Új hozzászólás Aktív témák
-
cyberde
csendes tag
válasz Samott #53399 üzenetére
Háde Lezli félkiló mellet eszik naponta. Egy háztáji biocsirkének max annyi a melle súlya. Az évi 365 csirke. Az egy kisebb csirketelep. Annyi állatot gondozni, ellátni, levágni, feldolgozni egész emberes meló. Pláne Maglódon a kertben.
Viszont lenne mellékesbe még fél kiló comb, meg szárny. És napi 365 tojás is.
-
zetor2000
senior tag
Meghalt Kenny. Most nem a SouthParkos, hanem Kenny Rogers.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
FőDudu
addikt
válasz cyberde #53407 üzenetére
Es meg amit a ho elpusztitana az sem teljesul....
A sutes/fozes nem csak az elkeszitest szolgalja, hanem pl a fertotlenitest (is)
Csirkehus konnyen fertozodik szalmonellaval.Ha kerti kapirgalosbol lenne, akkor esetleg erdemes lehet szuvidalni - nalunk van par etel amit igy csinalnak....
Lagytojas peldaul szenzacios az ilyen lassu elkeszitessel.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Jahno
őstag
válasz FőDudu #53408 üzenetére
"Csirkehus konnyen fertozodik szalmonellaval."
Bármi is, ennek ellenére a felhasználást nézve évi 1-2 népkonyhás menzán van szalmonella és kész is. Mások meg azon pánikolnak, hogy nem öblítik le és nem úgy vágják fel a konyhában, mert majd a szalmonellacseppecskék mindent is megszállnak. Messze van ez még attól.
-
Jahno
őstag
válasz ncc1701 #53405 üzenetére
"A hegyekben, erdőkben, friss levegőn annak a kockázata, hogy vírusokkal érintkezzünk, gyakorlatilag nulla."
Fél nyáron ezen sírtam, de ja.
Odahaza kell edzeni, az biztos. Van kis segédlet, csak ásd elő a magassarkút:
https://www.facebook.com/melitta.csecs/videos/3222339484466239/
-
FőDudu
addikt
"A szalmonella baktériumokat az alapos sütés-főzés elpusztítja. Az így hőkezelt ételek, vagyis ha az étel teljes egészében felforrt, vagy ételhőmérővel ellenőrizhetően belsejében is elérte a 75 °C-ot, biztonsággal fogyaszthatók.
"Pont ezt a hokezelest hagyja ki a szuvidalos atlag hulye, aki nekiall csirkehust szuvidalni (esz nelkul). Ha 75 fok folott csinalja, akkor valoszinuleg nem lesz gond.
Tojast viszont kb 65 fokon szuvidaljak, szoval ott az alapos tisztitas elkerulhetetlen...
Vagy odafigyel (es maga pucolja meg), vagy kezelt tojast vesz - ami garantaltan szalmonella mentes. Lehet szuvidalni, csak oda kell figyelni az alapnyagra. Nem bonyolultabb a tobbi etel keszitesi modnal. Ugyanugy van elonye/hatranyaFőDudu
-
zetor2000
senior tag
Gyön a 7es villamos...
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
senior tag
válasz Phülöp #53411 üzenetére
Én is hallgattam tőle 1-2 dalt, nem ismertem a munkásságát, csak érintőlegesen, ami épp fel volt kapva. Csak láttam a kedvenc filemegosztón, hogy új lemez, és a leírásban ott volt, hogy tegnapi dátum. Azt rákeresve sajnos igaznak tűnik.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
cyberde
csendes tag
válasz FőDudu #53412 üzenetére
Direkt megnéztem. A legolcsóbb gagyikamu szuvidáló rúd kerül 35 rugóba. Veszel mellé egy gagyikamu vákumcsomagolót 20 rugóért és máris, 55 rugóért várhatsz 4-5-6 órát egy -antibiotikumokkal és szteroidokkal korrektül átitatódott- fáradt, főtt csirkemellre.
Akkor inkább veszek felepénzért csirkecombfilét, megrottyantom egy olajos serpenyőben és 3 perc múlva egy ízletes húsételt tudok enni.
