Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    A hangdobozimpedancia témához:
    Volt, aki utalt rá, megerősítem, arra szabvány van, hogy adott névleges hangdobozimpedanciához legfeljebb mekkora minimális impedancia tartozhat - ezt a kereskedelmi minőségellenőrző intézetek ellenőrzik, tehát a nominális impedancia megadásában a gyártónak nem áll módjában hazudni.

    High-end témához:
    A kiindulópont az volt, hogy kolléga azt állította, hogy BBéci high-end erősítőt ajánlott neki, BBéci jelezte, hogy az állítás nem helytálló, a javítást az érintett kolléga kissé pikírten nyelvészkedésnek minősítette, kammerer pedig jelezte, hogy kolléga erősen téved.
    Hogy hol a határ a high-end és a felsőközép/audiofil kategória között, azt persze sokszor csak szubjektíven lehet meghúzni. Egyfajta definíciónak elég jó a Mézga Aladár által idézett, amely hasznos definíció, természetesen semmiképpen sem "üres fecsegés".
    BBéci: A németeket hifi szakzsargon tekintetében nem vesszük komolyan, hehe. Jóhogynem már mindjárt "absolutreferencespitzenklassehighend"... :Y Függetlenül attól, hogy persze nem a németek találmánya az ultra high-end, ilyen esetekben természetesen az angolokat se vesszük komolyan. Persze én nem tiltom az "ultra high-end" használatát, ha valakinek tetszik a marketingeseken kívül.

Új hozzászólás Aktív témák