Új hozzászólás Aktív témák

  • aelod

    veterán

    válasz Janaboy #184722 üzenetére

    Na állj. Azért lehet rám mindent írni, szimpatizálni velem vagy éppen ellenkezőleg de amikor valótlant állítunk és olyan kijelentéseket teszünk, vagy ordas nagyokat csúsztatunk amik 1) nem fedik a valóságot 2) személyeskedés azt már nem hagyom szó nélkül.

    A fórumtárs eredeti felvetése még mindig az volt, hogy a BCAA segíti a regenerációt.

    "Szerintem is az arginin, citrullin, beta alanin edzés előtti-közbeni BCAA segíti a regenerációt és relatíve filléres cuccok"

    Erre reflektáltam azzal, hogy a BCAA és a többi nem tesz hozzá (ismételten) a regenerációhoz többet mint egy normálisan adagolt terheléses edzés vagy pihentető alvás. Amire leírta, hogy nála ez megfelelő. Konstatáltam. Viszont hoztam példát arra, hogy sokan pörgetőt keresnek amikor nem ez a megoldás hanem az előbbi kettő rendbe tétele. Itt már jött a részéről egy csúsztatás (gúnyós hangnemben személyeskedve), hogy szerintem az arginin citrullin beta alanin pörgető. Nem írtam sehol, hogy az lenne. A stílusom sem volt bántó szándékú (vagy az már annak számít ha megkérdezem mióta edz valaki?) ellenben a fórumtárséval aki fitymállóan az "én kánononba nem férő"-nek titulálta a BCAA-k ról a véleményemet.

    "mivel a te kánonodba elférő nyakra-főre zabált ízesített trejsavó és a fikázott BCAA a gyomorban ugyanaz az aminosav lesz"

    Azzal azért remélem tisztában van a fórumtárs ha már így dobálózik a linkekkel meg röhögcsél, hogy egy tejsavóban nem csak L-leucin, L-valin és L-izoleucin található így ebből kifolyólag megint valótlant állított azzal, hogy ugyan az lesz a tejsavó és a BCAA a gyomorban lebontás után....nem, nem csak ugyan az lesz.

    Hovatovább egy komplex fehérje sokkal tovább tartja fent a protein szintézist mint egy BCAA kieg ami gyors választ okoz viszont sokkal kevesebb ideig tartja fent ezt a folyamatot. Itt pedig egy másik forrás ami szerint teljesen felesleges mivel nincs akkora benefitje a BCAA-nak mint ahogy a marketing megeteti az emberekkel. Tehát ebből következik, hogy ismételten nem állítottam valótlant ellenben a fórumtárssal...

    Jött pár link, hogy az idő előrehaladtával nem ugyan úgy megy az edzés- gyúrás- izmosodás mint fiatal korban. Ki vitatta ennek az ellenkezőjét? Itt idéznék egyet "Értelmezni szöveget, kontextust nem árt"

    Ezek evidens dolgok és felesleges magyarázni de jól megkaptam mert nem dobtam be arról két pubmed cikket, hogy reggel felkel a nap este meg lemegy...

    A nagy összeborulások közepette betalált megint nájtmér is aki szerint:

    1) nem érteném a mikrobiológiai folyamatokat ezért nem megyek bele a vitákba

    Itt eleve nem erről volt szó hanem egy kijelentésről amit támadtam vagyis "égettem magam mint a rongy kommenteken keresztül". Viszont valóban: nagyon részletes sejtszintű folyamatokban járatlan vagyok és elismerem azt ha valaki több ismerettel rendelkezik adott témában.

    2) ez továbbra sem hit kérdés

    hogy jön ide az autofágia egyáltalán?

    3) ez meg aztán felettébb szánalmas és nevetséges. Én lennék a topik kiskirálya? Röhej. Itt megint a kisebbség érzete adott hangot amit azzal kompenzál, hogy fitogtatja a tudását és hoz fel példákat arra amikre nem tudnék válaszolni. Itt mindenki tudná ezt csinálni mégsem teszi...majd kinövi egyszer talán.

    5) szerinte megrekedt a tudásom. Szerinte...

    Szerintem meg továbbra is az a bántott kisfiú mint régen és ezzel kompenzál, hogy kérkedik a tudásával. Senki nem kérte rá, hogy dörgölje mások orra alá, hogy nézd erről és arról fingod nincs. De nyilván az én stílusom az irritáló. Valóban így lenne?

    További diskurzust lezártnak tekintem.

    "It's simple, if it jiggles, it's fat."

Új hozzászólás Aktív témák