy mas penzben kifejezett erteke nagyon sok lesz.

    Ha hiszel benne most es csoro vagy, akkor is szerencsejatek szinten vehetsz 0.5-1-2 BTC-t, aztan varhats hogy mi lesz/ Ilyen szempontbol a lehetoseg mindenki elott ott van.

    Kerdes, hogy hajlando vagy-e kockaztatni?

    Konnyu azt mondani, hogy akinek van penze annak minden ajto nyitva all, de altalabna a kisebb penzuek elfelejtik hogy meghozni a dontest nehezebb ha milliokrol van szo mintha 30e Ft-rol.

    A gazdagok tobbsege meg pont leszarja most a crypto valutakat szerintem evek kellenek mire olyan korokben is elterjedt lesz. ne feledjuk a market cap-et. ;-)

  • Penge_4

    veterán

    válasz ignorant #1594 üzenetére

    "Ha hiszel benne most es csoro vagy, akkor is szerencsejatek szinten vehetsz 0.5-1-2 BTC-t, aztan varhats hogy mi lesz/ Ilyen szempontbol a lehetoseg mindenki elott ott van."

    Megtenném, de Paypal-t nem fogad el az mtGox, másrészt van rajta 6 dollárom, szóval ez egy újabb korlát (a fee meg a többi izé miatt akkor érné meg, ha legalább 500-1000 dollár körül tudnék venni BTC-t), ráadásul unverified acc (kártyám sincs, amivel validálnám, akinek meg van és lenne olyan jófej, azzal nem basznék ki, hogy a Paypal egyszer csak úgy dönt, hogy leemel a kártyáról x összeget, szóval elég necces a policy-jük, még saját kártyával is necces lenne, ha csóró az ember és nem tudja nélkülözni a társított kártyán lévő összeget ha beüt valami gebasz, de ismerőséért felelni meg pláne.), csak fogadok (vagyis fogadtam még anno a "régi szép időkben") rá pénzt, ami ismerős bankszámlájára megy, amit ő kifizet kp-ben.

    "de altalabna a kisebb penzuek elfelejtik hogy meghozni a dontest nehezebb ha milliokrol van szo mintha 30e Ft-rol."

    A pénzmennyiség relatív. Minden attól függ, hogy a jövedelmed/vagyonod hány százalékát teszi ki az adott összeg. Ennél fogva, akinek sok van, annak lehet, hogy pár milliót kockáztatni nem akkora érvágás, ha esetleg elveszíti (ellentétben többet is kaszál rajta), míg a másiknak 30 ezer egy kisebb megtakarítás és azt beáldozni (úgy, hogy kevesebbet is kaszál rajta)...

    Bár a másik oldala meg, hogy egy gazdagnak, aki pár milliót befektet, mert számára aprópénz, annak ha megduplázza ezt az összeget ugyanúgy "aprópénz duplája"-ként tekint rá, mint a csóró, aki nagyobb rettegéssel befektetett 30 ezret és azt duplázta meg.

    A különbség, hogy míg x millió duplájából egy ember akár évekig elélhet szűkösen, addig 60 000-ből a rezsi éppen, hogy kijön. Szóval ilyen szempontból már annyira nem relatív (még ha a milliomosnak a rezsije is jóval több a medencével, szökőkúttal, kertésszel, szobalánnyal, biztonsági szolgálattal, stb.-vel), mert ő még gebasz esetén mindig lejjebb adhatja. A szegénynek meg már nincs lejjebb.

  • almafa42

    aktív tag

    válasz Penge_4 #1595 üzenetére

    Ez szép és jó, de mit akarsz ezzel mondani? Szépen levezetted a gondolatsort, hogy a gazdagok ha megduplázzák a megtakarításaik 1%-át, az arányaiban pont ugyanúgy aprópénz mint egy átlagember megtakarításainak 1%-a. Erre a következő mondatban az egész addigi logikát felülírva azt mondod, hogy de azért mégsem ugyanaz a helyzet, mert számodra az a több pénz többet jelent.

