Új hozzászólás Aktív témák

  • zetor2000

    senior tag

    válasz A. Crowley #120089 üzenetére

    A nagy fogyasztók jellemzően azok, amik "meleget" csinálnak.
    Bojler, kazán (ebből elektromos nem tudom van e), átfolyós melegítő, vasaló, mosó / mosogatógép (ez utóbbi azért nem jelentős, bár amelyik "eco" módban meg napi 5-6 órákat...), hajszárító (nekem 5 perc, de vannak hosszúhajúak is, ahol több a nő egy háztatrtásban ott nem biztos, hogy rövid ideig tart), hajsütővas / hajvasaló, hőlégfúvó, villanykályha stb... Esetleg a hosszan működő klíma / hűtő.
    A konyhai dolgok közül a főzőlapok, amik jellemzően tudnak fogyasztani, pl. egy indukciós főzőlap 5-6kWot simán el tud nyelni, az enyém talán többet is. ~10kW a 4 főzőlap max teljesítménye. De ezek relatív rövid ideig mennek. A sütő az tud még necces lenni, ha vellany, mert az nálam néha megy 5-8 órát is, mert lassan sülő étel készül / aszalok.
    Ezek fogyasztását egy kisebb lakatfogó segítségével meg lehet saccolni.

    Világításon - hacsak nem sima izzókkal világítasz - nem sokat fogsz spórolni. Egy ~10-20% lesz esetleg a kompaktcső és a ledes fényforrások közt, de ez nem releváns / a számlát nem ez dobja meg.
    Jacuzzi melegítés is lehet, hogy sokat dob..

    Az ilyen állandó fogyasztók, mint TV stdby módban, bedugott mobiltöltők, órás rádiók, vhs magnó / dvd / cd stb. kábé 5-8W, vagy alatta. (Lakossági átlag) Router/switch szintén 5-7W.
    A 0-24ben üzemelő PCk már egy állandó ~100W+ fogyasztást jelentenek, egy "gamer"PC még többet is képes elnyelni.
    'Tanyacsenöl' YT csatornán egy kevéssé izgalmas PC sima irodai alkalmazással 120-150W+a monitor... Egy gamerebb 150-180W, "sima" állapotban.

    Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

Új hozzászólás Aktív témák