Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsírkrétamen

    senior tag

    Voltunk nyaralni Bulgáriába a napokban és vittem magammal az Action 4-et s az X4-et is.
    Csináltam egy kis összehasonlító videót (nem készültem ilyennel, csak a nyersek válogatásánál eszembe jutott, hátha hasznos valakinek).
    Az X4-en minden automatába ment, 8k 30fps-el, az Action 4-en pedig a D-Log M-en van a Color, illetve UltraWide és sima Rockstady 4k 60fps-el. Videóba csak összeraktam a snitteket nem csináltam most vele semmit.
    Az X4 színei nekem nagyon tetszenek, bár kicsit túlszaturáltnak érzem őket. Van hozzá egy szelfibotom, ami tök jó (motorozásnál használom is), de valahogy nem éreztem magaménak azt a szituációt hogy egy másfél méteres bottal magam előtt sétálgassak az emberek között :DDD Szóval ilyen "túrista" üzemmódban még nem veszem hasznát. Egyébként tök jól kiszedi a kamera a botot minden esetben, kivéve, ha vizes lesz a kamera vagy a bot, mert akkor ilyenkor teljesen elhomályosítja az adott részt, ami meg inkább zavaró, mintha csak látszódna a bot. Ami még furcsa, hogy ugye jár hozzá standard lens cap, ami rajta is van mindig a kamerán, viszont a víz alatt ez a cap megtelik vízzel. Nem tudom hogy én nem csavartam rá eléggé (amit nem hiszek), vagy pedig az a rész ott nem zár rendesen, de elég zavaró volt mert a felvételek fele így kuka volt, nem akartam visszamenni a szállásra stb...meg látszik is, hogy a cap alatt be is párásodik. Mondjuk megnézhettem volna indulás előtt, hogy ezt le kell venni, illetve nem tudom, hogy a premium cap-el is ilyen-e.
    Összeségében viszont az Action 4-el videóztam többet, sokkal gyorsabban indul el ez a kamera, ha valamit hirtelen kell felvenni, arra sokkal jobb volt. Mivel korábban csak GoPro-m volt, így ehhez sokkal több tartozékom is van, mint az X4-hez.
    Az Action 4 felvételei rendesen fakónak tűnnek az X4 után, de ezen még lehet korrigálni, illetve motorozáshoz volt állítva, elfelejtettem auto-ra tenni :)
    Ami viszont meglepett, hogy szerintem az Action 4 éjszaka (is) jobb felvételt csinál mint az Iphone-om, ezt nem gondoltam volna (az X4-et ki se vittem este, én azt látatlanba leírtam magamba). Ami külön király ez a mágneses rögzítés, jetsky-zés közben is fél kézzel le tudtam szedni a kamerát a pántról, ami elég hasznos.
    Azért örülök, hogy mindkét kamerát vittem magammal, viszont az is kiderült számomra, hogy ha ilyen tengerpartos nyaralásra megyünk, akkor az X4 nyugodtan otthon maradhat.

Új hozzászólás Aktív témák