-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadászcsiga
félisten
Az en feleségemet az évek alatt megtanitottam használni a a GC-t, amikor nem vagyok otthon ő csinálja magának az espresso machiato-t, sőt mindig el is dicsekedik sms-ben hogy milyen fasza kavet készített. A műszaki dolgokra is ügyel, amikor véletlenül teli babtartállyal vettem finomabbra a faemát majd otthagytam, masnap elindította de abban a pillanatban le is állította es hívott engem.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
Nem kell járatni, fokozatos gép ez ilyen lesz. Viszont nekem gyanús, hogy óriásiak az ugrások az írásaitok alapján. Szerintem minden egyes kávéval más más alátét lesz jó pld.: 5-ös túl durva 6-os fullad, akkor mehet bele egy vékony és lehet tolni 6-os fokozaton.
https://barbieripnk.hu/
-
-HajTömeg-
őstag
Most betettem egy alátétet a kúp alá,ha jól értem oda kell.
Na, így se jön ki belőle a kávé
Az a baj,hogy kísérletezni sem tudok,mert odáig még nem jutottam el,hogy ki is jöjjön a kávé
Elképzelni nemtom mi a túró van.
Namindegy, ZSolimanó barátunkat várom, hátha privátban lekottázzuk ezt a dolgot.Alias: Júzer error
-
vendingo
veterán
A topárukból rendeltem csütörtökön, azt mondták, hogy hétfőn, de legkésőbb kedden megkapom.
Ma szerda és még mindig semmi. Holnap felhívom őket, hogy mizujság és ha még mindig nem postázták, akkor lemondom a rendelést.
Te mikor rendelted tőlük?[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
jolti
senior tag
Terveket?
More ez nem egy nasa űrhajó! ;-)
Elmentem egy esztergályoshoz (Cecilia) :-) , telefonon mutattam neki egy fényképet, egy általam szépnek ítélt tamperrol, Ő leskiccelte, megadtam a méreteket és telefonált mikor kész lett.
Közben elmentem egy asztaloshoz, mutattam egy fényképet egy általam szépnek ítélt tamperrol, :-) megbeszéltük a méreteket és pár nap múlva érte mentem.
Haza vittem, egy picit rövidebbre vágtam, mert úgy jobban tetszett, megcsiszoltam egy furoba befogva egy kis vizpapirral, 3 sor pacot kapott, meg egy sor lakksprayt.
Vettem egy csavart aminek az egyik fele 8-as metrikus, a másik pedig facsavar. Ezzel pedig összecsavartam.
Ennyi. :-) -
jolti
senior tag
-
vendingo
veterán
Egyre jobban érzem, hogy jobban jártam az ascasoval.
Ebbe csak beleöntöm a szemest, alul meg gond nélkül kiköpi a kívánt méretben.
Még nem bírtam megakasztani, simán darál lisztesre is.Néha hiányzik a fokozatosság, ősök filteresébe is jó lenne friss daráltat tenni, de sok macera lenne oda vissza állítgatni.
Rome espressora valakinek valami tippje?
Tegnap fullasztósan csináltam, alig bírt kicsöpögni a szűrőből, über finom lett.
Reggel állítottam a darálás finomságán, úgy folyt le, ahogy a nagykönyvben megvan írva, de fele olyan jó se lett mint tegnap a fullasztós.
Csináltam ma egy gyors lefolyásost, az meg elég vacak lett.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
jolti
senior tag
Fogalmam sincs. Nekem 5 és 7-8 között váltakozik kávénként az espresso finomsag. Ha egyszer egyeset akarok főzni, akkor meg átreccsintem 10 vagy 11-re és mehet a móka.
Idáig nem bántam meg, hogy ezt vettem, nem az ascasot.
Próbáld ki, hogy finomodik-e. Már én is gondoltam rá, de idáig maximalisan elégedett vagyok vele, így aztán minek b@szogassam azt ami jól működik...[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
Szerintem Te café créme-t csináltál a Pellini-ből, nem espresso-t (ha jól veszem ki abból, amit leírtál)! :-))
Friss kávé esetén nagyon tud habosodni, és ha véletlenül megfelelő alanyt főzöl, nagyon jó is tud lenni.
Ez a franciák kávéja.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
adpeter
tag
Vedd le a felső szűrőt! Középen szokta fogni egy rövid csavar.Nem nagy ügy. Lehet,hogy inkább zsírtalanítanod kellene,a felső szűrő környékén az okozhat inkább galibát.
A citromsavas víz nem használ ellene."-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
adpeter
tag
A szűrőkart nyomás alatt nem nagyon bazirgálnám a helyedben.
Ha már ennyire szennyezett a felső szűrőd,szerintem midenképp le kellene venni és beáztatni hideg zsíroldóba vagy Tersonetbe. Kis kefével mechanikusan rásegíthetsz és tuti a végeredmény.
Bio zsíroldó? Mondjuk a gőzborotva."-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
ronin s8
senior tag
Jól hangzanak a "bio" dolgok, de a gyakorlatban egy rövid ideig alkalmazott erősen gyilkos szer sokszor kíméletesebb, hatékonyabb, és utána higítva a környezetet sem terheli annyira, mint sugallják.
Hideg zsíroldó: szinte azonnal leoldja a kávézsírt. Ez erős lúg, minden olajos szennyeződésre jó.
Vízkőoldó (10-15%-os sósav): az összes, nem zsíros szennyeződésre, vízkőre jó. Szintén azonnal hat, így elég belőle egy szivacsra, rongyra cseppentve egy kicsi.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
Meg a citrom, meg a forróvíz, mega....
Igazad van, nem is vitatom ezeket, csak azt felejtik el megnézni, összességében mennyit használnak el, és mennyi ideig csinálják vele a dolgot, és mibe kerül előállítani, stb.
Rendben, nem is vitatkozom.(Csak mindig jót mosolygok magamban, amikor egy hiper-bio-öko-savmentes Volvo bőrülést látok 30e km után szétrepedve, miközben a tulaj már vészforgatókönyveket készít a pótlására.
Jó nekem a régi, 20 évig szép savval kikészített olasz marhabőr a zaudiba...). ;-)[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
And06
aktív tag
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs