Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    Itt mi most PI Planning alatt tudtuk meg, hogy story point alapon kell tervezni az incrementet és nem órákkal. Ez azt is jelenti, hogy bár van mondjuk 81,6 story point a csoportnak az incrementre, de egy story point lehet mondjuk 4 órás vagy 20 órás is attól függően, hogy ki hajtja végre a feladatot. Tehát a story point és az idő között nincs kapcsolat. Viszont a 81,6 story point az 4 hétre van berakva, tehát mégis van valami kapcsolat az idő és a pontok között.

    A legjobb az, hogy a story point esetén nincs logolva az idő, hanem amikor vége a feladatnak, akkor zárod a pontot és megy a done oszlopba. Viszont akkor a burndown charton nincsen zöld vonal a riportolt órákkal, valamint az RTE story point alapokon sokkal cikk-cakkosabban megy lefelé.

    Nekem most van összesen 4 story pointnyi melóm 4 hétre, ami elvileg 4 nap lenne, ha lenne kapcsolat az idő és a pontok között. De nincs.

    Kezdem nem érteni ezt az egészet. A pozitívum az, hogy a backlogból be tudok szipkázni új elemeket, ha valami csoda folytán túl hamar készen lennék.
    Kíváncsi vagyok, hogy a középkorú és nyugdíj előtt álló kollégák a hétfői standupon mit fognak majd mondani, amikor még a JIRA kezelésével is durván hadilábon állnak, nem hogy a story pointok felett kezdjenek el aggódni. Kicsit olyan ez, mint egy furcsa novella....

    Nothing beats an agile team :C

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák