Új hozzászólás Aktív témák

  • Akos1994

    aktív tag

    Sziasztok!

    Valaki meg tudná nekem mondani, hogy pontosan mit kell az alatt érteni, hogy egy túl nagy űrtartalommal rendelkező hangsugárzó miért nem tudja kifutni magát egy túl kicsi helyiségben (legyen ez pl. 13nm) és pontosan miben is nyilvánul ez meg, mi is történik pontosan?
    Mélyproblémáim vannak a Tannoy F2-kel, még pedig az, hogy nincs olyan igazi testes,dinamikus mély hangja, de most nem részletezném már kiveséztük.
    Többször elmondták, hogy van azért más tényező is a rendszeremben ami okozza(okozhatja) a problémát, de azért igazi mélyeket akkor se várjak egy 14 literes doboztól, tenyérnyi hangszóróval, ha ezeket helyrehozom. De az is elhangzott, hogy állót se vegyek ilyen kicsi szobába. Mindenki lebeszél az álló hangdobozokról, miközben egy kisebb álló és egy méretes polc/monitorsugárzó is lehet ugyanúgy 20-23 literes. :F Mindenki mondja, hogy nem lesz jó, de arról nem esik szó, hogy az 50 literes óriás vagy már a 20 literes "kis"állódoboz vagy akár monitor is sok lesz, vagy esetleg a fizikailag nagyobb hangszóró lesz túl sok és amire értelmes hangokat adna ki addigra a kis szobában lerepülne a fejem a hangnyomástól. :F Feltenném a kérdést, miről lehet észrevenni, hogy adott hangsugárzó nem tudja magát kifutni az adott helyiségben?

Új hozzászólás Aktív témák