Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz bajnokpityu #36710 üzenetére

    A vékonyabb nem teljesen jó szó, miközben azért nem is a legrosszabb, mert azzal, hogy természetesebb, lásd neutrálisabb lett a hangjuk, egyúttal "vékonyabb" is lett, vagyis jellemzően kisebb lett a hangszerek teste (és az "összhangkép" energiája), de tisztábban, a hangszínűket tekintve hangszerhűbben szóltak. Remélem így érthetőbb, arról szólt ugyebár a nyavalygás, hogy nyertünk ezt-azt a réven, de vesztettünk ezt-azt a vámon. Annakidején, amikor ez a folyamat lezajlott, éppenséggel sokszor került elő a neutralitás szó, mint az új irányzat alapkövetelménye, ellenben a neutralitásnak megfelelés miatt kénytelenek voltak visszafogottabbra tervezni a hangot a tervezők.
    Megint leegyszerűsítve: a régi készülékek macsók voltak berúgták az ajtót és rengett a lábuk alatt a föld, amikor bejöttek a szobába és nem kérdeztek semmit, hanem hörögve-morogva végigmentek az ott talált nőkön, a mai készülékek pedig metroszexuálisak, szépen megfésülködnek mielőtt illedelmesen bekopognak a szobába, meghívják a hölgyet vacsorára az étterembe, ott táncolnak is esetleg, de nem csűrdöngölőt és nem is tangót vagy szambát, hanem keringőt, esetleg csacsacsát, ha már kissé felszabadultabb hangulatban vannak, majd illedelmesen hazakísérik a lányt, és a kapu előtt esetleg egy búcsúpuszi is elcsattan.

    (#36714) xtremetuning "Szvsz a mostani tranzisztorosok már a csövesekre hajaznak, ötvözve az előnyeit a 2 rendszerenek és van bennük egy csipetnyi azok hangzásvilágából." Ezt nagyon így érzen én is, és pont ilyesmiről beszélek. A hangdobozoknak is "csövesebb" a hangjuk manapság.

    (#36716) blattida Persze, csak közelítenek, de valóban közelítenek.

    (#36715) bendeguz76 Na igen, közben nekem is azon kezdett el járni az agyam, hogy abból a potenciális 130ezer forintból jobbat is tudnál venni, ha nem ragaszkodsz a Rotel vonalhoz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák