Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Emperor_ #98254 üzenetére

    A defekt eléggé kiszámíthatatlan dolog. Bármikor megeshet, akár egymás után többször is, máskor meg akár fél 1 évig semmi. A belsőn látható, hogy hol lyukadt ki, fel kell pumpálni miután kivetted. Ha futófelületen van egy kis szúrt lyuk, akkor nyilván valami tüske, vagy szilánk kiszúrta. Persze a tüske nem feltétlenül marad a külsőbe, ki is eshet defekt után. Bár a legtöbbször azért benne marad. Hiába simítod végig kézzel belülről, előfordul, hogy csak a futófelület felől látszik, hogy van benne egy kis tüske vagy szilánk. Ki kell piszkálni egy hegyes szerszámmal.
    Ha meg a felni felől van a belsőn a lyuk, akkor értelemszerűen ott kell vizsgálódni. Elcsúszott, elrepedt felniszalag, vagy nem jó méretű felniszalag, ami kidörzsöli. A felnin egy kis sorja. Ilyesmi.
    A belső mérete biztos, hogy jó, túl lehet őket fújni egy bizonyos határig. Én nem egyszer fújtam fel 2.125-ig ajánlott belsőt 2,35 vagy akár 2,5-ös külsőbe. Emiatt még nem kaptam defektet. Sőt pl országútinál sokkal ideálisabb a 25-ös külsőbe a 19-23-as belső, mint pl a 25-32-es.
    Inkább az a problémásabb ha a szélesebb belsőt szeretnéd belegyömöszölni egy keskenyebb külsőbe.
    Ha peched van, kifoghattál selejtes belsőket is, vannak néha ilyen szériák, de azok ki fognak szakadni, nem szúrt lyuk lesz rajtuk.
    A felütéses defekt is elég egyértelmű nyomot hagy a belsőn, azt is könnyű észrevenni. Az is előfordulhat.

    Van aki a latex belsőre esküszik. Én még ilyet nem használtam, így nem tudom alátámasztani a jobb defektállóságát, de már hallottam pár embertől, hogy nekik bevált és ritkábban kaptak vele defektet.

    Amit viszont tudok ajánlani, az a tubeless rendszer. Persze ehhez a felnidnek is támogatnia kell a belső nélkülivé alakítást. Amellett, hogy növekszik a gumi tapadása terepen, a defektet is kb elfelejtheted. Ennek nagyon egyszerű a magyarázata. A tömítő folyadék a külsőt kiválóan tudja tömíteni, viszont a belsőbe töltött folyadékok nem túl hatásosak, mivel a belső gumi anyagát elég nehéz tömíteni, én azzal nem szórakoznék.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák