Új hozzászólás Aktív témák

  • botond187

    csendes tag

    Sziasztok,

    Magyar Office 2019 Professional Plus

    Olyan problémám lenne, abban kérném a segítségeteket, hogy egy jó nagy adathalmazból úgy szeretnék kinyerni egy cella értékét, hogy az egyik fülből kellene kinyerni az adatot bizonyos feltétellel, melyek az eredeti fülön találhatóak.

    Viszont - és ahol elakadtam -, hogy egyfelől kellene keresnie egy másik fülön lévő adathalmazból az eredeti fülön lévő azonosító szerint és dátum értéke szerint is(a dátumot átalakítom értékké).
    Tehát szerepel az eredeti fülön az A3 oszlopban az azonosító, az AH 3 oszlopban meg a dátum értéke szerepel.
    Meg kellene keresnie az azonosítót a másik fülön, úgy, hogy vele párhuzamosan a dátum értéke ne legyen nagyobb (tehát kisebb, vagyis korábbi legyen).
    Az FKERES-el csak megtalálom, de ha tovább akarom, hogy menjen a keresés, azt nem tudom melyikkel lehetne.

    Hogy (remélhetőleg) érthetőbb legyen:
    Azt szeretném megtudni ezzel, ahol az azonosító egy terméknek az azonosítószáma, ID-ja, és ezt szeretném megkeresni a másik fülön lévő beszerzési árát (amit úgy lehetne kinyerni, hogy korábbi, mint az eredeti fülön lévő dátumérték).
    A termék többször is szerepel a másik fülön, olykor eltérő árral, eltárő dátummal, emiatt szeretném kikeresni, hogy az eredeti fülön lévő dátumhoz legközelebb eső korábbi beszerzési ára mi lehet.
    Tehát pl az eredeti fülön lévő június 3.-i dátumértéknél az ennél korábbi beszerzési árat nézze, ne az utánit.

    Ezt milyen megoldással csinálnátok meg?

    Köszönöm a segítséget előre is.

    Üdv,
    Bálint

Új hozzászólás Aktív témák