Új hozzászólás Aktív témák

  • MPowerPH

    félisten

    válasz Hikvision #40587 üzenetére

    DPF mellett semmi nem jon ki, mivel nem tud, ez a lenyege. Az emlitett kis reszecskek pedig a kiegetes soran keletkeznek, es szemben a regi dieselekkel, amik a varosban is okadtak a kormot, ezek autopalyan regeneralnak, messze az emberektol, igy nem okoznak negativ elettani hatasokat. A kis reszecskekrol pedig annyit, hogy az osszes uj turbos benzines okadja ki magabol ezeket a kedves dolgokat, szures nelkul, a varosban az emberek orra ala. Nem veletlenul kerul ezekre is dpf lassacskan. Ezt valahogy mindig kihagyjak, mikor errol beszelnek, pedig a magasnyomasu rendszerek velejaroja. Ez vonatkozik ratok is, amikor azok az elavult motorok beindulnak, ugyan ugy vannak lathatatlan reszecskek, szuretlenul, kozvetlen az emberek orra ala.
    Tessek kicsit utanolvasni, melyik folyamat eredemnyekeppen keletkeznek ezek a rakot okozo mikroszemcsek.
    Engem meg az nem izgat, hogy reggel, az elso 1 percben milyen hangja van, ha utana dorombol. De eljarok 7l -el vele, vagy meg kevesebbel, ha normalisan vezetek. Ha meg akarom, akkor megy is, es nem csak addig, amig van az aksiban amper a villanymotoroknak.

    "Tehát itt nem a széndioxid és társai a fő probléma"

    Kerdezd mar meg a jegesmedveket is az Eszaki-sarkvideken, mi a velemyuk errol... Lassan azt halljuk mindenhol, hogy globalis felmelegedes milyen jovot tartogat nekunk, reszben mar erezhetjuk is.

    Ezek a Lexusok mindenek, csak nem jovobemutato technologiak. Minden, ami belsoegesu, az a mult, barmit raknak melle. Meg ha CNG -vel, vagy LPG -vel mennel, akkor azt mondanam okes, az eleg tiszta is, es gaz mindig lesz.
    Addig, amig a diesel a legtakarekosabb megoldas(a gazosok utan), addig nehez barmirol is vitazni. Az, hogy htomi85 olyan felhasznalasra vett ilyen autot(es ebben a teljesen irrealis elethelyzetben hasonitgat), amire tenyleg maximum egy elektromos jarmu valo, az meg az O szegenysegi bizonyitvanya. Statusszimbolum, mert meg kell mutatni mindenkinek... :) Kozben meg az okosok eljarnak fele annyibol is, csak varosban.

    htomi85: En nem irigykedek. Megvolt a lehetosegem, adtam egy eselyt ezeknek az alibi hibrideknek, elmentem, megneztem, kiprobaltam, de parasztvakitasnak jok, masra nem.
    En meg nem jarkalok az autoval varosban. Persze tudom, hogy sokan vannak, akik meg sz@rni is autoval jarnak, es kozben meg kell mutatni azon a par km-en is, hogy itt van penz, telik 30 millios SUV -ra. Evente mennel sok 10k km -et palyan, valszeg erdekelne Teged is, foleg, ha flottas vagy.

    Az Ampera pedig egy plug-in hybrid. Itt mar van technika, meg jovobe mutatas. Es tisztan elektromosan mesz, varosban nem fogyasztas benzint, es nem is pofogsz ki semmit sem.

    [ Szerkesztve ]

    Don't Tread On Me

Új hozzászólás Aktív témák