Új hozzászólás Aktív témák
-
footy
addikt
A címben említett hangfal vásárlását tervezem. A fórumból sajnos nagyon sokkal nem lettem okosabb... Számítógépről szeretném hajtani én is azonban nem külön, hanem integrált hangkártyáról(Gigabyte K8N51FGMF-9). Ami igazán érdekelne az a hang. A mélysugárzó tekitélyes méretét elnézve azzal nem lehet gond, viszont a magassugárzóktól kicsit tartok. Olcsóbb flat-panelek hangját hallva nekem eléggé sziszegősnek tűnt és ha jól láttam az anyagát a képről akkor az műanyag az pedig a naptól, valamint az állandó használattól deformálódik, ergo a hangja is megváltozik.
Eddig a DHT510-zel szemeztem de mikor ezt a GHT-511-eset megláttam sokkal jobban megtetszett.
Várom a tapasztalatokat. előre is köszönöm. -
^Bundi^
őstag
ha az ember gépre köti és van DD dekóder a hangkariban akkor felesleges az 511D -t venni?..vagy akkor is megéri azt?..csak mert árban nem u.a...
-
Freddye
csendes tag
Szasztok!
Hosszas keresgélés után találtam egy topicot, ami ezzel kapcsolatban ''áskálúdik'': GHT-511D. Azomban semmi konkrétumot nem lehet kideríteni csak, hogy a Mistr@lt kifikázták, mint atom..
Akinek ilyesmi kütyüje van már otthon, az említhetne vmi kézzelfoghatót.
Most már az ára is egész Baráti! És ez idő alatt már kiforrhatott egy bizonyos vélemény is! Szal várok észrevételeket, hozzászóllásokat, tapasztalatokat.
Köcce. -
Henker2
addikt
Sziasztok!!! Lenne egy kérdésem és egy kérésem! A kérdés:
van egy 5.1 SW Home Theater hangrendszerem! Most akarom lecserélni egy Genius GHT-511-re jelenleg 62e.HUF, vagy Genius GHT-511D-re 70e. HUF-ért tudnám megvenni ezeket! Szerintetek megéri lecserélni a mostanit??? Vagy esetleg van már vkinek ilyen hangrendszere??? Egy két dolgot írhatna róla, mármint tapasztalatot!!!!
Köszi
A kérés: Nem érdekli valakit az 5.1 SW Home Theater? 20e.HUF
Köcce és írjatok!
Csumi -
NoLF
veterán
válasz
dokesz007 #52 üzenetére
genius sw 5.1 tuning 1 óra alatt c topik:
Bővebben: link -
zoltan_m
csendes tag
Sziasztok!
Már csak azt kell elárulnotok, hogy a ght 511 egy yamada 6700-as dvd játszóval van összekötve. Ennél a konfignál mit csináljak,hogy az az istenverte zúgás megszünjön?
Z -
-
Cj.Cooler
csendes tag
Hi mindenkinek!
Huhh de régóta hozzá akarok már szólni a dolgokhoz, csak még most értem ide...
Nos én megvettem ezt a GHT-511-es rendszert.
Amivel megszólaltatom nem más mint egy Audigy2ZS kari.
Nekem is volt alapzajos problémám, mindaddig mígnem a hangkarin el nem némítottam a kariba befelé menő csatikat.
Aztán hoppá oda a zúgás
Iszonyatosan nagyon meg vagyok a hangzással elégedve
Akkorát szól mint egy ágyú!
Ami nem tetszik benne:
1. A távirányító tényleg nem a legjobb nagyon pontosan oda kell irányítani a jelvevőhöz, mert amúgy nem érzékeli.
2. A sub ládán lévő hangerőszabályzó kicsit BUG-os, ugyanis ha tekerem mondjuk lefelé a hangot van mikor úgy felugrik, hogy nemigaz... ue. felfelé csak akkor lefele ugrik a hangerő..
Valójában nekem ennyi a problémám vele.
Nagyon nem bántam meg 1ébként, hogy megvettem..
Asszem ennyi.... -
NoLF
veterán
esetleg még valami a hangrendszerrel kapcsolatban? olyan szép...
-
zoltan_m
csendes tag
Sziasztok!
Még egy intő példa.
Egy haveromnak meséltem telefonon,hogy jártam, számomra abszolut morbid
és méginkább tenyérbemászó történettel állt elő szintén ugyanerről a cégről.
Vásárolt tőlük egy cd írót anno valamikor, meghibásodott, visszavitte, szokásos huzavona, mutogatta a garanciajegyet.
Na mit történt? na mi? mit gondoltok?
Kitépték a kezéből a garanciajegyet és a szeme láttára összetépték.
Nem mondom, ....190 vagyok meg 100 kiló én úgy összemáreltam volna a csávót,hogy nem megy egy darabig dolgozni.
Ez a történet is az említett cégnél történt.
Jól gondoljátok meg,hogy hol és mit vesztek!
Z. -
zoltan_m
csendes tag
Sziasztok!
Visszavittem csóringer haverommal (aki legnagyobb balszerencséjére pont pestre ment aznap)
a hangfalrendszert a mindannyiunk által ''szeretett és mélyen tisztelt''
Mistr@l-hoz és a következők történtek.
Meghallgatták a sziszegést azt mondták,hogy ez ekkora teljesítménynél normális dolog.
(Éppen hétvégén hallgattam meg haverom 25 ezer forintos hangfalát ami hasonló teljesítményű
mint az enyém, NÉVTELEN és semmiféle zaj nem hallatszik a hangfalból és ráadásul jól is szól.)
Nem voltak hajlandók másikat meghallgatni, csak akkor, amikor mindenfélével
fenyegetőzni kezdtem. Az is ugyan úgy zúgott. A ''szakember urak'' szerint
akkor ez normális jelenség. Erre én 3 napon belüi visszavételi dologra hivatkoztam.
Mereven elzárkóztak mindenféle megoldás elől. Kértem a főnök urat telefonhoz( nem
véletlenül írtam csupa kisbetűvel) CSak ennyit hajtogatott: nem vagyunk kötelesek visszcserélni.
Nem boldogultam vele, erre közöltem fent nevezett tisztelt főnökurral,hogy az ügyvéd barátom fogja
hívni a matávos telefonon. Láss csodát nem vették fel a telefont amikor próbálkozott az ügyvéd kb 15 percen ke-
resztül. Na erre megadtam annak a haveromnaka mobilját aki visszavitte legnagyobb balszerencséjére a boltba
a cuccot. Az ügyvéd nem ment semmire a beszélgetés során továbbra is elzárkóztak minden elől.
Konkrét jogszabályokat sorolt fel,hogy 3 napon belül miért is KÖTELESEK kicserélni, vagy
levásárlását biztosítani bármely még HIBÁTLAN terméknél is.Itt jegyzem meg, ha visszaviszem úgy,hogy
nem tetszik a szine akkor is kötelesek visszavenni. Végül is panaszkönyv, beleírva,hogy fogyasztóvédelem-hez
fordulok + jegyzőhöz. Ez lezajlott kb 2 óra alatt.Visszadobták szépen sziszegő hangfalamat
és most várom nagy szeretettel hogy megérkezzen pestről.
Ezúton intenék mindenkit a Genius Ght 511-es hangfalszettől és a fent említett Mistr@l környékétől is
a fent említett ''VEVŐBARÁT'' üzletpolitikájuk miatt.
Miután ezt leírom, tárcsázom a fogyasztóvédelmet, este pedig az ügyvéddel írásban panaszt teszek
a fent említett eljárás miatt.
Megjegyzem,hogy amíg ez a huzavona történt a szervízből több dühös vásárló is távozott a cég
hasonló hozzáállása miatt, volt olyan vásárló is aki kérte a panaszkönyvet és nem adták neki oda.
Remélem intő például szolgál ez az eset mindenki számára aki az említett cégnél tervez bármiféle
vásárlást. Számomra bizonyosan intő például szolgált.
Üdvözlettel Z. -
zoltan_m
csendes tag
Hi
A hálózattal kapcsolatba csak annyit,hogy egy hosszabítóval még a szomszédhoz is átmentem, kipróbáltam vagy 5 konektort még ott is ahol van a fadobozos geniusz: a helyzet ugyanaz. Most tiszta ideg vagyok, mert hallottam már 1-2 dolgot,hogy mik történnek garanciális ügyekben a Mistr@l-nal.
Egy ilyen kérdést tettem fel! ki szeretném cserélni 511 d-re
válasz: olyan nincs raktáron és rendelni sem lehet. vegyek azt ami az árlistában szerepel oszt ennyi.
Na ettől még nagyobb lett a fejem. Annyit megigérek,hogy nem hagyom annyiban.
ja 2. lehetőség: vásároljam le
mi a francot vegyek 75000 ért amikor mindenem megvan????
üdv Zoli -
zoltan_m
csendes tag
HI!
Na ugy dötöttem,hogy kedden visszavitetem haverral a cuccot, mert már nagyon idegesít ez a zúgás + a távirányitó. Ha nem fogadják el a reklamációmat biztos,hogy megyek a fogyasztóvédelemhez,nem hagyon annyiban. Sok ismerőst megkérdztem azt mondták,hogy a cuccnak ennyi pénzért tök süketnek kéne lenni ha nincs rákapcsolva semmi, ez pedig sziszeg. Dvd -hez használom a cuccot, szerintem számítógéphez iszonyatosan nagy.( a mélynyomó a térdemig ér,ha mellé teszem 190 cm vagyok)
Na kedden viszem vissza, beszámolok a fejleményekről, a mélyről nem tudok beszámolni, mert olyan pipa vagyok,hogy nem is figyeltem, viszont azt érszrevettem,hogy barom hangosan szól, ha odacsavarok neki.
A többit, ha már tudok valamit megírom, mert most haza kell mennem és az összes madzagot amit eldugdostam a parketta szegő alá ki kell szedni, mert csak teljes tartozákaival veszik vissza. Felajánlottam nekik,hogy veszek 50 méter hangfalkábelt csak ne kelljen kiszedni azt amit majd egy napig rejtettem el
Na akkor majd,ha lesz valami megírom!
Hi
Zoli -
Cj.Cooler
csendes tag
Zoli!
1 kérdésem lenne a te szetted a sima GHT-511 vagy az 511D amibe már bele van építve a Dolby Digital dekóder?
Ja és milyen hangkártyával tesztelted a ''kicsiket''???
Szerdára lesz + az enyém, ez mostmár tuti. Csak csalódtam, mert a GHT-511-et hozzák nem pedig a GHT-511D-t..
Ez azért csalódás, mert szerettem volna játszani a digitális jelekkel.
Audigy 2ZS-ben viszont van Dolby dekóder, csak annyi a gáz, hogy csak analóg kimenetekre tudom majd kötni a cuccost... nem pedig digitális culára...
Lehet még láma a megfogalmazásom, de elvileg nekem nem kell a hangfalba épített dolby dekóder, mert a hangkarim tudja...
Ui.: Jah és remélem tudsz már valami pozitívabb oldaláról is beszámolni a köv. hozzászólásodban...
Kíváncsi vagyok a hangjára, nálad hogyan szól??
Szépen kiadja a mélyet??
+ Ilyesmik...
Üdv.: Cj.Cooler -
Cj.Cooler
csendes tag
Zoli!
1 kérdésem lenne a te szetted a sima GHT-511 vagy az 511D amibe már bele van építve a Dolby Digital dekóder?
Ja és milyen hangkártyával tesztelted a ''kicsiket''???
Szerdára lesz + az enyém, ez mostmár tuti. Csak csalódtam, mert a GHT-511-et hozzák nem pedig a GHT-511D-t..
Ez azért csalódás, mert szerettem volna játszani a digitális jelekkel.
Audigy 2ZS-ben viszont van Dolby dekóder, csak annyi a gáz, hogy csak analóg kimenetekre tudom majd kötni a cuccost... nem pedig digitális culára...
