Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz papelado #117314 üzenetére

    Nyilván az sokat nyom a latba, hogy bődületes mennyiséget adnak el. Lehet, hogy többször említettem, hogy 10 éve egy horror volt, de ezt nem alaptalanul mondom.
    Akkor dolgoztam náluk és azokban az években a teljes modell palettájukat alaposan kiismertem.
    10 éve sok minden más volt, ez igaz, de egy minőségi váz már akkor is jó volt! Nem tekeredett mint egy kolbász és jó geometriával rendelkezett. Most nem írom le megint ugyan azt huszadszor is, hogy milyen horror dolgokat tapasztaltam, de akkor is nehezen veszi be a gyomrom azt, hogy ha egy gyártó 2009 környékén kb vállalhatatlan kategóriát képviselt a minőségi kerékpár piacon, akkor az most 2018-ban már ugyan az mint bármelyik neves gyártó. Elhiszem, hogy fejlődtek, és azt is aláírom, hogy vannak olyan modelljeik amiket érdemes megvenni az olcsóbb kategóriákban, de a amikor valaki 3-5 száz ezret akar kiadni bringára és vesz egy btwin-t, azért mert egyel jobb váltó vagy hajtókar van rajta, mint egy tényleg neves gyártó, hasonló árú bringáján, azt vicc kategóriának tartom ma is, kövezettek meg érte, de ez a véleményem! :) Elnézve az árakat, a Canyon pl nincs túl messze a deka áraitól, és ők már letettek ezt azt az asztalra, a decathlon meg nem igazán. A kerékpár lelke a váz, alkatrészt mindig lehet fejleszteni, de ha a vázzal nem vagyunk megelégedve, akkor az komplett bringacserét jelent.

    A ruhákra visszatérve, itt is akad pár vállalható darab, de ami tényleg jó, az a dekában se olcsó. A bringás nadrágjukat azért hasonlítottam össze az Endurával, mert ott pl tényleg kirívó volt a minőségbeli eltérés. 10 ezerért adtak egy olyan montis gatyát, hogy azt hittem beszarok a röhögéstől, az Endura meg 20 volt és zongorázni lehet a különbségen, ezek nem az én extra igényeim, hanem egy logikus döntés, nem veszek meg 10 ezerért egy rakás szart, hanem inkább veszek 20-ért minőséget.

    Télen sí cuccokkal foglalkozunk, na ott aztán tényleg kilóg a lóláb, az olcsó decathlonos síruhából csavarod a vizet, még a 40 ezer ft-ért árult síkabátjuk is vicc. Inkább adok egy síkabátért 80-at, de az tényleg jó, nem rohad rám, vízálló is, mint 40 ezerért egy olyat amiből kicsavarok 1 liter vizet a sípálya alján.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák