Új hozzászólás Aktív témák

  • rarki72

    tag

    (#170868) Somatom
    így kezdtem, tehát az észrevételednek semmi értelme nem volt a faroklóbáláson kívül ->
    "nem tudom valójában hány lumen a fényereje, mert nyilván nem annyi mint írják"

    (#170869) ZolkoW
    (#170870) G@ben
    ezek a lumenek engem nem annyira szoktak érdekelni, mert anno, amikor cserélni voltam kénytelen az 500W-os udvari halogén reflektoromat ledesre, a MAGYAR villamosmérnökök és a MAGYAR értékesítési szakmenedzserek 500 lumennel nagyobb fényerőt garantáltak a ledes javára. Gyakorlatban sajnos az a helyzet, hogy bár cca. ugyan akkora területet világít be, de érezhetően gyengébb a fénye a ledesnek, lumen ide vagy oda...
    Amikor el kezdtünk aktívan tekerni és láttuk az esélyét az éjszakai üzemmódnak, a bringa boltban, ahova járok azt mondták, hogy ezt vigyem (csak a csomagoláson volt márkajelzés, arra meg nem emlékszem), ebből nagyon sokat eladnak, népszerű, biztosan látni fogunk vele rendesen. Nem találtam elégnek, ezért öreg Alis révén el kezdtem kutakodni és a visszajelzések alapján a linkeltre esett a választásom. Nem érdekelt a lumen, nem érdekelt a Watt, de a felhasználók képei (nem a marketing képek) ígéretesnek tűntek. Mivel a hazai "ezt vedd, mert biztosan jó lesz" 4.500,-Ft volt, a linkelt kínai "mérnökök csodája", meg 5.600,-Ft és ráadásul felhasználók által igazoltan valóban powerbank is egyben, ezért megvettem. Gondoltam ha nem válik be, akkor már lesz még egy majdnem jó lámpám, de cserébe lesz nálam mindig powerbank is.
    De bejött. Alkonyatkor, amikor a másik lámpa vetítése még nem látszik, ennek már határozottan jelen van. 30 km/h tempónál is röhögve elég távolságot világít be akkor is, ha nem állítom fel túl magasra az autósokat kímélve.
    A vetítési kép szélessége kiadja az egy sávot és a szórt fényből jut a másikba is. Kölyök koromban a Babettának, 50-es 6V-os Simsonnak szarabb volt a fényereje, bár nagyobb területre jutott belőle az igaz. Akkoriban az elég volt a 75-78 km/h tempóhoz terepen is és aszfalton is. Ez a harmad tempóra szintén BŐVEN elég nyílt terepen, erdőben és aszfalton is. Persze hegyoldalon leszáguldáshoz erdős közegben valóban nem elég, de nem extrém felhasználásra gyengébb is lehetne.
    Nem Nike és nem Samsung az igaz - még csak nem Apple sem. Divatadó nincs rajta. Ha meglátják a logoját, nem akar senki lepippantani. Nem kismillió lumenes, sőt bizonyosan csak 10-20 lehet.
    Fentiektől függetlenül önmagában is rettenetesen elégedett vagyok vele és ha belekalkulálom, hogy mit kaptam és mennyiért akkor ez bizony a nagyondekurvajó vétel volt, kiváló ár-érték aránnyal ;)

    (#170916) X Factor
    "előzőekben bizonyították be, hogy a "rommá vakítod aki szembejön"-re ez a kevés lumen nem alkalmas ;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák