Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • klepto

    addikt

    válasz cekkk #13716 üzenetére

    Minimális volt az ajtó belsején, de inkább ráfagyott párakicsapódás, mint rendellenes jégképződés.
    Viszont pár óra leteltével nem nőtt, hanem csökkent a vastagsága.
    Ami még nem tetszik, tegnap estétől ma reggelig üresen, a legkisebb fokozaton -12°C-ra hűlt csak le; középértékre beállítva, ahogy a használati javasolta -22°C-ra hűlt le, egy hajszállal visszább véve visszamelegedett -14°C-ra (egy cirka 30 éves LEHEL fagyasztó, a legkisebb fokozaton is tudja a -20°C-ot)...
    Ez azért zavar, mert előírás szerint a fagyasztott élelmiszerek tárolására -18°C az optimális, ennél kevesebb hőfok fölösleges, több (melegebb) viszont csökkenti az eltarthatóságot.
    Ami még nem tetszik (igaz eddig erre nem figyeltem a régi fagyasztómnál), hogy +25°C-ról cirka 8 óra alatt érte el az üzemi hőmérsékletet, míg a munkahelyemen egy régi, 20 éves mirelittárolónak 10 perc ugyanez a művelet...

Új hozzászólás Aktív témák