Új hozzászólás Aktív témák

  • avl

    aktív tag

    válasz Napfénysüti #290055 üzenetére

    regi Mavic-rol:
    olyan aki 20+ eve hasznalja: a Ksyrium SL SSC-t "Mavic Ksyrium Elite/SL-t ...Előnye, hogy merev, elpusztíthatatlan, nagyon jó fékező felületű, és még felniszalag sem kell hozzá."

    "Húsz éve csak Maxtal alapanyagú Mavic felnis kerekeim vannak. 3 szett CXP33, egy Helium, most a Ksyrium. Az egyik CXP-s kerék túlélt egy balsikerű padkázást, ami kiflibe hajtotta az acélvázam alsó és felsőcsövét. Némi egyengetéssel még 10 évig használtam azt a kereket a városi gépemen. Viszont volt két Heliumom, ahol a hátsó felnik repedtek voltak, az elsővel semmi gond nem volt. A Maxtal baromi kemény aluötvözet, de ha nem ügyelnek a gyártásnál, akkor nagyon rideg lesz. Gondolom, a Ksyriumnál is voltak/vannak ilyen hibás szériák."

    masik: "olyan dinamikát, amit pl egy Mavic Ksyrium tud, szinte nincs karbonkerék, ami tudna. Elég elterjedt kerék is, főleg kritériumversenyeken, ahol rengeteg kigyorsítás van"

    "a mavicok felnije hajlamos a repedésre, nagyon mereve kerekek. ha ügyelnek rá (értsük,nem basszák oda a padkának,stb...) nem fog elrepedni egy 60-70 kilás legény alatt, de 110-el akaratlanul is néha odaverődik egy nem várt repedésnek, kátyúnak"

Új hozzászólás Aktív témák