Lehet még láma a megfogalmazásom, de elvileg nekem nem kell a hangfalba épített dolby dekóder, mert a hangkarim tudja...
Ui.: Jah és remélem tudsz már valami pozitívabb oldaláról is beszámolni a köv. hozzászólásodban...
Kíváncsi vagyok a hangjára, nálad hogyan szól??
Szépen kiadja a mélyet??
+ Ilyesmik...
Üdv.: Cj.Cooler -
zoltan_m
csendes tag
Hi mindenkinek!
Ma megvettem a ght 511, ezért úgy gondoltam,hogy megosztom veletek tapasztalataimat.
Pestről hozattam haverral, 2 dobozban jött a cucc az egyikbe a mélynyomó (majdnem akkorába, mint a genius fadobozos kompletten) másik kb 1,5 m magas kb 30x20 cm méretű. Éppen,hogy a kombi Ford Fókuszba be tudtam tenni mindkettőt,
irány haza.
Nagyon tetszetős kivitelü az állványos és a subláda is. Távirányító kb mint egy bankkártya, és kb 5 mm vastag. A távirányító jel érzékelője nem a sub-ba van, (számomra ez lett volna logikus) hanem a center –ben. Innen egy jack dugós vezetékkel kell a subládába vezetni.
Összeszereltem mindent.
Az első benyomás egy kicsit mellbevágó volt. Az összes sugárzóból halk sziszegés hallható még akkor is ha a szoba közepén a fotelban ülök. Ez nem változik, ha változtatom a hangerőt. Átrohantam a másik szobába itt szintén egy génis-om van (fadobozos) és meghökkenve tapasztaltam,hogy semmi zaj, sziszegést nem ad ki. Ez egy kicsit érdekes , vettem tudomásul, mivel a 3x drágább cucctól, ráadásul ugyanattól a cégtől nem ezt vártam.
Film betesz (Yamada 6700-ba Gladiátor)
Szépen szól minden, az alapzaj nem hallható mivel rátekertem és a hangok elnyomják a sziszegést. Hangerő gombját állítgatva az a sajnálatos ténnyel szembesültem, hogy a távirányítót nyomkodva nem mindig reagál. Volt úgy,hogy fel volt elég magas hangra tekerve, jött egy hangosabb jelenet és ráugorva a távirányítóra többszöri nyomogatás után tudtam csak levenni a hangerőt.
Kb 2 órás tesztelés során ezeket a dolgokat tapasztaltam. Nagyon remélem, valami beállítást megváltoztatva el fog tünni ez a „sziszegés” amibe őszintén szólva nem bízok, és a távirányító is normálisan fog működni.
Egyenlőre ennyi, próbáltam az első benyomásaimat maradéktalanul leírni.
Ha valakinek van ötlete, hogy ezt a sziszegést hogy lehet eltüntetni megköszönném, ha ide megírná.(de szerintem nincs rá megoldás)
Zoltan_m@mailbox.hu
Üdv Zoli -
Cj.Cooler
csendes tag
NolF!
Úgy fest 72-lesz a vége... Várom a pénteket, elvileg akkorra hozzák..
Ja offtopic, de vettem ugyanettől a havertól egy Audigy2 ZS hangkarit (OEM) 15,2K-ért vadiúj, ja és amin a legjobban meglepődtem full aranyozott kimenetek vannak rajta+ 1 firewire port.. és nem pedig a szinezett műanyag kimenetek.. Ezzel már szólnia kell majd nekik..
Sztem. tudok még hozatni vele (persze garival) egyenesen a nagykerből..
pEacE -
Cj.Cooler
csendes tag
Nos!
Nekem már a héten úgy fest, hogy meglesznek a kis drágaságok 70K-ba tudom megvenni...
Írok nektek róla, amint megszólaltattam őket..
Addig is Peace! -
zoltan_m
csendes tag
hi
február 10. én meglesz
én ezt néztem ki isteniket írnak róla meg barom jól néz ki
feb. 11 küldöm a tapasztalatokat
üdv:ZOl -
NoLF
veterán
na még senki nem mert belevágni?
