-
Fototrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
F.B.I.
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A történetben, az a pozitív, hogy már a 30K körüli B450-es lapok is elég komolyak, hűtésük is rendben van, akár a 3800X-el is elbánnak, amik akár 2 éven belül is - a gyorsabb fejlődés miatt - elég olcsón a lapba kerülhetnek.
-
F.B.I.
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Jó ez az Intel....csak várni kell rá mindig vagy 5-6 évet.....na ezt magyarázd el a fiataloknak.😂😂😂
-
F.B.I.
veterán
Én is gondolkodtam, hogy maradunk 2011-en, de ugye minden új, szinte kintről jönne....nem túl gyorsan és már nem bízom az ÁFA nélküliségben sem.
A fogyasztás sem elhanyagolható, egy 12 órát a gép előtt ülök, lázadó tininél, aki egyébként is programozó lesz, tehát megérett a csere.Ryzen 5 1600Af, B450M, 16Gb 3200, Gold táp, házzal, 126K-ba fájt. A T3600 üres gép eladása sajnos szenvedés lesz de ha elmegy, akkor 90K körül állt meg a váltás, ami annyira azért nem fáj, főleg, hogy 3 évente cserélek így.
Mégegyszer: nekem megérte.
Azonban, amint egy jobb fajta v3-at tudok majd szerezni, ami keveset fogyaszt, még a kínai lapot is bevállalom alá vagy 32Gb memóriával... elég jövőtálló.... bár jó lenne ha volna mini-itx lap alá.

-
F.B.I.
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Értem én....csak most 4Ghz lesz az alap. Vennem kellett volna lapot is (Kínából most nem kapkodják el), ezért inkább rizsa lett.... már csak a kisebb fogyasztás miatt is (gyereknek ugye, aki napi 12 órában nyomja sokszor).
-
F.B.I.
veterán
Gyerek döntése alapján váltunk Rizsára, ezért elköszönök!
Mindenkinek köszönöm a segítő kommunikációt!

-
F.B.I.
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Először megpróbálnám a Dell T3600 gyári hűtőjével (elölről fúj be 3 db venti, hátul még szív kifelé 2 db). A 2630L-el, nagyon halkan üzemel. Van egy iszonyat nagy cucc is rá ha kellene.
-
F.B.I.
veterán
Egy 2630L-től hány fokkal lehet forrófejűbb egy 2670?
-
F.B.I.
veterán
Olvasok és nem ezt akartam olvasni egy fórumon.
A chipset jó de mi itt hazánkban, annak is örülünk, ha még tudunk venni egy ilyen "kínai xart".
Ne érts félre, örülök, hogy másoknak 40-50K, nem pénz egy alaplapért, de nekünk, arra, amire kell, bőven jó.
Gyereknek játszani, még tuning nélkül. Béke! És maradj otthon!
-
F.B.I.
veterán
Kínai lap vita.....az Asus is kínai....semmi gond.
-
F.B.I.
veterán
válasz
Istvan2020
üzenetére
Én már 15 éve a gyerekre fogom.
-
F.B.I.
veterán
válasz
Istvan2020
üzenetére
Ha pénz nem számít, mi a kérdés? Akkor Ryzen (nálunk ugyanazt tudja még, ez a régi rendszer, 80K-al olcsóbban, nem váltunk)....majd 4K-ra, ha olcsóbb lesz egy 2080 super
.Mondjuk ahhoz a procihoz, intéznék egy 1070-et.
-
F.B.I.
veterán
válasz
Istvan2020
üzenetére
Szerintem hibátlan. Gyerek tolja, Fortnite stb. egy kis 2.5Ghz-es 6 magossal, 16Gb memóval, RX580 8Gb-al, 1080p, minden megy 60 fps-el, High beállítások mellett. És az egész egy 500Gb-os SSD-el 120K. Na ezt most új Ryzenből, 200K alatt nem hozom ki. Villanyszámlában, nem ma fogja visszakeresni a 80K-t, főleg, hogy ezzel a procival 150-180W körül zabál, játék közben.
-
-
F.B.I.
veterán
válasz
perfegor17
üzenetére
Azt a qrvamindenit de brutális!

-
F.B.I.
veterán
Üdv urak! Jelentem sikerült, szenvedés volt de megérte, fent a hűtő, a hőfokok meg vicc kategóriában vannak. Képek (800x600):

Division 2 közben, 21 C fokos szobában, 41 C fok a maximum, a ventik, amik a procira vannak kötve, 1500 rpm-en pörögnek, bőven az ingerküszöb alatt, fülessel, meg semmit nem hallani belőle.

Az egész projektet köszönöm jokeph fórumtársnak, mert nélüle nem jöhetett volna össze, illetve a Bosch fúrómnak és az idegzetemnek.

-
F.B.I.
veterán
-
F.B.I.
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Egy RX580 Nitro. Sajnos az oldallap belsején, egy VGA feszítő van gyárilag fel szegecselve, amit csak flexxel lehetne eltávolítani, durva roncsolással, azt meg nem szeretném, a későbbi értékesítés miatt. Már próbáltuk egyébként, egy GT1030 kisebb kártyával, fent volt az oldala, akkor is a 4 db 2000 rpm felett üvöltő venti, iszonyat hangot ad, főleg, hogy ebből 3, a gép elejében pörög.
-
F.B.I.
veterán
válasz
--HARDCORE--
üzenetére
Hagyd az asztalon.
-
F.B.I.
veterán
válasz
--HARDCORE--
üzenetére
Az aranyos, munkára? Gratulálok az XP-hez!
-
F.B.I.
veterán
Valaki tudna segíteni - mert a lakásfelújítás miatt nem férek hozzá a gépeinkhez - ha van rá lehetőség és egy 6 magos procija van, hogy 2.5Ghz-en üzemeltetve, az adott játék, amivel játszik, mennyi FPS-t veszít, esetleg stabil 60 FPS megvan-e, ultra beállításokkal, ha van hozzá egy komolyabb kártya.
Hogy miért szeretném ezt tudni? Iszonyat hangos a gép, a melegedő proci miatt és lehet váltok egy E5-2630L-re, az RX580 mellé, csak elég lenne, úgyis csak multi megy a gyereknek. Majd később egy brutál hűtőt megpróbálok ráeszkábálni a lapra, de a ventiszabályzásba, nem lehet beleszólni sajnos.
-
F.B.I.
veterán
Más: valakinek volt már Lenovo Thinkstation S30 vagy régebbi? Azok is ennyire rohadt hangosak lehetnek, mint ez a T3600?
Egyszerűen nem találok róla semmi leírást és valami cserén töröm a fejemet. Nem akarok visszaváltani, sima 4 magra.
-
F.B.I.
veterán
válasz
Zotya984
üzenetére
Vissza lehet tenni az oldalát, csak le kell flexelni, a belső VGA feszítő vasalatot, a héten megoldom. Főleg, hogy jön az új proci.

jokeph: gondolom úgy voltak vele, hogy a cégeknél, bemegy az asztal alá, munkahelyi zaj van, senkit nem érdekel a 3000 rpm-es hangzavar.

-
F.B.I.
veterán
Ma bent voltam barátomnál a DELL szervizben és elmondta, hogy eléggé elbaxott megoldás a T3600 hűtése.
Szépen megfrodítottuk a proci hűtőt, ami így kintről szív befelé és átfúj a procin, az első három ventiből, a felső kettőt szintén megfordítottuk, azok így egyszerre fújják ki a prociról, felszabaduló meleget, közben az alsó, első venti úgy maradt, az pedig a videókártyának segít be, kifelé hajtani a levegőt, illetve a táp szellőzésében is besegít.
Így már gyorsabban bekapcsol az auto módban a venti szabályzás, halkabb lett és nem engedi a procit, játék közben 70 C fok felé. Egyelőre így marad.
-
F.B.I.
veterán
-
F.B.I.
veterán
-
F.B.I.
veterán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Majd ha megjött a átalakító kábel kis kínaitól, szétnézek. Bár lehet elég lesz ha halk, rendes leszállítású ventiket cserélek. A gyáriak is jól lehűtik, csak kicsit durva a 2800 rpm, a 2000, bőven jó lesz.
-
-
F.B.I.
veterán
Koppig van, most áttetem BIOS-ban, médium módba a hűtést, így jó a hőfok, játék közben max. 64 C fok, de ilyenkor a hűtő 2800-on teker, ami eléggé hangossá teszi a gépet. Olyan, mintha az auto mód, nem érzékelné rendesen a hőmérséklet emelkedést. Legújabb BIOS van rajta. Sőt ha full módba teszem, akkor meg 40 C fok fölé sem megy, csak hát ugye, olyankor a hang. Ez is durva.
-
F.B.I.
veterán
Ennyire melegedős ez a széria?

Az E5-1620, jelenleg HWINFO64 szerint 70-75 C fok között pihenget, egy 21 C fokos szobában, telepítés közben. A Dell oldalát nem tudom feltenni a VGA miatt, tehát az is nyitott.

Már 2x pasztáztam, először gyári DELL, most MX4.
Hűtés a BIOS-ban auto álláson, mert mid vagy full állásban, iszonyat hangzavar. -
-
F.B.I.
veterán
Most, hogy jobban belemerültem és priviben kommunikáltam, a T3600-os sorstársammal, rájöttem, tényleg 1650 lesz vagy 1660 de csúszik egy kicsit a projekt majd, mert tegnap sikeresen összetörték a kocsimat és most csináltatom, mert kell, a biztosító, meg nem fizet 1 nap alatt.
Azonban mindenképpen cserélem majd, meg az RX580-at is, később 1070-re.
Biztos nagyon jó gép lesz, már alig várom, hogy megérkezzen a kártya, este telepítés.

jokeph : kösz, hogy leírtad, örülök, hogy nem csak én látom így, hogy van még élet a Ryzenen túl.

-
F.B.I.
veterán
Eladni el szeretném (+16Gb ECC ram ára) csak ugye, az ilyen fanatikusokon kívül, senki nem vesz már ilyen procit.
Pedig én nagy játékos vagyok a gyerekkel együtt, de számoltam: Ryzen nem nagyon van használtan, ha van is pillanatok alatt elviszik. A proci, lap, 16Gb DDR4, minőségi táp és egy kényelmes ház, olyan 100-120K között áll meg és akkor még nincs kártya. Ezt most megúsztam ugye 50K-ból, egy relatíve szép házban, jó táppal, normális procival, elég memóriával, 50K-ból.
Igen, nem garanciás, nem tud annyi pontszámot virítani, nem tudom húzni (a mai generáció 95%-a nem is tudja miről beszélek) és nincs garanciám, de a Stabil 60fps 1080p megvan, a gyereknek elég.
-
F.B.I.
veterán
E5 2660, mivel csak multi játékok mennek, húzni nem tudom, a több szál miatt nem lenne megoldás? Ahogy látom 3Ghz-ig boostol, 20K itthon, 1650 25K. Számít valamit még a mai játékoknál az egymagos teljesítmény?
Nagyon nem vagyok már képben ezzel.
Csak néztem YouTube videókat, ahol mindenhol az összes mag pörgött a játék alatt, 40% felett, tehát a játékok szeretik. A gyerek PUBG, FORTNITE és SIEGE függő más nem megy. Majd talán én bepróbálom a Division 2-t ha már kaptam a kártyához. -
F.B.I.
veterán
Ennek nagyon örülök.

Nekem mindenre elég (mindenre is
) mivel a fiam száműzött konzolra, csak ő tolja PC-én, nekem csak maradt a tuningolás emlékének, boldogságos pillanatai belőle, ami ugye így most nem lesz.
Körülbelül 3 évre terveztem ezzel a géppel, ezért picit későbbi projekt egy 1650 vagy 1660 lesz, meg ha nagyon beesik majd a GTX1080 ára, esetleg még az. Majd figyelgetem az ebayt, mikor lesz valami nagyon jó ár, lecsapok egyre. -
F.B.I.
veterán
Üdv urak!
Nem tudtam hol kérdezzek, ezért ide jöttem (ha nem gond).

Mivel anyagilag nem állt úgy a projekt, ezért a régi konfiguráció árából kellett építeni valami játékra is használhatót a gyereknek, hogy az asszonynak se fájjon.

Ezért lett egy DELL PRECISION T3600 állomás a választás, E5-1620, 16Gb rám, 500Gb SSD, RX580 8Gb az áldozat. Tudom, ezt ebben a formában nem fogom tudni tuningolni (pedig úgy hiányzik) de gondolom, 1080p-re a mostani játékokhoz elég lesz egy darabig?
A lényeg - mert csak rizsázok - lenne érteleme, akár egy kicsit később E5 1650 vagy 1660, esetleg E5 2660 bővítésnek, ehhez a kártyához, vagy bőven elég, ami most csörgedezik az ereiben?
Én is Ryzen-t néztem, de rá kellett jönnöm, hogy 110K-ból, nem áll meg ennél jobb vétel sajnos.

Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Horgász topik
- Elektromos autók - motorok
- Parfüm topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Forradalomi előrelépésként jellemzi az NVIDIA a DLSS 5-öt
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Fujifilm X
- Hivatalos: ekkor mutatkozik be a vivo X300 Ultra, és így néz ki hátulról
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4665, 100% AKKSI
- Használt Apple A1243 EMC2171 német kiosztású vezetékes billentyűzet / 12 hónap jótállás
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB / 256GB ezüst
- Apple iPhone 12 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- 265 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest