Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz ludsimon #24210 üzenetére

    Nézd, ez a probléma összetett.
    Túlságosan összetett ahhoz, hogy ezen fórum keretei között kitárgyaljuk.
    Dióhéjban annyi a véleményem, hogy aki nem egy ilyen féreg mellett él, az nem tudja milyen az élet úgy.
    Aki nem tudja, hogy milyen minden napot fenyegetettségben eltölteni, az megint nem tudja, hogy miről van itt szó. Pestről, vagy valamelyik nagyváros biztonságosnak mondható kerületéből könnyű pofázni, és holmi törvényekkel két hét alatt rendet tenni... legalábbis azt hirdetni, hogy rend van.
    Nem, nincs rend.
    Amíg nem valami Borsod/Somogy/Heves megyei faluban élsz, ahol a "megélhetési bűnözés" (ezt a kifejezést melyik agyamputált jogvédő találta ki, nem tudom, de egy lámpavasat megérne részemről) mindennapos, ahol az idős házaspár nem mer együtt elmenni templomba Vasárnap, mert különben kirabolják őket... szóval szerintem ott nincs rend.
    Ez a "megélhetési bűnözés" pedig főként egy magyar népcsoportra jellemző. Ezek tények. Kár vitatkozni erről, el kell fogadni, akkor lehet továbblépni, és az ügy megoldását keresni.
    Továbbá.
    Amíg nem tudod/tudjuk, hogy milyen az, amikor a saját házadból így kitúrnak, majd utána az összes szerv szarik rá (hivatalos bírói végzés ide vagy oda), ott előbb-utóbb valaki a saját módszerével rendet fog rakni.
    Kíváncsi lennék, ha édesanyáddal történt volna ez, akkor is így gondolnád a dolgot, vagy megköszönnéd, hogy valaki végre tett valamit? (Főleg annak tükrében, hogy az illegális házfoglaló jogerősen 6 éves börtönbüntetést kapott, csak még nem kezdte el... ez megint mi? )

    Tudod, én nem vagyok "irtsunk ki mindenkit aki nem fehér" gondolkodású ember, sajnos az én családomban is van egy fekete bárány aki élete felét rács mögött élte le (nem, nem tyúkot lopott, hanem a másik véglet), ez miatt valamennyire én is, de anyám-nagyszüleim bőven meg vannak bélyegezve (nagyapám ebbe a szégyenérzetbe halt bele, halálos ágyán ki is tagadta a fiát. "Fiú az apjával ilyet nem csinál").
    Szóval én igenis azt mondom, hogy az a gané megérdemelte, és ha rajtam múlna, már réges-rég egy kényszermunka-táborban ásná a Duna-Tisza főcsatornát napi 16 órában, az év 365 napján... mint ahogy a "kedves rokon"om is.
    Aki pedig "idősözés"ből tartja el magát, azt úgy bekúrnám a medvék/cápák közé csak füstölne, had érezze milyen a másik oldalt állni.

    Ez van gyerekek. Az élet kemény, és amíg nem törtek az életedre, nem raboltak ki késsel, tehát amíg nincs személyes tapasztalatod az ilyenekkel, addig kb pont 0 joga van bárkinek is elítélni az ilyesmit.

    Most lehet engem lehurrogni, anyázni, tiltani... sajnos "messziről jött ember azt mond amit akar..."

    [link] Csak azért, hogy a sztereotípiákat erősítsem :D (ezeket elkapták, bár a monti nincs meg)

    どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

Új hozzászólás Aktív témák