-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
betonfelhő
tag
Koffeinmentes kávé !?
az olyan mint az alkoholmentes sör és a napi belpolitika... Nincs semmi értelme! és kiröhögnek ha szóbahozod. -
betonfelhő
tag
válasz Kevinmaster #378 üzenetére
nekem van (bár lehet, hogy már nem aktuális).
-
betonfelhő
tag
válasz Kevinmaster #378 üzenetére
ha gond alatt a precíz, olasz alumínium megmunkálást érted, akkor csavard rá feszesebben és kisebb tűzön használd.
-
betonfelhő
tag
Akik bialettit használnak és Laica vízszűrőt is, azok tapasztaltak említésre méltó különbséget a közönséges csapvízhez képest?
Errefelé kemény a víz és nem egy hegyi forrás, az is biztos. Kokettálok egy legolcsóbb model megvásárlásával, ha nem puszta parasztvaku és tényleg jó. -
betonfelhő
tag
válasz jookomak #386 üzenetére
őrültekből én a Barbera MokaDolcét ittam, és nagyon kellemes mogyorós/diós aromája is van.
http://www.kavebolt.net/webshop/details/12/?pop=0
van még ebből MokaForte, ami erősebb http://www.kavebolt.net/webshop/details/11/?pop=0
mind a kettőből van 250 grammos és 2x250-es csomag is. -
betonfelhő
tag
válasz betonfelhő #383 üzenetére
s akkor lőn, vettem egy Laica vízszűrőt. érezhető a különbség.
-
betonfelhő
tag
Figyelj, nem bántásból mondom, de képes vagy venni egy majdnem 100 ezer forintos kávé gépet, aztán a Tchibo elitnek látszani akaró Davidoff kávéját veszed hozzá?
A közönséges, nem túl sötétre pörkölt szemesekkel - amiket bárhol kapni - nyugodtan kísérletezhetsz. A lidölös és aldis kávék se rosszak egyáltalán, olcsóbb, de nem azért mert trágya lenne.
-
betonfelhő
tag
a második kérdésedre tudok válaszolni.
az egyik megoldás, hogy vízszűrő kancsót veszel. Laica vagy Brita márkájút. Én Laica kancsót használok, kb. 7 ezer magyar petákba került 2 vízszűrővel (1 db vízszűrő ára 1000 - 1700, attól függ, hogy nagyon frankón szűrőset, vagy sima szűrőset akarsz), a szűrőt cserélni kell, típustól függ mikor (4-6 hetente, 100-150 liter leszűrése után, ezek az ajánlott értékek.)
TELJESEN nyilvánvaló a különbség a szűrt és a szűretlen csapvíz között! Ha kemény a vizetek, akkor még inkább az lesz. Én kotyogóban főzök (Bialetti Brikka) és teljesen máshogy fest a fém a használat után, az ízről nem is beszélve. Nagyon tudom ajánlani.Másik megoldás, hogy vízvezetékre szerelhető (komolyabb) szűrőt veszel ami már 100 ezer felett van, de az tartósabb és állandó megoldás is.
-
betonfelhő
tag
Próbáltátok már a "cold brew" kávét?
https://en.wikipedia.org/wiki/Cold_brew
http://www.youtube.com/watch?v=uJMuY10PYc0A keserűség amit forró vizes főzéskor kap a kávé ebből hiányzik, mivel a hideg víz nem mos ki annyi savat. Nagyon erős, magas koffeintartalmú kávé, kellemes ízű és imádom. Magyarázhatnék hosszan de felesleges.
Érdemes kipróbálni!Egy rész szemes kávét elég durvára őrölök, kb 4 rész hideg vízzel leöntöm egy lezárható edénybe helyezve (csatos befőttes üveg, hogy minimális legyen az oxidáció).
12-24 órát áll spejzban/hűtőben.
Leszűröm, aztán filter papíron is áthajtom.
A lezárt üvegben tárolom a hűtőben. -
betonfelhő
tag
válasz tariattila #5396 üzenetére
Dehogynem. Semmilyen szerkezet nem kell hozzá. Nem az a lényeg, hanem a kávé-őrlemény hosszan áztatása hideg vízben.