Új hozzászólás Aktív témák

  • Bandit21

    addikt

    Üdv, a Fiamnak aki 14 éves és kb 165-170 magas szeretnénk ballagásra bringát venni.

    A kerek 180-300 akár.
    A gyerek MTB-t akar, én a krossz -trekking felé vittem volna, hogy itt az alföldön ne csak akkor érezze magát jól vele, ha jön egy domb, hanem tudjon vele haladni is. (kb 8 km-re lakunk a belvárostól szegeden, végig bicikliút minden felé)

    3 üzletben voltam eddig. Kb elmondták, hogy a gyerek úgyis mtb-t akar akkor hagyjam rá. Vagy esetleg egy trekking, de terepgumival. Ebben az olcsóbb árkategóriában még úgyis megvan elől is legalább a 2/3 tárcsa tehát 30-al azért lehet ezekkel is haladni.

    Az 1-es boltban Merida és Kross van, utóbbiból a hexa 3-at mutattak, 200-250 körül.

    A 2-es boltban KTM-et láttam, ami a fiam álma, egy chicago meg annak a trekking változata, x life. Meg kellys volt még amit ajánlottak egy 70-es meg egy 90-es talán.

    A 3. boltban pedig trek, ghost és lapierre biciklik jöttek elő ebben a 200-300-as ársávban (talán egy Lapierre volt spéci ami 320 helyett 180 most)

    Ez rögtön azt jelenti hogy 3 boltban 6 féle bringát láttam, ami bőven sok egy ilyennek mint én, aki egy 25 éves olympia bringvával mászkál nagyritkán.

    Ami lejött a 3. boltban, hogy a shimano tourney az szar. Ezt amúgy itt keresés alapán is úgy látom igaz a hátsó váltóra. Ezt lehet épp ezért mondták mert így kb a másik 2 bolt összes ajánlott bringája ki lett lőve (kellys ktm kross) legalábbis az első váltók.

    Ha a hátsók már shimano ALTUS-ok az már jó?

    Gyakorlatilag szinte biztos, hogy egy ktm chicago lesz a dolog vége mert a szomszéd gyerek nemrég kapott egy fél m ft-os ktm-et és azóta a mi fiunknak is az kell. Akkor is ha csak fele annyiba kerül.

    De...

    Szeretném meghallgatni, hogy:

    - egy 14 évesnek tényleg igaz-e hogy bármennyire is ésszerű lenne egy cross-trekking, mtb kell mert azt nem tudja szét cseszni olyan hamar ha ugrat elesik, farol, és megcsinál mindent vele amit egy 14 éves szokott (jelenleg sokat megy és sokat esik azzal ami van).

    - van-e olyan bringa ami ebben a 3 boltban nem volt és hiba, hogy nem néztem meg?

    - van-e best buy, vagy épp kerülendő ezek (Merida, Kellys Kross - nem cross- KTM, Lapierre, Ghost, Trek) közül.

    Köszönöm!

    regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!

Új hozzászólás Aktív témák