Új hozzászólás Aktív témák

  • zetor2000

    senior tag

    válasz WiZARD #138839 üzenetére

    Én asszem 2 éve vettem új ágyat, matraccal.
    A kiválasztással én is gondban voltam, mert van a sima habszivacs, amiből van puha, mégpuhgább, meg félkemény. Aztán van a mindenféle csodakókusz, amiért a vesédet is elkérik. Találtam sokféle olyat, ami biztos jó, mert szállodai minőség, meg vastag, meg izébizé.
    Aztán olvastam véleményeket, és végül arra jutottam, hogy ami valószínű. hogy tuti, az a "zsákrugós" matrac. Ez olyan, hogy sok rugó van egy sorba varrva "zsákban", és sok ilyen zsák van egymás mellé téve, és így áll össze a matrac. Persze ebből is van sok megoldás, hogy alul-felül milyen rétegek vannak. De ez olyan, hogy a rugó egyenletes terhelés elosztást ígér, és nem emlékezik rád, hanem ha leszállsz, akkor visszarúgja magát. Talán emiatt is nehezebb kifeküdni. Árban - ágyváz+matrac+mindenmás - nekem az IKEA Hövág jött be (akkor ~300E volt mindennel, 160x200as), ahogy nézem, már nincs, vagy át van nevezve valami másra. Extra kemény, de ez olyan, hogy a faternál lévő ágy ettől még keményebb. Már nem fáj a hátam, és nem ébredek úgy, hogy összevertek éjjel.
    Samott-nak igaza van, igazából pihentető alvást nyújt. Én is alszom rajta, mint a tej. De valszeg másik ilyen típuson is jót aludnék.

    A régi ágyamon egy vastag habszivacs matrac volt, azt sikerült kifeküdni. Ezt az exemmel együtt is használtuk, amíg itt lakott. Előtte egy olyan matracom volt, hogy 1 perc volt elaludni rajta. Sajnos se márkát, se típust nem tudok, Matrackirályban volt, öregasszony mondta, jólesz. Jólett. Téli-nyári oldala volt, kellett forgatni is , mert a téli frankón olyan volt, mint egy pléd, és meleg is volt. A nyári oldala valami szimpla vászonborítású volt. Ebben talán volt egy vékony kókuszréteg is, de egyáltalán nem biztos.

    Az ilyen sokzónás, ilyen-olyan keménységű (területenként eltérő), én nem bízom. Ez a rugós olyan, hogy ráfekszem, süllyed, ahol kell, és nem, ahol nem. Nagy, nehéz, de nem kell forgatni.
    Legközelebb is rugóst vennék, mert jó.

    Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

Új hozzászólás Aktív témák