Új hozzászólás Aktív témák

  • BigBear

    senior tag

    Ma szép mennyiségű hó esett felénk. ( Veszprém megye nyugat.)
    Mivel kellett ide-oda mennem, próbálgattam a családi ill. ismerősi kocsikat és gumikat. Csak saját tapasztalatok, nem flamekeltés!
    Mivel eleve külterületi a házunk, hegyoldalban, hótoló (se kukás, se egyéb) nem jön fel. A saját kocsimon (Ave T22, 1.8b,) néhány éves Nokian WR D3 téli gumik vannak. Egy szóval: kuka. Mocskosul megöregedett, kemény, töredezik. A nyárinál jobb ilyenkor persze, de csalódás, higy 4-5 évesen ilyen. A minta még ok, de csere lesz.
    Ismerős XC 90 2.5 D5 AWD dízel. Continental TS850 téli, 2 éves téli. Kidülledtek a szemeim. Egy határ trágya. Instabil, csúszik mint az állat. Mondta ismerősöm előre, de nem hittem el. Asszony ment vele előttem, ő si mondta, nem akartam elhinni. De ez van. 235 R17 a gumi. Nem tudom, mi okozhatja, de az Ave a rossz télikkel stabilabb.
    Asszony városi gyösz. (Daewoo Lanos 1.6 SX), 185 R14 Nexen Nblue 4 season. Egy vicc, de ez a legjobb. Komolyan, stabilabb, kezelhetőbb, fékezhetőbb (pedig nuku ABS) mint az Ave vagy az XC. Simán fel le a hegyre a havas jeges úton, közúton is kezelhető.
    Van egy olyan érzésem, hogy a gumik kora nagyon is befolyásoló tényező, a Nexen ugyanis idei, októberben került fel. Az XC pedig elvérzik a széles gumik és nagy súly kombóval. Vagy nem tudom. Biztos vannak nálam okosabbak, de nekem meglepő volt az "eredmény".

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák