Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz jjeahh #203847 üzenetére

    Talán az Öhlins féle megoldásokra hasonlít a legjobban. Ezekből versenyzőkön kívül más nem nagyon tud profitálni ráadásul az ára is bőven a piac fölött van. Igazi butique brand.
    Rendkívül összetett a szerkezet, aminek bonyolultságából adódik a beállítása komplexitása (muglik vagyunk ehhez), ráadásul ahogy írják az egyik légkamra nyomása erősen érzékeny a környezeti hőmérsékletre, tehát lehet minden nap finomhangolni és egy nyári napon a hőmérséklet emelkedésével nap közben utána állítgatni.

    Egyébként az Öhlins-ekkel is az a baj, hogy versenyzőkön kívül másnak nem túl jó. Aki tud olyan durván menni azokra rá lehet állítani, de még egy átlagostól jobban tudó rider se tudja eléggé megterhelni ahhoz, hogy jól működjön.

    A cél egyébként tök jó, hogy lineárisabb legyen a rugóút és csak a végén keményedjen fel progresszíven, közben könnyebben induljon meg. Csak sejtésem van, hogy ezt az eszményi villát nem ezek a túlkomplikált rendszerek fogják elhozni, látjuk hogyan fejlődnek az RS és fox villák, egyre közelebb jutnak ehhez. Akár egy nem lineáris csillapítással is rá lehetne segíteni a görbe kiegyengetéséhez (ki tudja lehet ezt már alkalmazzák is).

Új hozzászólás Aktív témák