Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pető bá'

    őstag

    válasz Audison #3801 üzenetére

    jó a kérdés - én a rendes kávé készítéssel csak néhány hete foglalkozom, de a rendszeres kávézás az egyetemen kezdődött. Leginkább megszokásból, vagy csak az idő elütése miatt - kollégiumban mondjuk a reggelt megindító rituálénak sem volt rossz egy kotyogós, aztán egyetemen szünetben napi 1-1 kávé néha becsúszott.. munkában szintén napi 1-2, de gyakran a társaság illetve a kis beszélgetés-szünet miatt, mivel nem dohányzom..

    Most homeoffice alatt jött az ihlet, hogy komolyabban foglalkoznék vele, így pedig egy jó hobbi is szórakozni az őrléssel-mennyiségekkel-idővel, aztán kósolgatni.

    Néhány hónapja felvetette egy ismerősöm, hogy ez mennyire megszokás vagy mennyire függőség - tudok-e nélküle létezni, vagy van-e valamilyen pozitv-negatív hatása ha nem fogyasztom.. 7 napig nem ittam kávét -> a legnehezebb az volt, hogy ne felejtsem el, hogy nem "szabad" :D egyébként az ebéd utáni kajakóma volt egy kicsit durvább kávé nélkül, de semmi komolyabb hátrányát nem éreztem -> ebből következik, hogy különösebb előnyét sem. Szeretem az ízét, mostanában pedig szeretem kósolgatni és kísérletezni a paraméterekkel. A napokban etióp sidamo-val próbálkozom, megdöbbentően semmi köze az ízvilágnak ahhoz, amit kávé alatt ismertem év(tized)ekig.. kellene egyet innom egy jó kávézóban, hogy legyen viszonyítási alapom, mennyire sikerül az itthoni.. :)

    más téma: Ti megkeveritek az espresso-t? :) mármint ha cukor meg minden nélkül isszátok?

Új hozzászólás Aktív témák