Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz pc360 #91444 üzenetére

    Akkor lehet kicsit félreértettük egymást. :)
    Én inkább a hsz. ezen részére reagáltam: "Azóta nem igazán tudom hova tenni ezt az egészet. Rettentően ijesztő, hogy egy olyan egyszerű pályán, ekkorát lehet esni, úgy hogy azért már nem kezdő szintről indultunk. Az enduro bringámra most akartam pénzt költeni, de ez az eset, ilyen közelről megélve nem túl biztató. Nagy királyság ott még óvatosan is menni, de ha 3 hónapot ki kellene hagynom nyáron, nem tudom hogy viselném."

    Így biztos, hogy nem szabad határokat feszegetni és komolyabb pályákon, nagyobb sebességgel csapatni, mert szinte biztos, hogy esés lesz belőle.
    Tehát leginkább arra céloztam, hogy ha félünk, és kételyek vannak bennünk, akkor könnyebben bekövetkezik a baj, mert nem tudunk úgy koncentrálni.

    trialboj: Akkor az úgy jó, ha már a bringán ülve nincs aggodalom, csak a koncentráció.
    Egyébként az is meg tudja bosszulni magát amikor az ember túlzottan elbízza magát.
    Ebbe a hibába könnyen bele lehet esni, amikor egy már ismert pályán jól mész és minden kiadja úgy ahogy kell. :) Aztán elmész egy ismeretlen pályára és esetleg jön a meglepi valahol. Múltkor majdnem így szakítottam el az egyik térdszalagom, egy váratlan pillanatban megdobta a bringa seggét valami egy meredek szakaszon, és letámasztottam a bal lábammal. A térdem meg megbicsaklott, éreztem, hogy nem a jó irányba. 2 hétig fájt, de szerencsére nem lett komolyabb baja.
    Nekem amúgy is vigyáznom kell a térdemre, mert a hátsó keresztszalagjaim szarok.
    De nem aggódhatok ezen, mert akkor könnyebben elesek.

    Az esésekre visszatérve, igen, az valóban egy jó koncepció amikor nem megfogni akarod az esést hanem tovább gördülsz. Tavaly például így menekültem meg egy kéztöréstől, amikor beestem a kis patakba. :) Esés pillanatában láttam, hogy ha ezt most meg akarom fogni egy kitámasztott karral akkor vagy a könyököm vagy az alkarom fog eltörni. Inkább hagytam, hogy összeroggyon és zúzódásokkal megúsztam.
    Az is fontos, hogy amikor esel egy nagyobbat, a bringát lökd el magadtól, ne akard menteni. Ha összegabalyodsz vele, könnyebben sérülsz. Persze ezekhez kellenek az esések, hogy begyakorold, szóval az nem feltétlenül baj ha elesel, és kicsit megzúzod magad. Viszont ehhez évek kellenek, és már ha tapasztaltabb vagy akkor is lehet olyan, hogy szarul csinálod, vagy valami elkerülhetetlen és komolyabban megsérülsz. A lényeg az, hogy ezen nem kell aggódni, hanem élvezni az egészet mint ahogy már írtad, és felmérni a képességeinket és a bringáét is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák