Új hozzászólás Aktív témák

  • ozsvar

    tag

    A "Milyen fúrógépet vegyek" topikból lett ide irányítva a téma, ezért írok ide. Szóval tanácsot kérnék.

    Alkalmi otthoni barkács célra szeretnék ütvefúrót venni nagyjából tizenezer Ft-ért.

    Részletek: Van egy Parkside (alias Einhell) akkus fúró/csavarozóm, amivel nagyon meg vagyok elégedve, kisebb fa fúrásokra, csavarozásra használom, és imádom. Nemrég kellett egy hónapban többször is lyukat fúrnom betonba, ezért vettem egy Einhell Red (SDS, pneumatikus) fúrókalapácsot. Összehasonítottam egy hasonló teljesítményű Makitával, és meglepően ugyanúgy vitte a vasbetont. Szóval egyelőre nem csalódtam a márkában. Na most viszont felhomályosítottak, hogy csempébe viszont inkább ütvefúró illene, mintsem fúrókalapács, jó eséllyel úgyis tégla/ytong van a csempe mögött, és erre is simán jó egy (racsnis) ütvefúró (és jó eséllyel nem is tör szét egy négyzet csempét).
    Ennek tudatában, hogy csavarozásra van gépem, komolyabb fúrásokra (beton) van fúrókalapácsom, milyen teljesítményű ("hány wattos") gépet válasszak? És főleg...milyen márkát? 20 ezer alatti árakkal nem akarom megváltani a világot, de azért jó lenne nem beleválasztani. Maradjak egy gyengébb márka (Einhell) profibb szériájánál (Red line), vagy vegyem egy jobb márka (Bosch, Black&Decker) belépő szintű gépét? Nemrég láttam, hogy az egyik áruházban lesz óccsóért 500W-os 7,5Nm-es Parkside ütvefúró, és innen jött az ihlet. Mert ha kevés az 500W, inkább veszek dupla ennyiért, de az tényleg legyen számomra jó.

    Rengeteg helyen olvasom, hogy "csak a DeWalt és Makita a jó", de vegyétek számításba, hogy nem ezzel keresem a kenyerem, alkalmi falfúrkodásra nem veszek 40 ezerért gépet.

    "In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on."

Új hozzászólás Aktív témák