Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    A Terminator-saga kapcsán én is elvetném a további visszapostázós kalandokat, és a legnagyobb komolysággal bele kéne ásni magunkat a jövő nagy háborújába.
    Ezzel kapcsolatban két dolog:
    1. nem véletlen, hogy az eredeti elgondolás a vészjósló jövő és a reményteljes jelen alapjára épült. Figyelemfelhívás, áthallás, remény.
    2. a jövőbeli kalandnak épp ezért más üzenet-/téma-hangsúlyt kell találni, én például "a nehéz döntéseket meghozni képes felelős, jó vezető" figurája köré írnám a sztorit. (A mai - persze mindig voltak problémák - elkorcsosult politikai valóságban ez aktuális is lehetne.)

    Tehát egy Sicario (első rész!) hangulatú, tehát nyomasztó, téttel bíró, komoly "háborús akció-dráma" lenne, amelyben rengeteg emberrel indítunk, de a film végére alig maradnak, ugyanis Johnnak sorra olyan emberáldozatokkal kellene manővereznie (pirruszi győzelmek árán) a végső győzelem irányába, ami az egyedüli lehetőség lenne egy AI vezette fáradhatatlanul kérlelhetetlen hadsereggel szemben (némi technikai hátránnyal ráadásul). Csak egy AI-szintű, érzelemtől mentes, nagystratégia mentén sakkozó vezető tudna esetleges győzelmet kiküzdeni.
    Látnánk, hogy vívódik önmagában John, a vezér, ha nem látják (erős színészi játék kell), de látnánk az elkeseredett harcokat - leginkább fontos pontokat támadó gerilla-akciók keretében, melyek gyakorlatilag kb. öngyilkos akciók (Spárta-áthallás, örök üzenet). Jól adagolt, jó ritmusú, kivételesen igényes, látványos, átgondolt akciójelenetek kellenének.

    Szerk.: a probléma, hogy egy film esetén a "miért pont John Connor (nyilván nem láttuk, hogy katonai akadémián legjobb tanulóként lavíroz) lesz a vezető" kérdést nehéz megválaszolni, ezért lehetne egy duológia/trilógia (mint Caesarnál a Majmok bolygója új trilógiában), vagy kiemelkedő minőségű egy évados minisorozatban is lehetne hozni a sztorit (Csernobil-szintű rövid, lényegretörő, mindent tartalmazó módon, nem szappanopera jelleggel).

    Az a baj, hogy nem tartom valószínűnek, hogy születhet ilyen film. Kimagaslóan komolyan vett, feszes forgatókönyv, minőségi szövegkönyv kell hozzá, egy igazán tehetséges rendező, akit nem akadályoz a stúdió/producer, továbbá kiváló operatőr, meg vágó, és zeneszerző, jól válogatott színészek, stb.
    Minőségi filmhez szükséges, hogy komolyan vegye minden alkotó.

    Ezért leszek kíváncsi a Dűnére év végén (vagy amikor bemutatják), mert elvileg hasonló elszánással készül. (Én mondjuk félek Villeneuvetől, mert a Felperzselt földön és a Sicarion kívül más filmje nem tetszett.) Ha ez beválik, akkor lehet reménykedni.

    [ Szerkesztve ]

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák