-
Fototrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boldog Új Évet Nektek!

-
Boldog Karácsonyt kívánok én is Nektek!

-
Adjatok tippet, hogy mivel tudnám legpontosabban megmérni a 4930k aktuális fogyasztását?
AIDA64 -el néztem és max 142Wattot ír!
Szerintem közelebb kell lenni a 200 hoz, mint a 140-hez.
Mérjek átfolyó áramot a 8 pinesen?
-
válasz
Skeleton01
üzenetére
A 3820 egy baromi jó proci!
De szerintem is sok az a fesz...
Annyi fesszel nálam 4,5 megy a 4930k. -
válasz
proci985
üzenetére
Igen, igazad van! Annál is inkább, mert én szeretem a használt procikat...

Egyébként most a lap kérdés tart főleg vissza!
Szeretnék egy monoblokkos rendszert. (Ilyenem még soha nem volt)
Gondolkodok azon is, hogy megint építek egy új házat! Már nézegetem az új alkatrészeket, de még nem állt össze a kép!
Találtam egy Enermax FS-981XPSS 15 éves kuckót nagyon szép állapotban! Szerintem az lesz feldarabolva és kap egy új elrendezést! Aztán Grózival szedetek össze hozzá jó kis ventiket és jöhet az új platform!
Egyébként a 8700k nak ez a Dual chaneles része engem teljesen eltántorított!
Megvárjuk a valós teszteket, aztán majd meglátjuk mi lesz!
Egyenlőre a X299 a nyerő nálam! -
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Azért ebben én nem lennék ennyire biztos...

-
Én is itt tartok!
Dilemmázok a platform váltáson, de nagyon nehezen áll össze...
A 7820x/R.VI.E és a 8700k/ Maximus X Formula a kérdés!
Most nézegetem hozzájuk a blokkokat, de sajnos nem olyan egyszerű mint gondoltam!
Mondjuk nálam a rizsa kizárva.Per pillanat a kávé a szimpibb, de a hosszútávú kép viszont a 2066 lesz szerintem. -
-
Most nem osztom a véleményed, mert mindennek annyi az ára, amennyit adnak érte...
Relatív, hogy mennyit ér!
Én ha jól emlékszek mintha 90 ért vettem volna egy éve a 4930k itt a PH-n és örültem neki mint majom a farkának, mert akkor 100 körül mentek!
Szóval 70 -et örömmel adnék érte most is, ha vennem kellene... -
Találtam is az USA-ban...
A barátom aki most kint van venne is egyet 1050 dodo!
Még át gondolom, de azt hiszem bele vágok!
Ahogy számoltam a 2011-v3 is bent lenne 400 ezerbe mire lap/ram/cpu/blokkok cseréje meg van...
Egyébként most 4636Mhz megy 1,384 volttal stabilan és 60 fok alatt van. -
Nézegetem , nézegetem, nézegetem...
Ha pénzem lenne, se tudnék elindulni semerre, mert annyival amennyit rá kellene költenem, egyik se ad többet!
A lapok közül ami optikailag tetszik az az Asus Maximus IX!
Igazábol nekem teljesen elég lenne 2db PCH sor ,de nem értem, hogy pl itt már csak DualChannel van?
Pl tetszik ez a gyári lég/víz hűtés... -
Köszönöm az infó!
A CPU Strap ról tudnátok valamit mondani?
Nálam 100/125/166/250 lehetőségek vannak!
Most 125Mhz van.
A kérdésedre az a válaszom, hogy most nálam 22-30 közötti FPS mérhető a szoftvren belül egy-egy átlagos részen ill szituációban!
Amennyiben 100MHz-ként emelni tudom a sebességet az 4-5FPS-t hoz!
Az meg ebben a kritikus 20-30 közötti területen lehet pont a laggolást tudná eltüntetni! -
Na!
Egyenlőre itt tartok!
Bár csak Aidával teszteltem egyenlőre, de nálam mindent lehet mondani, csak melegedésnek nem amit ezzel a beállítással produkál!
Aztán lehet azzal amit Aty-73 mondott jobban szenvedne, de az Őszintét megvallva a P3D max 70-75% hajtja, így nem érdekel az hogy ott mennyire melegszik vagy sem, mert nem csúcsot szeretnék dönteni, hanem direkt a szoftverhez hangolni!
Most arra gondoltam, hogy az órajelet kezdem addig emelni, amíg ez a fesz elég neki!
Kérdésem az lenne, hogy a BusSpeed az miben játszik szerepet?
Tehát mi van akkor, ha azt emelem és a szorzót csökkentem?
-
A vizem viszont 2 C'melegebb lett...

