Új hozzászólás Aktív témák

  • Agony

    aktív tag

    válasz ígyvanferi #56907 üzenetére

    Kayano meg pronáció kapcsán érdekesség.

    Én ahogy most 3 hónap kihagyás után újra elkezdtem futni, gondoltam nagyon precíz leszek, kímélek amit lehet, stb... és alapból nekem is stabil cipő kell(ene). Volt is a szekrényben egy ~100 km-es Kayano 27, így gondoltam az alapozás alatt fixen lassú, nehéz, stabil cipőben futok, hogy minimalizáljam a sérülés esélyét.

    Aztán (szerintem!) az ASICS erősen épített sarok/boka részétől begyúlladt a boka és sarok közötti rész (Ha valakit érdekel: tarsal tunnel syndrome) és kb. egy-másfél hét volt mire használható szintre csökkent. Emellett megfigyeltem, hogy stabil cipőben bal/jobb láb balance, erősen eltoltódik jobb irányban (48%/52%).

    Ahogy elmúlt ez a gyulladás, elkezdtem puha, párnázott, neutrális cipőben futni és eddig semmi gond nincs, ráadásul a balance is visszament 50-51% közé.

    Szóval érdekes ez a stabil cipő téma... still2, ha nem fáj semmi, nem sérülsz, akkor én nem biztos hogy erőltetném a stabil cipőt, mert ugyanúgy mint a karbonlapos cipők, ezek is belenyúlnak a természtes mozgásodba, ami évek, évtizedek alatt kialakult. Ettől függetlenül a Kayano nem rossz cipő, de ennyi pénzért már lehet jóval párnázottabb mindennapos edzőcipőt kapni és a csillapítással talán többet nyersz mint a stabilitással. Én például most ezt az agyoncsillapított Nike-t abszolút nem érzem instabilnak, mert olyan széles a talpa... pedig amúgy papíron neutrális cipő és semmilyen stabil eleme nincs.

    Start with a whisper, end with a scream!

Új hozzászólás Aktív témák