    Mindenki a saját rizikótoleranciájához mérten fektessen ebbe időt/pénzt/energiát. Ja - és az időt is számoljátok fel mint költség. Több tíz, több száz órát el lehet tölteni azzal, hogy utánajárj minden információnak, kifizesd a tanulópénzt, stb. Lehet ez idő alatt ha dolgoztál volna, és az így keresett pénért simán vennél BTC-t akkor előrébb lennél. (általánosítok)

  • csaba951

    veterán

    válasz Penge_4 #1592 üzenetére

    Hm. Nem te találtad ki BTC-t. Nem te írtál rá programot. Nem te csináltál mining pool-t. Még csak pénzt sem adtál ezekhez, hogy mások megcsinálják. Még csak éveket (elég időt) sem szántál a BTC-re az életedből. És most komolyan az a bajod, hogy nem te fogod vele a legtöbb pénzt keresni??? WFT!

    Nekem teljesen természetes, hogy a legtöbbet azok keresik majd vele, akik kitalálták, dolgoztak rajta, pénzelték akkor, amikor még senki más nem látott fantáziát a BTC-ben! És nagyon örülök, hogy a haszonból én is részesülhetek, pedig én hozzájuk képest nagyon keveset adok hozzá a sikerhez!

    Egy lehetőséget kaptam tőlük, hogy a mai csekély támogatásom 15-25-50 év múlva majd nagyon sok pénzt fog érni. Persze csak ha bejön. Ha nem jön be, akkor bukom az áramszámlát, meg a vga amortizációt. Én ennyit kockáztatok. Nekem ez megéri. A világ többsége szerint meg ez az egész hülyeség! :D

    Wikipedia: Apple Inc.
    Apple was established on April 1, 1976, by Steve Jobs, Steve Wozniak and Ronald Wayne.
    ...
    Apple was incorporated January 3, 1977, without Wayne, who sold his share of the company back to Jobs and Wozniak for $800. Multi-millionaire Mike Markkula provided essential business expertise and funding of $250,000 during the incorporation of Apple.
    ....
    Jobs and several Apple employees, including Jef Raskin, visited Xerox PARC in December 1979 to see the Xerox Alto. Xerox granted Apple engineers three days of access to the PARC facilities in return for the option to buy 100,000 shares (800,000 split-adjusted shares) of Apple at the pre-IPO price of $10 a share.
    ...
    On December 12, 1980, Apple went public at $22 per share,[42] generating more capital than any IPO since Ford Motor Company in 1956 and instantly creating more millionaires (about 300) than any company in history.
    ...
    Itt most ugrunk egy "kicsit" az időben.
    5/3/2013 NASDAQ:AAPL; Pice: 449.98 USD; Mkt cap 423.02B

    Na, és akkor kanyarodjunk vissza 1977-re, amikor Ronald Wayne kiszállt. Nyilván azért, mert máshogyan képzelte el az életét, nem látott sok fantáziát a közös cégben. Egy olyan cégből szállt ki ekkor, ami 36 évvel később 423 milliárd USD-t ér a piacon. Ma persze mindenki azt mondja erre, hogy milyen hülye is volt a fickó. Azt viszont ne felejtsük el, hogy se te, sem én nem láttam a cégben fantáziát, nem fektettem bele a munkámat és/vagy pénzemet.

    Aki nem örökléssel szerezte a milliárd dolláros vagyonát, hanem a saját munkája/ötlete által, azok kivétel nélkül átélték azt, hogy vállalták a kockázatot és valami olyat csináltak amiben az összes többi ember körülöttük nem hitt, hülyeségnek tartott.

    Bitcoin országban az alapításból már kimaradtál. Viszont még most is kereshetsz némi "aprót". Pl. 1-2 BTC-t havonta, mondjuk az év végéig. Csakhogy ezért most kell megdolgoznod, most kell teljesítened. 30 év múlva lehet, hogy ebből a 8 hónap alatt, "mellékesen" megkeresett pénzből egy ma 100000000 Ft-ért árult házat tudsz majd venni! Akkor majd a többiek ezt mondják: Bárcsak benne lettem volna én is! Több pénz kerestem volna azzal 8 hónappal, mint egész életemben összesen! Csak akkor már nem lesz meg nekik ez a lehetőség.