Nyilván van létjogosultsága az otthoni szuvidálásnak, de nem nálam.
-
Jahno
őstag
válasz cyberde #53415 üzenetére
Haverok nyomják a mindenfélét én meg nem tudom. Lassan hazahozok egy rendes sütőt is anyóstól és akkor már csak a villanyosságot kellene hozzá elintéznem.
Újítottam ilyen légkeveréses szárazon sütős nem tudom mit, abban asszony most csinált combot ami kifejezetten zseniális lett. Többi nem érdekel. Teszkóban bankkártyával lehet húst intézni, megzabálom, köztes értékek nem szoktak érdekelni. Egyik kis házi vállalkozástól lőttem főtt/pácolt csirkemellett, az úgy magában hidegen is jóság volt. Egyéb esetben a mellét sem szeretem, lehet körítést gyártani a kilókról és a fehérjékről, de én azt eszem amit a szememgyomrom megkíván. És annyit, ami jól esik, + maximum 18 százalék
-
zetor2000
senior tag
válasz cyberde #53415 üzenetére
Ha már ilyen 4-6 óra, akkor nem csirke, nem sous-vide, hanem slow and low bbq. Szerintem finomabb, meg ha már várni kell, akkor ne egy csirkecombra, hanem valami ó'dalasra vagy combra, vagy valami marhaságra.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
FőDudu
addikt
válasz cyberde #53415 üzenetére
Szuvidalas nem atlag otthoni fozocskezonek valo - kinek is van ideje elore olyan melysegben megtervezni az etrendjet?
Inkabb amator szakacsok bohockodnak vele - mashol van a letjogosultsaga: a vendeglatasban.
Ott jut ido elokesziteni a dolgokat - szakacsnak az a dolga.FőDudu
-
Jahno
őstag
válasz FőDudu #53419 üzenetére
Odahaza nem jut idő? Mondom sok haladó ismerős nyomja, mert miért ne. Vagy hobbiznak hétvégén, hosszú héten mindenféle állatsággal. Mindenkinek van agylövése, környéket ellátják jó cuccokkal (padlizsán, sör, BBQ és füstölt cuccok, számomra értelmezhetetlen de jó kaják meg ilyenek) aztán igazából ilyen csendes őrültek.
El vannak odahaza, néhánynak relatív sokba is kerül, de az csak a látszat. Ahogy a mosást, ezt is meg tudod tervezni, kérdés merre kezdődik az amatőr szakácsosság.
-
cyberde
csendes tag
válasz zetor2000 #53417 üzenetére
Nyilván. Mert vannak az "üzemanyag-utánpótlás" jellegű étkezések, meg vannak a "közösségi-kapcsolattartó" étkezések. Az egyik gyors/sietős a másik lassú/ráérős. A szuvidolás egyikbe sem fér bele.
Meraz' biztos, hogy egy kertipartit sem hirdetnék meg úgy, hogy "gyertek át, kurvajót fogunk szuvidolni".
-
FőDudu
addikt
válasz Samott #53422 üzenetére
Teves.
A borsoka (galandfereg) az marhahusban, sertesben, vaddisznoban is elofordul - igy a nem megfeleloen hokezelt hustol szepen fergesseget lehet kapni.
Mondjuk nalunk a gyerek iskolajaban elofordult egy gyereknel - igy kapasbol irta fel a haziorvos a 3 hetig hetente ismetlodoen bekapando 1-1 tablettat. Szuloknek is.
FőDudu
-
zetor2000
senior tag
válasz cyberde #53423 üzenetére
A nyáron a társasház kertjében - ilyen lakókon kívül nem jön be senki kert - rendeztek a szomszédok grill-t. Egyik adott áramot egy fűnyíró hosszabbítón, másikak vittünk villanygrillt, meg amit meg akartunk enni, azt hajrá.
Egész jó volt. Épült a közösség. Megismertem 2-3 arcot a lépcsőházból. Pár másikkal meg jót csevegtünk, akiket már jobban ismerek.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
FőDudu
addikt
válasz cyberde #53428 üzenetére
Nalunk is van a padlason egy ilyen forrolevegos akarmi.
