-
Fototrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
4930K-t mennyire birjak az OC-t? Csak ugy altalanossagban erdekelne. RIVBE -vel lenne, meg 16Gb 2133 Corsair Vengeance Kit-el. C to C hogy viszonyulnak a Haswellekhez kb? Ha valaki csinalna nekem egy Cinebenchet+Vantage cpu tesztet 4 aktiv maggal, HT-val, olyan 4.4GHz korul, akkor meghivnam egy palinkara.

-
MPowerPH
félisten
válasz
czakof1946
üzenetére
Semmi extra nem kell hozzá, 16GB ram(4x4Gb), ami teljesen alap ennél a konfignál. Egy nagy SSD kell még, min 240GB-s. Vagy SSD raid, bár szerintem fölösleges, ha a 240 nem elég, elérhető nagyobb is.
Volt itt a fórumon egy szimulátor mániás emberke, sajnos ki lett tiltva, ő tudott volna mesélni erről. -
MPowerPH
félisten
Látom ilyet még nem csináltál... Tudod mi pénz leválogatni egy procit? Vagy ha nem pénz, akkor meg nagyon kell hogy szeressen valamelyik nagykeres, hogy kezedbe adjon 20 db-ot. Ez sajna nem volt WR-es, ellenben a 980X anno az lett... Sajna egy user error miatt elköszönt mindegyik, nem is tudták pótolni.
"De az is lehet ,hogy csak beállítási probléma miatt nem ment."
Olyan nincs, mindegyik ugyan olyan beállításon fut.
-
MPowerPH
félisten
Csak azért, mert azzal a lappal nem tudja stabilra beállítani. És azt azért megjegyezném, hogy én quad ch-ban használtam, míg motion dual-al. A kettő között van különbség, IMC-n nincs akkora terhelés, így nyer némi órajel többletet.
"A tudatomban Csak az szerepel, hogy van rá garim!!! beállított fesz, és a többi maszlag engem hidegen hagy."
Engem nem, főleg ha van egy válogatott procim, amit lehetetlen pótolni.
-
MPowerPH
félisten
Mikorra várható az Ivy-E megjelenése? Egyenesbe jöttem, így újra összerakhatok valami komolyabb kombot, de már nem akarom az SB-E -t erőltetni(megveszem egy vagyonért, pár hónap múlva meg zuttyan az ára, mert kijön az új 6 magos), az Ivy meg csak kupaktalanítás után használható.
tomic: Azért az egy 4 magos proci, szvsz a 6 maghoz már nem elég ilyen játék deszka.
Ne keverjük össze a két kategóriát. -
MPowerPH
félisten
válasz
i are robot
üzenetére
Többség asztalon használta, vétek az ilyet házba rakni.
De igen, postásgumi a legideálisabb megoldás. -
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone
üzenetére
Megtaláltam.

-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone
üzenetére
Innen a PH-ról?

-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
Dehogy... Itt egy kit pl, ez tökéletesen fog benne működni quad -ban. PH-n találsz olcsóbban is. A lényeg, hogy ugyan olyan modulok legyenek. Tehát vehetsz egy fajtából 2db 2x4GB-s csomagot is, azzal is menni fog a quad ch.
-
MPowerPH
félisten
Az aktív hűtés igen zavaró tud lenni. De elvileg kell legyen olyan opció, ahol le lehet kapcsolni a pch fan-t.
04ahgy: Azt is érdemes lenne odaírni, hogy miért.
Szvsz egy belépő szintű X79-es lap VRM -e nem alkalmas extrém magas feszültségen táplálni egy 6 magos SB-E-t. Vagyis mehet, de abból csúnya dolgok születhetnek. -
-
MPowerPH
félisten
válasz
i are robot
üzenetére
Először azt kérdezd meg, hogy biztosan tudják e raktárról hozni. Ha nem, akkor várni kell rá, és C2-es lesz.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
MegalodonS
üzenetére
Akarod mondani 2 év múlva.

Tidus: Szerintem az teljesen fölösleges, több pontot nem kapsz benchekben, csak ahol számít a cach méret, ami mondjuk lassabb. Egyébként me érthetetlen, hogy miért kérnek érte 100k-val többet.

-
MPowerPH
félisten
válasz
MegalodonS
üzenetére
Meddig? Én ált. 5GHz-n használom, 1.49v-n. Ha megdöglik, akkor majd gariba kapok egy másikat, ennyi. Stabil, nincs degradáció.
Amikor nem használom ki, akkor beteszem full energy saver -be.De látom még mindig nem értitek meg... Ezek a procik piszok strapabírók. A gond a lappal lehet. VRM olyan terhelést kap ilyenkor, hogy egy mezei olcsójános X79-es lap egy idő után összefingná magát. Szóval nem a procira kell figyelni, hanem a lap beállításaira, és képességeire. Na meg a hűtésére.
Nekem az asztalon szépen szellőzik, ilyen gondom nincs, és nem is volt. -
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
Az OTP -n szépen átsiklottam.
Pedig az elég fontos, nehogy megfőzze a VRM-et. Kösz a kiigazítást, még reggel van. 
mod: Természetesen, ez alap, hogy mindig be kell legyen kapcsolva. Ha pedig jobban megtéped a cpu-t, hűteni kell külön, nincs mese. Egyébként akinek az asztalon van a gépe, az tudja, milyen hő keletkezik ott.
-
MPowerPH
félisten
válasz
peterm711
üzenetére
CPU I/O SKEW: CPU/ I/O késleltetése. Nem kell hozzányúlnod.
CPU I/O DRIVE STRENGHT: CPU/ I/O közötti adatáramlás jelerősségét tudod beállítani. Ennek sincs már nagy jelentősége, teljesítményben semmit nem jelent. Esetleg kicsit stabilabb lehet a rendszer, de nem valószínű. Tehát hagyd ezt is.
Egyébként jó a beállítás, 24/7-re ideális. Ezen a feszen ez az elérhető legstabilabb órajel?
-
MPowerPH
félisten
Egyébként linkeltem be táblázatot. Itt megtalálod az összes alapértéket.
Aztán kezdjed el tanulmányozni a BIOS-t. Lapodnak van topicja, igaz még a címben nincs benne, de itt diskurálhatunk. 2. hsz-t is megnézheted, ott lehetnek hasznos dolgok.
Holnap lesz időm, és megcsinálom szépen összeszedettre az első hsz-t. -
-
MPowerPH
félisten
SB-E -hez egy kis overclocking segítség. Ezeket az értékeket kerestem már egy ideje, mert nitrogén alatt láttam olyat is, hogy pl. a PLL-t 1.22v-ra tolták. Szóval teljesen más a lelkivilága, mint az SB-E-nek. De még így is van 1-2 feszültség menüpont, amivel nem tudok mit kezdeni.
-
MPowerPH
félisten
Lapnak is már van topicja.
Ott megtalálsz mindent. -
MPowerPH
félisten
válasz
Djroberto
üzenetére
Persze, mert az két processzor. Nekem a húzott 6 magos csinál 14,75-öt. Az 17,6x lett, ha jól emléxem. Kihoz belőle mindent, a probléma az órajellel van. Cinebench elég érzékenyen reagál az OC-ra.
3DMark Vantage a program neve.

mod: Most nézem belinkelted. De ez ugye két processzor, 24 szállal.