  • Nisida

    aktív tag

    válasz Chal #1580 üzenetére

    Goni vagy és részben igazad is van de nem jól látod, ez a hiba benne van minden biztonsági rendszerben nem én találtam meg , benne volt , benne lesz . És ezt úgy hívják humán faktor. Minden rendszer biztonsága a leggyengébb láncszemen múlik.
    Igazad van mindenki elfogadja de csak akkor működik ha vigyázol a saját privát kulcsodra. de ha ellopják onnantól ...
    Amúgy én csak arra hívtam fel a figyelmet amit szeretünk elfelejteni, a biztonsága érzetét az adja, hogy egy matematikus megmondja 8 billió év feltörni , igen de azt már csak halkan teszi hozzá , hogy ha nem szerzed meg hozzá a kulcsot. Vagyis ha van kulcs ami adott esetben könnyebben megszerezhető, a védelem nem ér semmit.
    Csak gondolj bele hányan vannak akik aláírják vagy titkosítják az emailjaikat és ebből hánynak van usb-s vagy más hardveres decriptora ami a hardverben fejt vissza és csak az eredményt löki ki, vagyis maga a kulcs nem szerezhető meg, és ha bukód a kulcsod buktad a leveleidet? Szerintem kevés , mindenki nagyrészt a gépén tárolja ....

    Ja igen ezt olvasta már valaki:

    http://itcafe.hu/hir/bitcoin_mtgox_coinlab_per_esea_kliens_hack.html

    [ Szerkesztve ]

    "Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

  • Chal

    addikt

    válasz Nisida #1598 üzenetére

    A humán faktor mindenhol ott van, de semmi köze a dologhoz ilyen megközelítésből. Ha tajt részegen egy kamion elé veted magad, nem fogja senki az összes kamiont porig rombolni mert gyilkos eszköz. Vagy ha elhagyod/ellopják a pénztárcád az nem róható fel a pénztárca gyártójának.

    Szóval arra akarok kilyukadni, hogy ezek önmagukban vizsgálva hibamentes eszközök, az, hogy adott ember hogy bánik velük, mennyire vigyáz rájuk és magára az már megint egy más kérdés.

  • ignorant

    senior tag

    válasz Nisida #1598 üzenetére

    Szokasos fos, szenzacio hajhasz ujsagiras. kedvencem:

    "A Bitcoin számára mostanában nem alakulnak szerencsésen a dolgok, szinte minden hétre jut valami negatív hír a virtuális pénzzel kapcsolatban. A kereskedői platformokat ért sorozatos DDoS támadások, a Skype-on terjedő Bitcoin-bányász trójai, a rendkívül nagy kilengéseket produkáló árfolyam mellett és az instabil kereskedői oldalak miatt sokan kérdőjelezik meg a Bitcoin hasznosságát és megbízhatóságát."

    Mintha a vilagban massal nem tortennenek negativ dolgok...

    btw, ha az emberek szeles korben tajekozottak lennenek akkor nem hiszem hogy sok bank meg hasonlo intezmeny maradna felgyujtatlanul, csak az utobbi idok kiszivargott bank botranyait nezve.

    Nem tudom hogy mit ertekel akkor sikernek a szerzo. Ez a valuta a "negativ" hirek ellenere is toretlenul fejlodik. 2009-ben egy szuk korbol indult, 0$-rol felment 100$-g (2013, ha mostani arfolyamot nezzuk), es a vilag fejlettebb orszagainak nagy reszeben mar kereskednek vele.

    Persze emogott nem all befolyas, hatalom es futtyszora gyilkolni kepes bábok.

    Az egesz azon mulik, hogy lesz-e eleg ertelmes ember aki segiti a project evoluciojat.

Új hozzászólás Aktív témák