Új hozzászólás Aktív témák
-
yoli666
tag
Egyébként mivel elég sokan használunk kamerát akinek van ingerenciája leírhatná, hogy milyen bitrátával rögzít? És fix vagy vbr? 264+ be van kapcsolva?
Nekem 264+al néhány másodpercenkét kissé elpixelesedik a kép sajnos.. -
yoli666
tag
Nekem is 4MP-es van és őszintén szólva nem vagyok elájulva a minőségtől.
Teljes képernyőben szép és jó, de ha belenagyítasz, mondjuk egy arc azonosítása miatt akkor már édeskevés..
Persze, ha kicsi a látószög akkor jobb a helyzet, de ha mondjuk egy kamerával egy utcafrontot figyelsz meg akkor már azért nem az igazi sajnos.... -
yoli666
tag
Sziasztok!
Lenne egy két kérdésem DS-7608NI-K2/8P-vel kapcsolatban:
Egyrészt ha más is használ ilyet vagy hasonlót, akkor az normális, hogy olyan hangos, hogy egy szobában nem lehet megmaradni vele? Borzasztóan zúg a táp ventilátora, az eszköz új természetesen.
Olyan tanácsot kaptam, hogy kössem át 5 voltra 12 helyett és úgy elviselhető...
Egy új eszköznél ez normális vagy a Hikvision ennyire "hanyag" lett?
Más is használ ilyet olyan térben, ahol emberek is vannak? Nyilván szerverszobában nem gond, de nincs mindenhol ilyen sajnosMásrészt egy 4 MP-es kameránál miért csak 720p és 1080-at enged felbontásnak beállítani?
Másik NVR-el jóval több lehetőség volt és ki lehetett használni a 4MP-es felbontást...
Vagy valami beállítást nem vettem észre?Előre is köszönöm!
-
yoli666
tag
Köszönöm a válaszokat, este kipróbálom!
Abban tudna még valaki segíteni, amit már kérdeztem, hogy Hikvision NVR-t hogyan éritek el távolról?
Már ha valaki használ ilyet persze, esetleg használtok ds-7108NI-E1-et?
Ha jól tudom Hikvision-nál már csak az Ezviz működik, de hol elérem vele, hol nem.
A router ban a portforward-al is próbáltam már de csak nem érem el...
Valaki megtenné, hogy összefoglalja vagy elég egy link, hogy ezt hogyan lehet egyszerűen és hatékonyan megtennni... -
yoli666
tag
-
yoli666
tag
válasz motrola #5108 üzenetére
Sziasztok!
Érdeklődnék hozzáértőbbektől, hogy 3-4 MP-es kamerát ki hogyan állít be?
Egyrészt fix vagy változó bitrátával és milyen max. bitrátával?
Nekem van a visszanézett képen gyorsabb mozgás esetén után húzás, ezt hogyan lehet kiküszöbölni?
Valamint éjszakára mik a legjobb beállítások?Előre is köszönöm!
-
yoli666
tag
válasz Balage85 #5075 üzenetére
1. Nekem a NAS kapásból tudja kezelni a kamerát és csak a képét rögzíti, FTP-n akarod feltölteni?
2. Én alap értéken hagytam és tökéletesen működik, néhány másodpercet előre rögzít, így elindul a felvétel és pont bejön a képbe a mozgó objektum
3. Ezek elég alap kamerák, szerintem ha jól emlékszem mozgást és adott vonal átlépését tudják értelmezni, nekem is hasonló van csak 3MP-es. -
yoli666
tag
Így van ahogy írod az NVR-en keresztül tudod nézni a kamerákat és az NVR rögzíti a képet is.
Ha vissza akarod nézni akkor megjelennek a felvett időpontok, mert a legtöbb kamera / NVR azt is tudja, hogy csak mozgás esetén rögzít és nem mindent. Az adott időpontra kattintasz és nézed a felvételeket...
A legtöbbnek van kliens programja és böngészőből is elérhető.
Nekem egyedül a külső hálózatból való elérés okoz problémát, az hol megy hol nem -
yoli666
tag
Esetleg valami hasonló:
https://moxa.hu/termekek/4/Nem-menedzselheto-ipari-Ethernet-switchDe gyanítom a kábelt lehúzni jóval olcsóbb lesz....
