-
Fototrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
és mi a ráknak az 5.2 ?
-
subaruwrc
félisten
válasz
conqver
üzenetére
legcélszerűbb azzal tesztelni amire majd használni fogod ( renderelés, konvertálás stb )
hőmérsékletekre és általános stabilitás tesztre én inkább prime 95-t használnék, a friss verzió ( 27.9 ) jobban fűt és fingat mint a linx. abból blend teszt 1 óra és akkor már tud valamit a rendszer. -
subaruwrc
félisten
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
érzel még benne akkora potenciált hogy megfogja az 5600at is ?
-
subaruwrc
félisten
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
szépen megy.
-
subaruwrc
félisten
válasz
WaterWawe
üzenetére
hát vagy simán nem bírja a tuningot
speedsteppel meg lehet ment 3 percet 4600 on. először teszteld újra a beállításokat aztán ha még mindig szar utána lehet elkezdeni keresni hogy mitől lehet az.mod:
akkor félre értelmeztelek. így már árnyaltabb a helyzet, felül kell vizsgálni az egészet, cpu lap ramok, hűtés. -
subaruwrc
félisten
Nem detektalta a lap rendesen a memória modulokat. Kapcsold le a gépet. Aramtalanitas. Ram modulok ki, majd a slotokat fujd ki útana pattintsd vissza a ramokat es figyelj ra hogy a fülek rendesen kattanjanak be. Mozgasd meg oldal irányban is őket hogy az esetleges kis oxid réteg le kopjon az erzekelokrol es erintkezzen rendesen. Ezenkívül a biosban kell lennie egy memory recheck funkcionak,ez legyen be kapcsolva.
-
subaruwrc
félisten
-
subaruwrc
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
mivel ez nem sima sb proci, amit már párszor elmondtam, a nagy hőtermelés miatt valóban szinte lehetetlen léggel az 5300 mhz, persze lehet olyan szituáció, hogy mondjuk egy hűvös napon, bazinagy hűtővel, 2 magra lebutítva, elcsíphető egy valid 5300-on de gondolom nem ilyenre gondolt a kolléga
a legjobb procink megy 5200 at léggel két magra, és az nitro alatt 5500 as..a másik mókás ami elhangzott, az 1.55v 6ghz ..

ilyen fesz / órajelet maximum egy amd proci képes elérni, nitrogén alatt
pl toyone x2 555-e 1.53v tal validál 6100 at ... de ezeknél az inteleknél már a tranzisztorok felépítéséből adódóan a 6ghz is nagyon nagyon ritka, nem még közepesnek mondható 1.55v feszen .. -
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone
üzenetére

-
subaruwrc
félisten
-
subaruwrc
félisten
válasz
SimonYana
üzenetére
valóban nem nagyon olvasol ilyen témákról szabadidődben
a dominator gtx2 - 3 a maga kategóriájában világelső, a dominator gt 1866 c7 2000 c7 is a szinte verhetetlen modulok közé tartozott, csak mostanában divat a corsairnél ez az 1866 c9 platinumhoz meg vengeance ramokhoz hasonlók ömlesztésekülcsín az van rajtuk bőven, belbecs meg hát khm, nem sok

-
subaruwrc
félisten
-
subaruwrc
félisten
G.Skill powa
-
subaruwrc
félisten
-
subaruwrc
félisten
nem kifejezetten ide, de csináltam
SimonYana
tenkjú, csak igyekszem kipréselni belőlük a legtöbbet
amúgy én nem figyeltem, de nekem egyik rampage se melegszik vészesen, extrém terhelésnél se, és nincs vizezve
-
subaruwrc
félisten
5170
marha jól skálázódik fesszel
így a hosszú hétvége előtt nem szeretnék többel próbálkozni...
a hideg is nagyon jól esne neki tuti. ez így most léghűtéssel a legjobb eredmény hwboton. ( értsd léghűtésen belül legmagasabb órajel, nem a cpu kategóriájában.)
annyira jól megy, lehet majd funból megnézem nitro alatt
-
subaruwrc
félisten
-
subaruwrc
félisten
akinek van kedve tesztelgetni így a hétvégén, próbálja ki a 3d11 cpu tesztjét, 4700 as cpu és 2133 as ramok mellett, hogy mit tud kihozni belőle.
az standard eredmény 16.000 pont. a screenre, ha lehet minnnél részletesebben kerüljenek fel a beállítások, aida64 sávszélesség teszt sem árt, ezenkívül a memóriákról minnél többet írjatok bele.
hajrá ! -
subaruwrc
félisten
VTT CPU VOLTAGE: 1,15000
2nd VTT CPU VOLTAGE: 1,15014
CPU VCCSA MANUAL VOLTAGE 1,000a 2nd vtt minek 1.15v ? az maradjon csak 1,05v a vtt meg a vcsa meg legyen egyformán 1.15v
CPU I/O SKEW: -63
CPU I/O DRIVE STRENGHT -63
PCH 1,5V VOLTAGE 1,5000
PCH 1,1vG VOLTAGE 1,0387ezeket teljesen felesleges auto-ról elállítani léghűtéssel
a pch 1,1v miért van alulfeszelve?
szerintem a vrm-et se nagyon szükséges 1000khz-en járatni mindennapra de végülis olyan durván nem melegszik , csak akkor legyen 10v a driver mos control
-
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone
üzenetére
hát szerintem is nyilvánvalóan leírtam hogy aznap lett volna érdekes a sztori mert a 2 beígértből 1 proci sem érkezett meg, de később a nitro is storno lett úgyhogy storno az egész. következő alkalommal ha legalább egy nappal előtte meg tudom kapni akkor megnézhetem Tidusét is.
-
subaruwrc
félisten
ki szeretné ma megnézni a prociját nitrogén alatt ?
-
subaruwrc
félisten
-
subaruwrc
félisten
válasz
peterm711
üzenetére
LOAD LINE CALIBRATION: HIGH
CPU CURRENT CAPABILITY: 150%
CPU VOLTAGE FREQUENCY: MANUAL
CPU FIXED FREQUENCY: 1000
VRM OVER TEMP. PROTECTION: DISABLED
CPU POWER DUTY CONTROL: T.PROBE
VCORE MOS VOLTAGE CONTROL: 10Vna ez a rész így nem
a vrm over temp protectiont hagyd csak auton ( enabled ), nem árt az ...
a power duty controlt pedig állítsd át extremere , mert így kevesebb fázison erőlteted át a tuning miatt megnövekedett áramerősséget, és még az overtemp is ki van kapcsolva ...
a többi jó és ahogy BMW mondta a skew-ok mardhatnak auton, mindennapra nem kell állítgatniBMW
no problem

nekem szemet szúrt az a rész ott, mert még xoc közben is auton van nálam. védeni kell a lapokat, mert már sokadszorra de megint mondom, ez nem sima sandy bridge. -
subaruwrc
félisten
-
subaruwrc
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére

tenkjú my friend
nem válogatott
tegnap kezdtünk el ismerkedni, hwboton fpo alapján kikerestem rá hogy kb mit mehet
ez jobban teljesít imc terén mindenképp.
bclk proci + lap függő, elvileg 155-t kéne mennie de még nem jöttem rá hogyan. egyszer közel voltam hozzá, de nem akarta beadni, igazából sok gyakorlati haszna nemtudom van e de jól néz ki. -
subaruwrc
félisten
-
-
subaruwrc
félisten
radi8tor1
igen, egyszerűen és gyorsan lehalkítható a pch venti 50-60-70 stb %-ra, vagy hőfokvezérelten

-
subaruwrc
félisten
én olvastam egy QBV9-ről is mint C2 steppinget jelző SSPec szám
hwboton .. -
subaruwrc
félisten
válasz
sniper elite
üzenetére
boltok semmiképpen, max az intel tudna, de ő meg nem szeret ilyenekkel foglalkozni. nagyon ritka hogy az inteltől kapunk procit..
-
subaruwrc
félisten
van esetleg egy vállalkozó szellemű tulaj aki hajlandó kölcsön adni a prociját 2-3 napra január 13 után ? lehetőleg hűtővel együtt

Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 pro 128GB Sivatagi Titán - 27% ÁFA (0395)
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5 8250, 8-16GB RAM, SSD, NFC, jó akku, számla, 6 hó gar
- Sandisk Portable SSD 2TB!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Óriás! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 3080 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

rup1u5