Olyan mint egy nagyobb jenai uvegtal a tetejen egy forro levegot befujo akarmivel.
Szerintem kb egy meretesebb csirke fer bele.Valami ehhez hasonlo lehet:
Ketlem, hogy draga valami lenne.
Alkalom adtan valakinek felajanlom, ha eljon erteFőDudu
-
FőDudu
addikt
válasz ncc1701 #53427 üzenetére
Marmint a hentes szuvidalja?
Mert pl. nalunk is az etterem olyan hust sut meg amit elotte szuvidaltak es ki is van porciozva. Szepen eloveszi a zacskoval, rajta a lejarati datum, stb. Aztan ragrillez vagy egyeb modon elkesziti es ugy megy mondjuk a vendeg ele.
Igy kovethetobb a folyamat es pikkpakk elkeszul a grillezett hus, nem szarad ki.
Mondjuk en nem szeretem az iziet - kb mintha fott lenne.Inkabb egy jo tejes bepacolas es aztan grillezes - lehet azt szoktam meg.
FőDudu
-
Jahno
őstag
válasz cyberde #53428 üzenetére
Volt vagy 30ezer, meg mittomén. Nem egy szint.
Ilyen van:
https://euronics.hu/termekek/tefal-easy-fry-classique-ey201815-olaj-nelkuli-olajsuto/p/225042
Sógornénak meg egy másik, de istenbiz ha vége a világnak akkor majd kölcsönkérem és kipróbáljuk, mert idehaza főnökkel is voltak műszaki vitáink, hogy miben más és miért nem.
Profi gép meg akad odahaza pár ismerősnek, de rendesebb BBQ szettek és sok más is. Némelyik fotósvideós, másik modellezik, akad haverok közt ejtőernyős meg a jó ég tudja még milyen félcsodabogár. Ennyiért más egy objektívet vesz, ami kevésbé hasznos és kíván a cucc kb. még legalább hármat :-D Ernyősöknél/bázisugróknál is csak tippelni merek, hogy milyen költséggel mozog egy vidéki hosszú hétvége... Ahhoz képest kimondva sok az a 1.5 millió, aztán meg lehet nem is :-D
-
zetor2000
senior tag
válasz FőDudu #53430 üzenetére
Egy régi főnökömféle pácolt nyúlhúst fokhagymás tejben, 4 napig. Aztán megitta a páclevet - a fokhagymás nyulas tejet. Eljött velünk melózni vidékre, de a nagy fehéret ritkán hagyta magára Hol felül, hol alul...
Nem minden jó, ami annak néz ki.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
FőDudu
addikt
válasz Samott #53431 üzenetére
Igen. Pl. tatarbifsztek.
De jobb ha minden ellenorizve van.Persze elvileg minden kereskedelemben forgalmazott hust ellenoriznek.
Nem tudom van-e ilyenrol statisztika, mennyire fordul elo manapsag.Ha csak szimplan belfereg lenne azt banja a fene.
Sajnos agyban is megel es akkor johetnek a gyanus problemak.
Epilepszia meg hasonlo szepsegek...En is imadom a tatart - de tudom mi lehet az eredmenye is
FőDudu
-
FőDudu
addikt
válasz zetor2000 #53433 üzenetére
Az szimplan hulye volt...
A nyul eleve tud mas fertozest is terjeszteni (pl. nyulpestis a.k.a. tularemia).Egyik sefunk meselte miert hagyjak rajta vagy a fejet vagy a labat a nyuzott allaton.
Mert kulonben eleg hasonlo a nyuzott macskahoz...
Nem tudom igaz-e....[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Samott
addikt
válasz cyberde #53438 üzenetére
Egyreszt, masreszt meg a rendesen nem atsutott husokra. Meg mintha olvastam volna errol valahol, en nagyreszt baromfit eszek, ezert gondoltam hogy ez a szuvidalas nekem nem jatszik.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
-
zetor2000
senior tag
Hasonló van a csehszlovákoknak, "remoska" néven. Csak az fém. Tetején van egy bazi fűtőszál, és a hálózati betáp is. Faterék szoktak benne csinálni mindenfélét.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.