Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RetepNyaraB

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz looser #4222 üzenetére

    -A szűkítő korlátozza a vízhozamot, jó esetben 10mp\50-60ml értékre.
    -alumínium: #mindmeghalunk!
    Gyárilag eloxált, amíg ezt nem teszed tönkre, nem sok jön le róla. Plusz a kv pogi egy nagy szűrő, azon is fennakad. #lekellszarni.
    Előző:
    Áztatásnál minaz, hogy érzésre? Lekapcsolom a pumpát 2-3 bar körül és várok míg a szűrő alján kigyöngyöz a lé. Akkor feltekerem a nyomást és kifolyik. Ez a terv, aztán persze nem feltétlenül klappol. Ma reggel citromlét főztem, mert nem lett elég lassú a kifolyás. Mindez csak világos anyagra érvényes, olasz vonalnak rosszat tesz az áztatgatás.
    Ha menő kvzóban Olympost adtak "specialty" címen, akkor rosszul készítették el. Vannak igen erőteljes savakkal rendelkező kv-k (pl. A perui amivel most próbálkozom ilyen), de ez nem egyenlő azzal, hogy "savanyú". Kell lennie egy komplex íznek+a sav, ami a pörkölés és a kv fajta sajátja. Ha a sav dominál, az rossz. Olasznál meg különösen...

Új hozzászólás Aktív témák