Új hozzászólás Aktív témák

  • itouchfan

    senior tag

    Zselic maraton beszámoló

    Számomra ez tipikus első verseny lett, sajnos az első 3-4 km-t nagyon elmentem, amiből utána már nem igazán tudtam visszajönni, a drukk meg a versenyszellem se engedte... Illetve az első 20 km-en egy fél kulacs vizet ittam, ami sovány volt, utána lévő 15 km alatt hiába ittam meg 2 kulacs sotablettás vizet illetve isot, a 44-45 km körül begörcsöltem, de nagyon. Pár perc álldogálás, nyújtás, masszírozás után elindultam, 7 km volt a versenyközpontig (ahol a rajton-célon kívül körönként még egyszer-egyszer elhaladt az útvonal, úgy voltam vele, hogy addig begurulok, aztán kiállok, így is lett, az utolsó 11 km-es karikára már nem mentem ki.

    Elsőre talán ez a közép táv (64/1600) kicsit nagy vállalkozás volt, a rövid elég lett volna (az első kör után abszolút 20. Helyen álltam, aminél jóval előrébb is lehettem volna, ha előtte nincs a baleset ami miatt megálltam - később leírom), de abból meg nem tanultam volna ennyit. Az első körben egy jó pár percet álltam, mert a master 2-es sporttárs, aki km-ek óta jött mögöttem, óriásit bukott kb 40-nél egy kavicsoson lefelé (első kerék durrdefekt, felni beleállt a kőbe, kettétört, ő pedig azzal a lendülettel előre esett, de még ki se csatolt a stopli... ) Csúnyán beleállt a fejjel földbe, nem is volt magánál, így természetesen megálltam, visszafutottam segíteni, aztán szóltunk hogy kéne segítség, remélem jól van.
    A szervezés szerintem rendben volt, a pálya sem volt rossz, a napokban nagy eső lehettet arrafelé (a 33 fok mellé még brutál pára), mert sok helyen sár volt, általában a lefelék alján (fizika törvényei szerint logikus :D ), ami annyira nem volt jó. A felfelék kemények, a lefeléken meg nem igazán lehet pihenni, mert azok eléggé ilyen hullámvasútasak, 2-300 méterenként a legtöbbször jött egy hupli, vagy egy sík, ahol megint tekerni kellett.
    Összességében tanulságos volt, de az is igaz, hogy ez a 26-os montim nem a technika csúcsa, sajnos a lefeléken egy-kétszer igencsak a komfort zónámon kívül éreztem magam (ott is előztek meg főként), pláne az első kerekes durrdefektes incidens után... és a váltás sem működött tökéletesen, miután eltrafáltam egy botot.
    De a lényeg és a tanulság, hogy az elején inkább lassabban kell kezdeni, és a végét nyomni, ha marad kraft, de ennyire semmiképp se szabad elszállnia a pulzusnak, mert utána már csak a pulzus lesz magas, a leadott teljesítmény meg nem... :B

    „Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

Új hozzászólás Aktív témák