-
Fototrend
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Wolfskin #31954 üzenetére
ecet mehet bele
az inhibitoros cuccal a átfolyós vízmelegítő réz hőcserélőjét tisztítom, mert az lehelet vékony lemezből van, amit a savak hamar megesznek. Az új hőcserélő meg 40000Ft
olajat városban használva 5000km után cserélünk
városon kívül 10000km
vegyes használatban 6-7000km30000km után is lehet olajcsere, csak 150000km-nél már gatya a motor
-
válasz
Wolfskin #31949 üzenetére
ha 100%-ra akarsz menni akkor Scanpart, ez tartalmaz inhibitor-t, ami megakadályozza a fém "sav erózióját", vagyis a fémet nem fogja bántani a vízkőtelenítő.
Vagy bármilyen másik márkát, ami inhibitor-t tartalmaz.
Ha nincs ilyen, akkor azok is csak annyira képesek, mint az ecet. -
peppe79
senior tag
válasz
Wolfskin #31919 üzenetére
A Saeco régebben (80-as évek vége, 90-es évek eleje) gyártott rézkazános gépeket is, normál szűrőtartóval. A mostani (értsd: úgy 20 évig visszamenőleg) Saeco gépek többsége teljesen egykaptafára készül: kis Ulka pumpa, acél bojler, nyomifokis kar, OPV és háromutas szelep nélkül. A változás manapság annyi, hogy a gyártás átkerült Kínába, a korábbi vastagabb fém-, vagy műanyag gépház pedig még vékonyabb műanyag lett. Meg persze az alkatrészek is egy fokkal gyengécskébbek. Ami relatív normális Saeco volt (kinézetben, anyagfelhasználásban), az az Aroma, és a Via Venezia.
A HD8423/19 Poemia már Kínai gyártás. Nem azt mondom, hogy teljesen használhatatlan, de annyit nem ér, amennyibe kerül.
A Gran Crema szintén acélbojeres kávéfőző, nyomifokis karral. Amiben ez a készülék más, az a "gyorscsatlakozós" víztartály: egy alsó talpra kell rácsatlakoztatni.Ja, majd elfelejtettem: felejtsd el a 15-17-18 bar nyomást, az csak egy mókusvakítás!
Az egy dolog, hogy hány bar nyomásra képes a pumpa, de espresso esetében, ideális esetben 9 bar nyomásnak kell lennie a karban. Ez a gyakorlatban lehet esetleg 10-11 bar is, de semmiképp sem 15. Ezért nem értem azt, hogy miért emelik ki, hogy pl. 15 bar, semmi értelme az egésznek...
-
BigBear
senior tag
válasz
Wolfskin #31919 üzenetére
Rendes darálós szemeskávés gépen nem gondolkodtál?
Tudom, sokaknak nem fekszik, de használtan is lehet venni. Mi egy Melitta Caffeo Solo gépet vettünk kb. egy éve. Ez abszolut minimál gép, de nagyon finom, erős, krémes kávét készít. Ez pl. 25 e volt átnézve, kitisztítva. -
veze
őstag
válasz
Wolfskin #31900 üzenetére
ez biztos fémből van [link]
és kettőt vehetsz a másik árából, de nem szükséges betárazni belőle,mert egy ilyen pl a csaladban már kb 25 éve működik.. Alkatrész még mindig kapható hozzá ha kellene. Elég csak a 253 hozzászólás között olvasgatni ahol ilyeneket irnak 13-15 20 éve használjuk és még nem romlott el semmi benne.
.Mellesleg izletes finom kávét főz, van összehasonlítási alapom
Tudom, nem olyan divatos mint pl a DeLongi meg más divatos nevek, ha megkérdezik milyen kávéföződ van és azt mondod 14ezer forintos szarvasi, akkor könnyen megkaphatpod hogy te mekkora egy paraszt vagy hogy csak ilyen szarod van és ezzel beéred..pedig pont ez a minőség és tartosság, nem azok a gagyik
A kávéfőző azért van hogy jól működve engem kiszolgáljon jó sokáig, és nem azért hogy mások előtt villogjak vele mennyire szuprszépmenő csak épp félévig használható
Ár érték tartósság tekintetében kevés tudja felvenni vele a versenyt, és hat adagot képes lefözni ha épp annyi kell.
Ez egy, tapasztalat alapján alkotott magányvélemény, nem kötelező azonosulni vele... -
lufi7
aktív tag
-
ribarszki
őstag
válasz
Wolfskin #31892 üzenetére
Nem értek hozzá, de nekem ez inkább a szűrő hibájának tűnik. Nem tudja átnyomni rajta a kávét, ezért folyik mindenhol. Meg lehet próbálni a tömítés cseréjét, de ha nagyon megnő a nyomás, valahol engednie kell. Lehet tisztának tűnik a szűrő, de valamiért mégis megakad a folyamat. A tömítés,bajonett zár nem fáradhatott el 3 hét alatt.
-
ribarszki
őstag
válasz
Wolfskin #31888 üzenetére
Nem vagy egyedük, csak hirtelen két beszámoló a netről hosszabb használat után:
"Első pár főzésnél még semmi gond, nem volt vele. De utánna jöttek a problémák! Folyamatosan elduguló szűrő, ezért orrán száján jött a víz! Minden főzés előtt aprólékosan megtísztítottam, de hol így hol úgy fözte le a kávét. Eltünt a gyönyörű hab a kávé tetejéről, azóta csak híg leves, nulla krema!!!!! Szomorú vagyok!!! Kuka!?"
illetve
"Sajna minden csoda csak 3 napig tart. Majd jönnek a gondok. Eltűnik az isteni habos kávé. Orrán száján jön a víz a bajonett zár mellett. Pedig nem is tömködöm a kávét. Mégsem tudja átfolyatni a vizet rendesen.
Pedig nagyon jónak tűnt. Pláne hogy ez a készülék már a második. De az elsőnél azt hittem hogy gyári hibás. Aztán újra megjelent a kínálatban. De semmit se javult. Így ezt is sajna vissza fogom küldeni."Sajnos nem hagytál ki semmit, ez ennyire gyenge konstrukció. Nem is szarvasi, hanem átlogózott kínai termék. Fut még StarLight EMD776 néven is. Meg ki tudja hányan nyomják még rá a logojukat.
Gondolom visszaküldeni már nem tudod. Esetleg verd az asztalt az igazadért, vagy pénzedért.
30-40k körül kapni normálisabb Saeco vagy Gaggia gépet.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #30811 üzenetére
ezt nem tudja valaki véletlenül?
a kávéfőzőből (moulinex Q86) csak gőz jön.
az összes vizet elpárologtatja, semmi nem csapódik le.
a búvárcső rendben, nem lyukas, nem laza, szorosan ül a kimeneti csőcsonkon. meg is fordítottam, hogy a kinyúlt vége legyen alul, tehát véletlen se engedje el a nyomást, szorosabban ül a helyén.
igazából az elvet nem értem:
1. melegszik a víz zárt térben, kialakul a gőz és nyomás a víztér fölött.
2. ezt a nyomás kinyomja a forró vizet a búvárcsövön keresztül, aminek folyadék formában kellene távoznia
3. ennek útját zárja el a kávé, amin viszonylagos nyomással átpréselődik a forró víz
4. a folyamat legvégén a maradék gőz is távozik.Kérdések:
1. a víztartály (kazán) és a kávé közt van még egy nyomáshatároló szelep? ami csak nagy nyomáson, szinte gőzként engedi távozni a forró vizet?2. a fejben, a kávé rész előtt van még valami kondenzáló rész, ami a gőzt visszaalakítja folyadékká?
nálam a kifolyó csövön nagy sebességű gőz jön, amiből egy kevés lecsapódik a kiöntő falán, ez a teljes kávémennyiség
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
-----------------------------------------
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
-----------------------------------------
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest