Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kchris78

    veterán

    válasz fecke78 #12028 üzenetére

    Régen is ittak jó kávét. Csak azt olyan baristák csináltak akiknek ez a munkájuk és naponta lehúznak mondjuk 100 pressot. Vagy még többet. Nápoly melletti bevásárlóközpontban láttam kávézót, 3 barista tolta FOLYAMATOSAN a pressokat egymás mellett, fizetést nem is náluk kellett intézni hanem a pénztárnál. NA AZ forgalom.. Sosem láttam olyat még. Egy ilyen helyen el tudod képzelni hogy NEM kell mérni a ki-bemenő mennyiséget mert már tizedgrammra az ember kezében van az hogy "mennyi az annyi". Hogy én ehhez képest nulla érzékkel valami ihatót hozzak ki, MÉRNEM kell mert egyszer 11 másszor 12 grammot fogok beletenni ami egy 10grammos kosárban olyan hogy a 11 pont jól jön le, 12 meg annyira megszorul hogy 40-50mp volt mire lecsordogált... És nem fogom tudni hogy miért jó másszor sz.r a főzet.. Pedig mindent "ugyanúgy" csináltam. Az hogy méri az ember nem jelenti azt hogy tizedgrammra kell mérni (amúgy ha épp tele van a kosár egy fél gramm túltöltés már simán számít..) -

    más: (egy brikettes presso is lehet jó és sz.r.. Nekem attól kinyílt a bicska a zsebemben mikor az egyik sznob podcastben megszólal a csóka hogy olaszországban is lehet már jó kávét inni. Attól hogy nem szereti a sötét pörkölést... Sötét pörkölés is lehet jó minőségű alapanyagból)

  • iatti

    aktív tag

    válasz fecke78 #12028 üzenetére

    ma délután írogatós kedvemben vagyok. tényleg nem megbántva, szép színes a madárka, de nem látok pörkölési infót. szerintem máris banánhéj. itt élsz magyarba? itt azért van lehetőség jobb kávét venni. van itt rengetek kispörkölő, ahonnét friss pörit kapsz. vagy az én alsó polcos kedvenc goriziana-m. már avval is nyerő lennél ;)

Új hozzászólás Aktív témák