Valamint én már csak a tűzveszély miatt is lehúznám. Mert nyáron egy padlástérben brutális melegek vannak és egy elektronikus eszköz azért rejt némi kockázatot. Jó a mai szigetelések elméletileg nem fognak tüzet, de szarufák és egyéb fa elemek igencsak...[ Szerkesztve ]
-
yoli666
tag
válasz yoli666 #5033 üzenetére
Sziasztok!
Aki használ Hikvision NVR-t az kérem röviden írja már le, hogy külső hálózatból hogyan éri el stabilan?
Már úgy értem milyen ingyenes DDNS-t használ vagy Ezviz-el?
A hik-connect az eszközt nem találja sajnos meg, ha jól tudom még a régebbi firmware miatt?
Ezviz-t beállítom, de hol elérhető az eszköz, hol nem...
Belső hálózatból nincs gond, de kintről hol megy-hol nem, ez miért van?
DNS a 8.8.8.8 és 8.8.4.4 van beállítva. Net az 30/10-es lehet ez lenne kevés?
De ha épp elérhető az NVR akkor meg jól működik.Már teljesen kikészít, hogy nem stabil.
Akinek van tuti beállítása kérem írja már meg.Előre is köszönöm!
-
yoli666
tag
Sziasztok!
DS-7108NI-E1/V/W-ben tényleg nem lehet a wifit kikapcsolni? Jelenleg nincs rá szükségem és nem szeretném, ha fölöslegesen sugározna!
Valamint milyen olcsóbb Hikvision kamerával lehet rendszámot már éjjel is leolvasni? Természetesen nem rendszámfelismerésre gondolok hanem felvétel visszanézésekor a rendszám is olvasható legyen? Vagy ez főként beállítás kérdése?
Egyébként "házilag" kis pénzből automata rendszámfelismerésre van lehetőség?Előre is köszönöm!
-
yoli666
tag
A poe kérdést már tisztába tettem, ezzel nincs gond, de még egy olyan problémám is van, hogy egy kamera olyan helyen lesz, ahol nincs net és nem is tudok költséghatékonyan oda varázsolni.
Ez olyan szempontból nem gond, hogy sd-re rögzít a kamera, de a képek kiolvasását hogyan lehet olcsón és hatékonyan megoldani? Persze az sd-t ki lehet venni, de nem akarom a kamera házat mindig csavarozni...
Tehát első körben egy zárható dobozra gondoltam, amiben benne lenne a kamerából jövő utp és egy laptopot rá tudok dugni, ha kell...Ez járható út vagy van ennél jobb megoldás amire nem gondolok? Ha jól tudom router nélkül is tudok a kamerához csatlakozni?
-
yoli666
tag
Közben olvasgatok és hátha majd másnak is fog segíteni:
A fogadó oldalon az IP kamera (vagy bármely más PoE eszköz) a kábelről „levett” 48V-ot a saját működéséhez szükséges feszültséggé (pl 12V) alakítja. Tehát maguk az eszközök továbbra is az eredeti feszültségükön működnek, és csak az RJ45-ös hálózati kábel aljzatukon várnak 48V-ot, ha a normál tápcsatlakozójukon szeretnénk elektromossággal ellátni őket, akkor azon továbbra is a saját feszültségüket kell biztosítanunk.Innen minden fontos megtudható!!
http://www.cameradepo.hu/termektamogatas/ip-kamerak-aramellatasa-az-utp-kabelen-poe-technologiaval
[ Szerkesztve ]
-
-
yoli666
tag
Nos, úgy kötöttem be, hogy a POE-100BU-ba megy be a 12 volt / 1A táp és ugye a data in-be a switchből jövő utp. A power+data out ból meg megy egy utp a kamerába.
Ha jól értem akkor ebben az esetben 48 voltos tápot kéne használnom?
Nem mertem rádugni, de van hozzá egy 48 VDC 0.41A 20 watt max. tápom.
Pontosan mikor kell nagyobb tápot használni és azokból is van 24 és 48 volt is....
Akkor a sima 12 volt / 1A táp csak akkor jó ha közvetlen a kamerába dugom?Nagy segítség lenne, ha valaki leírná konkrét eszközökkel és abból látnám, hogy mi a helyzet...
Amit meg akarok valósítani:
Nem poe-s a switchem, tehát egy tápfeladóval /poe adapterrel szeretném megoldani... És a kamerához csak utp-t vezetnék el lehetőleg.Egyébként mi a különbség ez: (ide 12 volt kell?)
És ez között? (ehhez milyen táp kell)
Tehát pontosan melyikhez kell nagyobb táp? Ez kissé zavaros nekem....
[ Szerkesztve ]
-
yoli666
tag
Sziasztok!
Hikvision ip kamerát szereztem be végül. Annyiban kérnék segítséget, hogy jelenleg egy 12v / 1A táppal használom, amivel jól működik, de POE-100BU tápfeladóval nem kap áramot. Ennek mi az oka?
Valamint aki POE tápfeladóval használja írja már meg legyen kedves, hogy melyik az amivel tuti működik és nem túl drága...
Ha olyan helyre is tennék, ahol nincs net és wifi sem ebben az esetben jól tudom, hogy a kamera és a laptop közé kereszt kábel kell?
Valamint csak laptophoz wifin nem tud csatlakozni a kamera? Ez azért kéne, hogy ahol nincs net ne kelljen az sd-kártyát mindig kivenni belőle, hanem adott esetben ilyenkor hogy a legegyszerűbb szerintetek a kép kiolvasása?
Előre is köszönöm! -
yoli666
tag
Egyértelmű, hogy mind kínai, ami nem az az igazi hamisítvány
Ahonnan veszem eredeti kéne, hogy legyen, de jóval olcsóbb mint máshol, ezért érdekel, amiket írtam.
Persze annyival nem olcsóbb, mint kínából.
Csak én nem tartom elképzelhetetlennek, hogy valaki kínából megrendeli és "eredetinek" árulja...
Persze tudom mind kínai, de azért csak érthető hogyan értem[ Szerkesztve ]
-
yoli666
tag
Sziasztok!
Ezt a típust használja valaki: 2CD2142FWD-IS
Mik a tapasztalatok vele? Valamint ha hamis az miből derül ki azon kívül, hogy FW-t nem lehet frissíteni?
Kültérre szeretném ezt a típust és nem tudom mennyire megbízható és a képe megfelelő-e...
Youtube videókat néztem róla és majd annyiba kerül, mint a DS-2CD2132F. -
yoli666
tag
Ha ilyen sok kamerátok van segítsetek már milyet és honnan érdemes venni, hogy nehogy drágán kínait vegyek....
-
yoli666
tag
Egyenlőre külső jegyet nem találtam, reméltem itt valaki tud segíteni... Engem az érdekelne a belseje megegyezik-e vagy sem?
De a kínain a fw nem frissíthető és csak barna kartondobozban érkezik...
Én NAS-al tervezem használni, már van Synology nas-om, de egy másik egylemezest veszek hozzá, mert amin minden adat van az nem működjön 0-24-ben....
Ez a legolcsóbb, ami a célnak megfelel:
https://www.synology.com/hu-hu/products/DS115[ Szerkesztve ]
-
yoli666
tag
válasz Krisz79 #2784 üzenetére
Én is laikus vagyok, de már jó ideje olvasok utána és én a nagyobb felbontásút venném.
Én 3 Mpx alatt nem is nézek kamerákat, igaz kültérre, de mivel bent még sötétebb van, így józan paraszti ésszel még jobb felbontás kellene...
És beltérben szerintem jobban mutatna egy dome kamera.... -
yoli666
tag
Sziasztok!
Hikvision kamera vásárlás előtt állok, főleg dome kamerákat nézek, de ahogy látom vegyesen van kínai és "kínai"
Miben tér el az európai verzió a fw-en kívül, van valami ismertető jel? Vagy a hw az teljesen ugyanaz mindnél csak nincs garancia és más a fw? Nem igazán találok leírást, összehasonlító tesztet stb.
Legfőbb félelmem, hogy megveszem itthon drágábban és az is kínai lesz....
3-4 megapixel, dome, éjjellátó és persze ip, ezek a fő szempontok, tudtok valami jobbat ajánlani? (és max 50 körül) Valamint egy olyan hivatalos magyar forgalmazót, aki tuti eredetit árul, ha létezik olyanElőre is nagyon köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- GAMER PC : i5-7400 / 16GB / GTX1050Ti / 120GB / 1000GB
- GAMER PC : i5-12400F / 64GB / RTX3070 / 2000GB
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest