Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    válasz Gabibácsi #23438 üzenetére

    Asszony "komolyabb" doksikat ír rajta, de egyetemi/doktori szintű doksikra kell csak gondolni, nem egy komplett enciklopédiára.

    Én arra tudok gondolni, hogy ha teljesen homogén szoftver környezet van, akkor stabil a cucc. A Microsoft dolgok viszont nem homogének ott. A jobbklikk hiánya miatt (tudom, hogy be lehet állítani opcióként) a menük is teljesen mások Mac alatt, fel van pakolva fentre ami egyébként jönne jobbklikkből. Ez mondjuk egy kisebb kényelmetlenség csak.

    Amikor volt iMac és Win7 ment rajta az valami csodálatosan jól ment. A HW király volt, a Win7 pedig számomra teljesen láthatatlan, mivel az OS-el nem is foglalkozom. Annyit számít, hogy elindítom a kedvenc programokat és onnantól kábé nincs is. Akármit kapcsoltam hozzá ment, minden progi elérhető olcsón. Párszor próbáltam az OSX-et kíváncsiságból, de annyira nem fogadom be a logikáját, hogy lepattantam róla mindig.

    Van a cégnél elég intenzív disurzus a Mac masinákról, mivel lehet rendelni majd őket céges gépnek. De a vicc az, hogy hivatalosan semmilyen vágóhidas szoftvert nem adnak ki rá, tehát csak office és Lotus Notes lesz rajta. Semmi más. Az emulátoros vagy dupla OS-es megoldásokat tiltják, mivel nem támogatnak dupla licenszeket hacsak nem tesztelő vagy, akik viszont elenyésző kisebbség a többséghez képest. Így ugyan be tudod rendelni a legdurvább MacBook Pro masinát, csak gyakorlatilag semmi vágóhidas program nem lesz rajta.
    A Yammer fórumon van pár hozzáértő srác, akik például írták, hogy bizonyos I/O műveletek mennyivel gyorsabbak a natív OSX alatt, mint mondjuk Win10 alatt. Impresszív. De a másik oldalon ott van, hogy csak intranetes applikációkkal nem jutsz messzire a napi melóban.

    Én alighanem már maradok Windows platformon, a gyerekek viszont simán lehet hogy megtanulják suliban a OSX-et.

Új hozzászólás Aktív témák