Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz 6030D #67159 üzenetére

    Persze, rengeteget számít a súly. És rengeteg lehet fejlődni, lásd Deicide. Ha nem vált életmódot, most nem egy T1000 lenne, hanem szerintem ő is a cukorbetegség és a szívbetegség felé menetelne. Már amennyire tudom, túlsúlyos szívbetegeknél a súlycsökkentés is a terápia része. Gondlom az orvos is javasolta a könnyű mozgást, hogy amennyire lehet terhelje a szívét. De itt azért nagyon észnél kell lenni, és tényleg szigorúan követni az orvos utasításait. Nem érdemes a saját fejünk után menni és felesleges kockázatokat vállalni. Szerintem kéne egy pulzusmérős computer, mellkaspánttal. És az orvos által ajánlott pulzus tartományban tartani a mozgást. Illetve nyilván egy diétás étrend is szükséges. De ezeket biztos elmondta az orvosa is, meg mást is.
    Erre a rehabilitáló jellegű mozgásra egy ebike tökéletes megoldás lehet. Úgy érezheti, visszakapta az erejét. Ha saját erőből képes 16-20km-re, ebike-al megtámogatva simán tartani fogja a tempót a társasággal egy 35-40km-en, semmilyen lemaradásban nem lesz. Szerintem az edzés is hatékonyabb lesz így, mintha állandóan szenvedve túlhajtja magát. Arra érdemes figyelni, hogy legyen rajta sétáló funkció, ami annyit takar, hogy egy gombot megnyomva 5km/h-val hajtja a motor a bringát, így könnyedén fel lehet tolni olyan meredek részeken ahol nem tekernek fel. Egy elektromos trekking simán megvan 21-22kg, nem könnyű dombon feltolni.

    lugosi: Itt van a Te bringád. :) Még a váz átlépése sem lesz probléma. Valami ilyesmiben gondolkodnék. Rendkívül gazdaságos a motorja, 500Wh-s lithiumos akkuval aszfalton, enyhébb, közepes emelkedőkkel 80-100km hatótáv lazán megvan. Gyors töltős, 2,5 óra alatt 0-ról 80%-ra feltölti. A töltő fél kg, akár magával is viheti, útközben egy kajálást útba ejtve tölteni is lehet, bár erre aligha lesz szükség az említett 30-40km-es távokra. A hirdetésben írt 200km hatótáv túlzás, de egy 100 simán. Én ezzel az akkuval 1500m szintet megyek, 60-70km-es távon, igen durva terepen, ahol dolgozik a motor rendesen.

Új hozzászólás Aktív témák