-
Cj.Cooler
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Már láttam pár hasznos hozzászólást pl.: Azt, hogy lehet kapni a Mistral Computer-nél és 75K-ért van...
Amúgy szerintem a Jazz kissé másabb valóban mint a Genius.
Tsá -
aXXon
őstag
dd = dolby digital
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
ithomas
őstag
Hát a Jazz-nek is van egy hasonló kinézetü hangfalszetje ami nagyjából ugyanennyibe kerül/került.
Namost ha ez is olyan mint a jazz,akkor felesleges pénkidobás...finoman szólva...
http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=195&p=5
Amúgy nekem nem tetszik...nincs meg benne az az elegancia mint a fadobozos elődjének... -
atta hogy néz ki
kár hogy nem illik a szobámbaén msot vettem fadobozosat és tök jo
de ezt eltudnám képzelni egy szépen berendezett nappalibande aaz ára huzos...
dd dekoder az mit jelent? vki fel tudna világosítani? -
etilin
aktív tag
Olvass
amúgy jól szólnak ezek a Flat panelek mert pl mélynyomónál tuti van szerepe a méretnek.
Szerinted nincs jelentősége mekkora egy hangdoboz mérete, kétlem hogy ezt akarnád írni.
És nemcsak én nem szeretem az ilyen vékonyka cuccokat.
Hangláda legen nagy és nehéz, legalábbis szerintem.
Atól egy pindurka is szólhat jól. -
-
etilin
aktív tag
Kis reklám
Automex-SVED Konzorcium
OM243-21-BSO-2 (Aktív) hangszórók Genius GHT-511 5.1 Hangfalrendszer 5500W 119 900,- Ft
Komolyan hol élnek ezek a sulinetes emberkék van olyan hely ahol a sima fadobozos geniust 48000 adják. Aztán valaki betéved és véletlenül megveszi
Axxon amúgy jól szólnak ezek a Flat panelek mert pl mélynyomónál tuti van szerepe a méretnek.
[Szerkesztve] -
etilin
aktív tag
Jól néz ki a cucc csak az a fura hogy olyan vékony hanszorójai vannak (35mm)
Már láttam sulinetben 120ezerért kész röhely. -
Cj.Cooler
csendes tag
Üdv NoLF!
Legalább már ebben egyetértünk, hogy kinézetre nem rossz...
Annyit tudok róla, hogy valóban 2 széria létezik
A GHT-510-es amivel szintén van dekóder, csak nincs beleépítve, ill. a GHT-511 amiben már be van építve a dekóder...
Asszem most 70k körül vesztegetik ezt a szettet..
Ha olyan jól szól mint ahogy kinéz nekem biztos kell belőle 1 szett.
Audigy 2 ZS-vel szeretném hajtogatni...
Hátha valaki ír majd róla valami érdemlegeset... -
Cj.Cooler
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Ezt a topicot elsősorban azért nyitottam, mert hangfalvásárlás előtt állok és véleményét szeretném kérni a tisztelt publikumnak érdemes-e avagy nem ilyesmit vásárolni??
Ha valakinek netán van már ilyen szettje elsősorban a tapasztalatait várnám...
Ja eme címen megtekinthető a kicsike amire gondolok http://www.genius.hu/kepek/index/nagy/GHT-511_h.jpg
Mégvalami nem összetéveszthető ezzel:
http://www.genius.hu/kepek/hangszoro/nagy/SW-5.1-HomeTheater-Color-hi.jpg
Köszönet előre a hozzászólásokért...
Új hozzászólás Aktív témák
- Majdnem száz játékhoz engedélyezi az FSR 4-et az új AMD Software
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vallás
- LEGO klub
- OLED TV topic
- Google Pixel topik
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Formula-1
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Intel Core i5-9500 / i5-9500T / i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető ASUS ROG Strix G18 32GB/2TB
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3320
- Nintendo Switch Joy-Con pair kontrollerek
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest