Új hozzászólás Aktív témák

  • BB9000

    senior tag

    válasz koxx #54095 üzenetére

    Hétvégén én is kipróbáltam a pirolitikus tisztítást. Kb azt hozta amit vártam. Jó dolog. Az én régi 15 éves ElektraBregenz gyártmányú beépített sütőmön pontosan 2 órás ez a program. Elkezdem és kiírja, hogy mikor lesz vége. A huszadik percben lezárta a sütőajtót, amit egy lakattal jelzett is. A cél hőfokot a negyvenedik percben érte el. Nem jelezte ki, hogy mennyi, de leírás alapján 450-500 Celsius körüli lehetett. Bennehagytam a rácsot is, mert azon is volt szennyeződés. Nem lett semmi baja. Az elején elég büdös volt, mert lehetett érezni a leégetett zsír kellemetlen szagát. A normál sütéskor az üvegfal teljesen hideg szokott lenni, de pirózáskor már igencsak forró lett. A kezelőszervek még megfoghatóak voltak. Amikor letelt a 2 óra, akkor leállt a fűtőszál és további 30 percig nem lehetett kinyitni a sütőt. A végeredmény jónak mondható. Tiszta lett a sütő. A kormot és a hamut vizes acélgyapottal távolítottam el a sütő oldaláról, aljáról, az üvegajtó belsejéről és a rácsról is. Picit kellett sikálni csak, és utána tisztítókendővel ki kellett törölni. Pirózás nélkül eddig DM-es sütőtisztító habot fújtam a sütőbe és 1 óra hatás után folyékony súrolószerrel beitatott acélgyapottal dörgöltem tisztára. A végeredmény hasonló szokott lenni.
    Összesítésben nagyon megérte, mert így sokkal könnyebb dolgom volt és a sütő olyan részei is tiszták lettek, amiket egyébként nem érek el. Pl, a légkeverést végző venti fém lapátjai. Másik szempont: Nincs vegyszerhasználat. Olcsóbb a 2-3 KWh áram, mint a tisztítószer.
    A sütőm ehhez hasonló, csak sütősínek nélküli. BE480

Új hozzászólás Aktív témák