Új hozzászólás Aktív témák

  • biker

    nagyúr

    válasz rbalint88 #2284 üzenetére

    Szia

    Vettunk egy 2019-es eGolfot, Gratulálok!

    otthoni toltessel kapcsolatos a kerdesem, a helyzet: tarsashaz, a garazsba a lakasbol van levezetve az aram (kb 30meter, 2,5mm2 rez kabel kabelcsatornaban, egy fazis, 20A van adva a garazsnak, amugy 3x32A van, de minden villannyal megy. Talan nem a leghitvanyabb aljzat van felszerelve, de azt a legegyszerubb cserelni).
    Kerdes elso fele: hany amperrel tolthetek errol igy, by default az evse-vel?

    Teljesen szabálytalan! 2,5mm2 vezetéket nem biztosítunk 20A-re főleg nem 30m-re.
    30m-re 16A esetén már 3x4mm2 kell, mert itt tartós terhelés van, akár 6-8-10 órán át, nem úgy kell számolni mintegy lakásban
    Jelenleg ha 30m és 3x2,5mm2 akkor 16A maximum, de számolj 8-10V feszültség eséssel.
    Nekem 47m van és 3x4mm2 esetén 7V esik.

    Kerdes masodik fele: erdemes-e valami wallboxot felszereltetni, vagy heti max 2 toltesert felesleges? Nehezito korulmeny, hogy az auto nem a garazsban allna, ott mar masik pihen, hanem optimalisan a garazstol 5m-re kb, szabad eg alatt. (Ha nagyon muszaj, oda tudok allni a garazs ele, csak a szomszedokkal valo osszeveszes miatt nem eroltetnem).

    Igen, a konnektoros töltő nem arra való, hogy rendszeresen erről tölts, idővel azért szereltess fel, csökken a csatlakozások száma, kevesebb hibalehetőség.
    Egyelőre elmegy, de pl a gyári EVSE 12A nem 16A, csak a kínai 16A illetve a francia renault/DS vonal töltői, amik az e-green legrand aljzat mágnese hatására 8A helyett 14A vagy 16A töltésre átváltanak.

    Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

Új hozzászólás Aktív témák