Most 27,5C'!
Elárulnátok nekem valamit?
Biztos láma kérdés, de én nem tudom mi az az aránypár amit pl Aty73 is említett?
"4.8 GHz-hez már kelleni fog az 1.4 CPU VCore, ami nem biztos, hogy egészséges lesz 24/7-re!"
Honnan látta azt a CPU-Z adatokból?
Próbáltam utána olvasni, de én nem találtam rá!
Köszi előre is! -
Eddig sikerült minden gond nélkül eljutnom...
A hőmérsékletek 50-60c' között Aida64 streszteszt alatt. A CPU Package ment egyszer fel 71C', de csak egy pillanatra és többnyire 60-64C' között ingázik.
További ötlet esetleg valakinek?
A feszt kicsit soknak találom, kezdjem vissza venni? Vagy hagyhatom ha nem melegszik?
-
-
Az a röhej, hogy eddig soha semmi nem akasztotta meg, pedig van gyepálva bőven!
Egyedül ez a 3Dmark, de ez is csak akkor áll meg CPU teszt 15-18. másodpercnél, mikor HT On állásban van!
Bár amit használok program egyáltalán nem kamálja a virtuális magokat, szóval én OFF ban használom a HT-t. -
Szóval!
Utoljára ugye azt mondtuk, hogy HT OFF miatt lett 5000 alatti a pontszám!
UEFI-ben HT on , de így meg nem fut le a teszt! Vagy lefagy, vagy kék háttér hibával megáll!
Lehet a OC nem tökéletes, de eddig semmi nem akasztotta meg... -
Ez borzasztóan érdekes ez az alaplap hőmérséklet...
Én mikor bekapcsolom a gépet és azonnal csak az aida-t indítom, nálam 20C' szobában egyből 30C' mutat, ami terhelésnél 38-39C' ig simán felmegy.
Ma lesz egy kis időm át nézem egy infra hőmérővel az egész lapot, mert én ezt a közel negyven fokot nem tudom elképzelni, amikor a CPU magok is csak 30 környékén vannak alapjáraton. -
Én is ezen a véleményen vagyok...
Kínlódtam a kompakt vizekkel, aztán itt a PH-n rábeszéltek az épített vízre!
Ég és föld! Nálam a legnagyobb melegben sem megy 31-32c' főlé a vízhőmérséklet.
4930 előtt egy 3820 volt, ami 4.8Ghz atomstabilan 60-70C' között működött ezzel a hűtéssel.
Újra kellene kezdenem, megint hasonló gépet raknék össze, de a kompakt víz szóba sem jöhet. (Inkább apránként használt cuccok)
-
Sziasztok!
Itt vagyok én is...

-
Az az igazság, hogy HT-ra egyáltalán nincs szükségem!
A gépet Prepar3D hez használom csak és ott én úgy vettem észre, hogy nem igazán kedveli a HT-t.
Most valahogy még feljebb kellene lépkednem, de nem igazán találok OC beállításokat ehhez a CPU-hoz .
(Időm meg sajnos így nyaranta nem nagyon van a kisérletezéshez...)
Sajnos MX pasztám nem volt itthon és a közeli boltban is csak Revoltec RZ032-t kaptam, ami véleményem szerint nem egy csúcs kategória. Szóval ezt cserélnem kell majd, de egyenlőre jók a hőfokok.
Ma este újabb próbálkozást szeretnék 4,6-4,7 GHz irányába, mert P3D borzasztóan CPU igényes!
Úgy hogy jöhetnek a tippek, esetleg tanácsok!

-
Nálam az "alap" a gyári OC...
Este baromi fáradtan, csak annyi időm volt, hogy beraktam a foglalatba, ráfordítottam a blokkot aztán default UEFI után rátoltam egy gyári OC-t! (Minden auton, egyedül a RAM időzítést és a HT tiltást állítottam, valamint a venti sebiket minimumra...)
Amin meglepődtem, hogy egész más lett az UEFI mint a 3820-al volt!
Szóval várnám az ötleteket mivel hogyan kísérletezek!
A hőfokok 100%-os terhelésnél is 60C' körül alakulnak a víz néha bele csap a 30-30,5-31C' ba. -
-
Sziasztok!
Meg van ez a 4930k...!
Akkor nincs senkinek ilyen?
-
Sziasztok!
4930-at használ még valaki?
Tudtok valami bevált beállítást hozzá?
Honnan induljak vele? 4.6-4.8 Ghz lenne a cél! -
Sziasztok!
Mi a véleményetek?
Segítsetek dönteni! Le cserélnétek a 4,9Ghz kényelmesen menő i3820-at egy Intel Core i7 4930k ami nagy valószínűséggel csak 4.5Ghz ig rángatható?
Szimulátorhoz használom.
A lap: R4E
Ram: Corsair Dominator 2400MHz CL10
VGA: GTX980Ti Strix
A cpu és a lap agyon vizezve max 28-30C', mag hő 60C' terhelés alatt.
A kérdés mennyit javítana a helyzeten a a 4930k?
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4602, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Asus H110M i5 7500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)