-
MPowerPH
félisten
válasz
jones965
üzenetére
El is felejtettem rákérdezni. A fagyálló volt annyi fokon, vagy a procimagok?
Sajnos nekem még hideg levegővel is megvannak a heat-pipe -ok korlátai, így 40C alá nem tudom bevinni a magokat. Pedig úgy láttam, a hidegre elég jól reagál az SB-E.
Már filóztam azon is, hogy bedobom a fagyasztóba, de azzal se mennék sokra. Akkor meg befagy. -
-
MPowerPH
félisten
Akárhogy is, az a pont valamiért iszonyat kevés. Nekem ha a fesz kevés, akkor kilép hibával a Cinebench. Nem láttam még olyat, hogy a kevés feszért kevés pontot adott volna.(ettől még előfordulhat, én lehet csak én voltam szerencsés, hogy nem találkoztam vele)
CPU-Z szeszélyes, szvsz nem kell mindig neki hinni. Azért leellenőrizhetted volna más progival is, már csak, hogy nyugodt legyél. Bár az a kevés pont nekem roppant gyanús.subaruwrc: Nálam medium és high llc-nél pontos az az érték, amit a cpu-z mutat. Mind a load, mind az idle. Minimális eltérés van csak.
Ez az 1.7v azért elég brutális lenne, szerintem valami soft bug. -
MPowerPH
félisten
Egy kis Cinebench.
VALID-ot nem akartam erőltetni, majd nitro alatt lesz annak is értelme, így csak fölösleges kínzás lett volna.subaruwrc: Venomous X.
Meg az UK3000 rásegített neki. Szóval semmi komoly, sajna nem tudtam szivattyút szerezni a fagyállónak. Akkor biztosan nem álltam volna meg ekkora fesznél. 
-
MPowerPH
félisten
válasz
Djroberto
üzenetére
Én azt értem, mivel CPU intenzív alkalmazásról beszélünk. De 3DMark -okban kell a magas órajel, ami kihajtja a 4db VGA-t. Oda már nem jó választás. Ez a kétprocis rendszer olyanoknak való, akik tényleges munkára használják a gépüket. Bár 3D-s, kódolós progik között is elég kevés az olyan, ami képes 32 szálat kezelni.
Ha Xeon, akkor szorzózáras, ez biztos.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Coldearth
üzenetére
Mi az, hogy nem megy fel?
Ott a user guide, ahol le van írva, hogy kell rávarázsolni. Ráadásul az még LGA2011 -re is egy az egyben felmegy.Ezt nézzed meg, hátha segít. Szépen elmagyarázza.
mod: ugyan az a mechanizmusa, mint a léghűtésnél. Backplate -et felfogatod a kétágú csavarral, és arra húzod rá a blokkot.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Djroberto
üzenetére
Igen, ez így van a spéci lefogatással rendelkező hűtőknél. Kétszer meg kell gondolni, hogy rakod fel. Nálam is ez volt, de ez emészthető. Jó nagydarab az LGA2011 socket.
Zalmannal kapcsolatban nekem már régen csak rossz benyomásaim vannak.
Melyik hűtőjük is ez pontosan? -
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
Persze, nem is azt várom ettől. Kíváncsi vagyok, hogy a hidegre hogy reagál, és meddig lehet vele lemenni. Egy XP-s rendszeren érdemes lesz megnézni. Ahogy nézem a többi user tesztjeit, kicsit az átlag fölött van, ennek 4.9GHz-hez elég az 1.4v is, de lehet az alá is betudok menni. Multiméter nem volt nálam, majd azzal fogok kísérletezgetni.
Ellenben arra még nem találtam pontos info-t, hogy meddig is biztonságos ezzel elmenni, 0 fok körüli levegőnél.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
Djroberto
üzenetére
Nem teljesen. Van az X Socket -nek is egy QVL listája, ami alapján megnézheted, a hűtőd felmegy e a lapra. Nekem Venomous X van, és rajta van a QVL-en. Ennek ellenére éppen csak felment a lapra. Foglalat a jobb alsó sarokban útban volt, alig tudtam meghúzni a tartó keretet miatta. De tény, fent van, és áldom érte az Asus-t, mivel elég ritka az LGA2011-re is jó léghűtés, lefogatót szerezni meg még majdnem lehetetlen. Bár most már megbántam, hogy nem vettem meg a H100-at.
No meg az se mind1, hogy e nélkül a POT se menne fel a lapra. Mert ugye a legfontosabb mégis az.
-
-
MPowerPH
félisten
Medium LLC-t használok, így terhelés alatt 1.468v-ra droppol. Nem tudom meg merjem e kockáztatni a high -ot?!
BIOS -t még csak félig ismerem, memória részt érdemben meg sem néztem. CPU fesszt meddig ajánlatos ezeknél növelni? Konkrétumot sehol nem találtam. Néhol 1.5v-ot, néhol 1.55v-ot írnak. -
MPowerPH
félisten
Közben lehet megoldódik a dolog. Mielőtt elpasszoltam a régi gépet, tettem fel egy átmeneti win-t, amin kipróbálhatom majd az új rendszert, ezzel megspóroltam volna a telepítési időt. Próbaképpen lehúztam az SSD-t, és lám eljutott a boot-ig, kiírta, hogy nincs op telepítve. Ugye ilyenkor nincs soha itt a dvd rom-om... Most pendrive -ról megy a telepítés, kíváncsi leszek mi sül ki belőle. De igazából a problémát még most sem értem, mindig így csinálom, és eddig nem nyöszörgött e miatt egyik rendszerem sem.
-
MPowerPH
félisten
0901 -es BIOS van fent. Esetleg még azt megpróbálom frissíteni, hátha. Most nézem, azóta már van két újabb verziós is. Megnézem azokkal.
-
MPowerPH
félisten
válasz
matteo_szg
üzenetére
Köszi szépen, mindenképpen jelezni fogom, hogy mire jutottunk.

coonee: Mindjárt megnézem még egyszer.
De most hogy mondod, itt a 8=B-vel. 
-
MPowerPH
félisten
válasz
matteo_szg
üzenetére
Megkérdezhetem, hogy honnan nézted ki? Mert a könyvben nem találtam, és a neten sem, bár az ideg elkapott a végére.
subaru: Persze. Így ahogy van bedobom a tatyóba, és viszem, még csak szét sem szedem.
-
MPowerPH
félisten
Persze, rápróbáltam arra is. A piros slotokban megy a quad és a dual, de még a single is. Feketét a kézikönyv is úgy írja, hogy csak 8 modulnál kell használni. Egyébként szépen látja az összes memóriát, órajelet, időzítést is belövi.
Tidus:Tápok bekötve, nem gondolnám, hogy ott a probléma. Persze rá van dugva a 8 és a 4 pin is. Volt cmos reset is indítás előtt. Igazából ezt az összerakást nem igazán lehet elrontani, legalábbis nem hiszem.
A gondom azzal van, amit a lap kiirkál. Szvsz, mi az hogy 28?! Még délután próbálkozok, aztán megkérem subarut, hogy teszteljünk le mindent egyenként, ő közel lakik.
Még megpróbálom, amit mondtál.

-
MPowerPH
félisten
Szétkaptam, megnéztem nem e túl feszes a foglalat. De nem, azért lazítottam rajta. BIOS-ban minden rendben van, végigzongoráztam párszor. Már reggel 6 óra óta ezzel szívok. Hűtőn is lazítottam. Próbáltam a memókkal vacilálni, de úgysem. Kezdek kifogyni az ötletekből.
Biztosan 28, azért annyira nem vagyok ökör, hogy fordítva nézem a pc ledet.
És tény, nincs benne a kézikönyvben.Van két csati az i/o oldalán. Az egyik a VGA-nak a 6 pin, ezt ugye 4 kártyánál kell használni. A másik egy soros 4 pin-es, amire azt írják, hogy a memóriák tápellátásáért felel. Most én ezt nem tartottam fontosnak bekötni.
Meg ugye ha ott lenne a gond, akkor nem is így reagálna.mod: procilábak természetesen rendben vannak.
Egyéb ötlet?
-
MPowerPH
félisten
No, piszok fáradt lettem, mire végre odáig jutottam, hogy összeszerelhetem a gépet. De arra rávettem magam, hogy holnapra előkészítsem. BIOS-ig eljutottam, minden flottul ment. (nem semmi, van mit szöszölni.
) Szóval nyomtam egy reboot-ot, és vártam, hogy boot-oljon...de nem tette. Boot előtt megáll, 28-as post code-al. Próbáltam BIOS-ból azonnal boot-ra bírni, de ugyan az. Mára már nincs erőm ezzel szöszölni, de egyenlőre fogalmam sincs, mi a probléma. 
Remélem a folytatás zökkenőmentesebb lesz.
-
MPowerPH
félisten
No, a proci végre megjött. Azt hogy mit tud, majd este elkezdem kideríteni. De először jön az ismerkedés.

FPO: 3149C354
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Forradalomi előrelépésként jellemzi az NVIDIA a DLSS 5-öt
- Hobby elektronika
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- A tajvani chipgyártóknak is beteszi a kaput a Hormuzi-szoros lezárása
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Építő/felújító topik
- Philips LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ AMD RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- DJI mini 3 drón display unit
- Apple iPhone 13 Pro 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- szinteÚJ 2030 Gar! Dell Pro Max 14 Ryzen AI 9 HX PRO 370 32GB LPDDR5X 512GB NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ne keverjük össze a két kategóriát.
Én meg mindig azért féltem, nehogy odatúrja a hűtő. 

Pedig az elég fontos, nehogy megfőzze a VRM-et. Kösz a kiigazítást, még reggel van.
Ha lesz, akkor majd tolj be pár eredményt, mennyin is sikerült stabilizálni. 4.5Ghz-t lazán tudni fogja 1.3v körül.

rup1u5