Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Dottore #83045 üzenetére

    Én is pont ezért szeretem az ipari csapágyakat, de mint írtam, lehet olyan, hogy belemegy a kosz, és amúgy semmi baja a csapágynak, de kénytelen vagy szétszedni, mert érezni, hallani lehet, hogy súrlódik benne valami, de azért általában ezek gondozás mentesek.

    Na ilyet mondjuk még nem láttam, hogy gyárilag rövid a csavar a fék felfogatásnál, de nyilván előfordulhat, hogy az összeszerelésnél elnéznek valamit.
    Rengeteg új bringát raktam már össze, és sajnos valóban vannak kontár dolgok.
    Leginkább kritikus a kónuszos agyak gyári beállítása, ez szinte mindig túl feszes. És ennek ellenére a kerékpárboltok csak nagyon kis százaléka foglalkozik ezzel, pedig ez jelentősen befolyásolja az agyak élettartamát.
    Aztán a gyári fék légtelenítések is sokszor csapnivalóak, míg az egyik fék olyan kemény, hogy még olajat kell kiereszteni belőle, addig a másik nagyon puha. Ritka az, hogy mind a két fék egyformán fasza.
    Sokszor látni elnyalt csavar fejeket.
    Új össztelós bringát jóval kevesebbet raktam össze, Magyarországon azért ez kis mennyiség a merev, olcsóbb gépekhez képest. De azért így is jó néhányat vettem már ki dobozból, állítottam be, a forgáspontok szinte mindig rendben voltak. Azért mondom, hogy szinte, mert olyannal egy-két esetben találkoztam, hogy kicsit kotyogott a hátulja. Nem volt jelentős, de kiszúrtam, ahogy finoman emeltem a nyeregnél, hogy itt bizony egy kis kottyanás van. Rá kellett húzni, és egyből jó is lett.
    Itt még elnyalt csavarokat nem igazán láttam, és a nyomatékkulccsal ellenőrizve is rendben voltak.
    Azt nem mondom, hogy nem érdemes a nyomatékokat ellenőrizni, de szétszedni azért a vázat nem feltétlenül kell, maximum akkor ha valami szorul, esetleg kotyog, és nem lehet a nyomatékkal rendesen beállítani.
    Régebben voltak villák, amiket érdemes volt szétszedni újonnan, mert kevés olaj volt benne. Ma már erre jobban szoktak figyelni.
    De ha valaki attól nyugodtabb, hogy az újonnan vásárolt össztelós gépét csavarjaira szedi, és ért is hozzá, hát tegye, ártani biztos nem fog. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák