Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz bencze #28312 üzenetére

    A szokásos zavaró tényezőkön kívül a polgári használatra bocsátott GPS-eszközök szándékosan pontatlanok, azt az adott eszköz szoftvere próbálja pontosítani. Autóknál ez egyszerű dolog, mert egyszerűen ráhelyez az útra, ráadásul nagyobb sebességnél a relatíve kis eltérések nem jönnek ki. Azt észreveheted, hogy városban araszoláskor a kereszteződés be érés mutatása teljesen pontatlan. Futásnál, különösen terepfutásnál ez nehezebb ügy, mert itt eleve megjósolhatatlan, hogy mikor hol vágsz át, min mész keresztül, mikor térsz le útról, akárhonnét, ráadásul eleve viszonylag alacsony sebességgel kell dolgoznia.

    Sokszor beírtad már, mindig beírom én is, hogy semmi gond a Garminok GPS-ével, semmivel nem rosszabbak, mint bármi más, sőt, az olcsó kínai telefonokkal (de akár az alsókategóriás koreaiakkal is) jóval több probléma van, azokhoz képest ezek sebészi pontosságú műszerek. A mm, de akár méter-, vagy tízméterpontosságú GPS polgári használatban nemhogy nem lehet elvárás, hanem konkrétan a rendszer specifikációja tiltja - ha jól rémlik, 50 m-es pontosság az engedélyezett, éppen a stratégiai, és katonai objektumok védelme, illetve terror- és kémtámadások elleni védekezés jegyében.

    Ezek után szerintem elég szépen teljesítenek ezek a cuccok, amikor nagyjából még az is látszik rajta, hogy mikor mész át az út túloldalára. Főleg mindezt egy google maps (vagy here maps, vagy apple maps, vagy akármi más) szintű felületre vetítve, aminek a vetítési pontossága eleve hagy kívánnivalókat maga után.

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák