-
Fototrend
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
persil
#180532
üzenetére
szerintem csirkemellnél két alap előkészítés van. Ha megcsinálod onnan nehéz elrontani.
Az egyik a brine. Sós, cukros vízben a hütőben van 10-12ht. Utána leöntöd róla, sima vizzel lemosod fűszerezed. Nem vagyok kontakgrilles de ott kb ~150Cre raknám azt még minden olaj bírja és mehet. Izés szerint 5-8perc oldalanként.
Másik, hogy fűszeres olajban pácolod hűtőben 10h+t és utána dobod a grillre.Ha nagyon fűszer antitalentum vagy akkor vannak csirkepácok/fűszerek is. pl ez kellemesen pikáns[link] de sokaknak a curry jön be feleségem a mézes mustárosért van oda és persze ha grill akkor BBQ alap.
Ahoz tehetség kell, hogy száraz/poros legyen de ha mégis sikerült akkor a végén a grillen rajk rá tejfölt/görög joghurtot ami van. Ugyanez igaz akkor is ha túlfűszerezted.
szerk: szigorú szvsz ez is izlések pofonok és biztos vagyok benne hogy még kiscsillió modon jól el lehet készíteni.
-
perempe
veterán
válasz
persil
#180532
üzenetére
Én jénaiban szoktam sütni 180°C-on, sima sütő. Miután leöntöttem a levét, nem teszem rá vissza a fedőt, min. 25 percig sütöm még, végig sima sütés (nem légkeverés). Anyagi megfontolásból együtt sül a csirkemell és a sertéscomb általában. Mustárral kenem csak, lehet pfujolni.
Gázt nem használok főzésre, egy nyáron a kazán alaplángja 40-50 köbmétert is elvihet, ami túlfogyasztással számítva drága, célszerű lekapcsolni...
-
Woodslave
félisten
válasz
persil
#180532
üzenetére
én most két módon eszek csirkemellet. Vagy a zacskós megoldás, amiután még bent hagyom a sütőben ami pont elegendő idő hogy kiszáradjon
Vagy kinti faszenes grillen, de csak hétvégén szoktam így sütni a hét első felére akkor se mindig érdekes módon ott tökéletes szaftosNem vagyok nagy szakács de vagy pácolod egy éjszakát hátha, vagy előre megpirítod, vmi kérget sütsz rá, ez meg mondjuk rontja némiképp a kontakt sütés egyszerűségét
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Több száz játékban kezdi meg karrierjét az FSR Redstone
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- TCL LCD és LED TV-k
- Windows 10
- Xbox Series X|S
- Íme az új Android Auto!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Vagy kinti faszenes grillen, de csak hétvégén szoktam így sütni a hét első felére akkor se mindig érdekes módon ott tökéletes szaftos
