Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz LightBringeɍ #3061 üzenetére

    Azért azt nézd meg, hogy a fast boot be van-e kapcsolva. Lehet csak azért gyorsabb, mert szekvenciálisan húzza vissza a félhibernált állapotot. Meg mérd le a sebességet egy tizedeket mérni tudó stopperrel, úgy mérve, ahogy múltkor írtam.

    Nemzetközi tesztek is azt mérik, hogy bootidőben, meg átlag progik, játékok indulási idejében nincs nagyon különbség a SATA3 és az NVMe között, max. ilyen fél-egy másodpercek a legrosszabb esetben, de olyan esetek is vannak, mikor csak 0-0,1 sec a diffi.

    Esetleg azt tudom még elképzelni, hogy mióta az NVMe-s drive van benne, azt az UEFI gyorsabban inicializálja valami miatt, mert kihagy ATA-detektálási teszteket, te meg a BIOS/UEFI idejét is beleméred a bootidőbe, így meg azt tapasztalod, hogy a boot lett gyorsabb.

    A fastbootot én nem azért kapcsolom ki, mert plusz írást ad az SSD-nek, nem kímélem. Viszont a Linux miatt ki kell kapcsolnom. Ugyanis ha a fastboot be van kapcsolva, leállítom a Windowst, bebootol a Linux, akkor az NTFS köteteket felcsatolva hibát jelez, hogy összefosta magát a fájlrendszer. Hiszen a Windows csak félhibernációs állapotba ment le, nem zárta le a fájlrendszert, nem volt szabályos lecsatolás, így meg a Linux csak hibásként tudja megnyitni.

Új hozzászólás Aktív témák