Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Henker2
üzenetére
Annak idején nem csak a kártyát vetted meg, hanem a hozzá kapcsolódó garnciát is. Naná, hogy vidd vissza, ha pedig át akarnak vágni, akkor erőteljesebben kell fellépni!
Szabad tudni, melyik cég ez, hogy egyből ez merült fel? Illetve ha ilyen rossz érzésed van velük, akkor miért ott vásároltál?

-
törölt tag
válasz
Gomi_Wilde
üzenetére
Értem, köszi a felvilágosítást!

-
törölt tag
Most látom csak, hogy RCARCA kimenetet írsz. Úgy gondolom, jó lesz hozzá az a kábel, amit írsz, de biztosra ezt nem merem mondani, mert a keverőpulthoz annyit értek, hogy felismerem, ha mutatnak egyet.

Henker2:
Az, hogy világít, sajnos túl sokat nem jelent. Volt olyan alaplapom, amin szintén világított minden LED, csak a gépet nem inditotta be.
Ki kell próbálni másutt is.BUÉK mindenkinek!

-
törölt tag
-
törölt tag
Nem romlik a minősége, hallani legalábbis a Z-5500-on ezt nem fogod. De kicsit fentebb linkeltünk olyan kábelt, amihez nem kell átalakító, s még olcsóbb is.
Vannak hibás szériák sajnos, amelyeknek gyakorlatilag nincs mélye, de azt úgyis észreveszed, ha a tied ilyen.
Most fejeztem be egy kiadós menet UT3-mat, még most is döng a fejem, s azt visszhangozza, hogy Rocket Scientist!

Játékos: Ha így van, akkor az mást is csinál vele.

-
törölt tag
válasz
Froclee
üzenetére
Az biza'!

Skizz:
A honlapjukon minden fenn van, hangfalállványt sajnos már nem tartanak. Az áruházban sem volt, nem régen néztem.

Reklámban levő állványt passzolom. Láttam, de hogy hol lehetne venni...

-
törölt tag
Ha van Nála telefon, lehet, érdemes lenne rácsörögni.

Ebben jó tippet nem tudok adni, én annak idején, mint majdnem mindent, ezt is a tegezős bútoráruházban (IKEA) vettem, de sajnos ott már régóta nem kapható.

Esetleg csináltatni is lehetne. Fából, avagy bútorlapból szerintem olcsón kihozható, ráadásul az olyan, amilyenre mondod, hogy készítsék.

-
törölt tag
LoL, és tényleg.
Azt lemérnéd, milyen mély az íróasztal? Szeretnék készíttetni magamnak egy újat, jó sok tárolóhellyel, s beépített gépszekrénnyel. Ennek a mélysége pedig jó irányadónak tűnik.
Így távolabb kerülnék a TV-től (mondjuk ezzel most nincs baj, de gondolkodom egy nagyobb készüléken
), s nem ülnék annyira a hangszórók alatt. Nem tudom, linkeltem-e, ezen a képen látszik, amiről beszélek.Játékos:
Meg vagyok elégedve az analóggal: így elérhető a Stereo x2 mód, én ebben szoktam zenét hallgatni. Hiányozna, ha nem lenne. Megaztán ezek a kódolások veszteségesek, így jobb nem lehet az eredmény. (A gyakorlatban állítólag ezt nem venni észre.)
Én inkább kényelmi funkciót látok benne, bár úgy vagyok vele, hogy az az egy darab kötegelt kábel, ami az analóg módhoz kell, igazán elfér a számítógép mögött.
-
törölt tag
Azon keresztül tudod beizzítani a Z-5500 dekóderét, ami DVD filmeknél hasznos, mert a Xonarral csak szoftveresen tudnád ugyanezt megtenni. A vezérlő ilyenkor kiírja, hogy Dolby Digital, DTS, vagy sima sztereó sáv szól.
Ugyanerre jó az optikai kábel is, azt viszont úgyis adnak a hangkártyához. Én a coaxot jobban szeretem, valahogy maszívabb, átalakító sem kell hozzá, ill. szabadon maradt az optikai bemenet, amire anno úgy gondoltam, rákötöm az LCD TV-t. Aztán ehelyett inkább lemondtam a TV előfizetést, nem ért az meg havi 3K-t.
Nomeg a Xonar tud Dolby-ba, vagy DTS-be kódolni, így akár a játékok hangját is átküldheted egy darab kábelen. Az első hozzászólásban úgy emlékszem, kicsit részletesebb infó is van erről.
Skizz: Zsír!

-
törölt tag
A bekötést a kézikönyvek és az operációs rendszer, illetve hangkártya szoftverének segítségével leellenőrizheted, jó-e.
A Z-5500-on különösebb állítanivaló nincs, én a hangkártyánál (Xonar D2/PM) 80 Hz-re húztam a vágási frekvenciát, a hangszrók méretét és a termet nagyra állítottam, a bemeneteket elnémítottam, s kikapcsoltam mindent, ami effektez, vagy belenyúl a hangképbe. Így nagyon meg vagyok vele elégedve.
Ha kell hozzá coax kábel, van egy eladóm.

Ja meg persze gratula a cucchoz, ezzel kellett volna kezdenem, csak már megint korán van. Megyek is aludni.

-
törölt tag
Pedig amikor a coax kábel után érdeklődtél, írtam is, hogy a Gamer kivétel, mert az optikai kimenetes.

Ehhez pl. nem kell átalakító sem, a hozzászólás környékén úgy emlékszem részletesebben is szó volt a dologról.
Optikainál nincs mono vagy stereo jack, ott 3,5-ös optikai dugó van.
-
törölt tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Már vagy egy éve lecserélhetted volna az X-Fi-t - akkor megértenéd, miről beszélünk!

-
törölt tag
válasz
Játékos
üzenetére
Mindig is a Z-5500. A SoundTouch kijelezte, hogy Dolby Digital, vagy DTS sáv szól, ami nem csak jól nézett ki, tudtam is, hogy minden rendben, nem nyomtam félre semmit.
De a hangkártya is éppúgy elvégzi a dolgát, én legalábbis nem hallottam különbséget.Most kezdtem el nyomni az UT3-mat! Brutálisan dübörög.

-
törölt tag
válasz
sadamsa
üzenetére
Ami házimozi rendszert hallottam, azt hiába a kis hangsugárzók, a Z-5500 verte hangzásban. Plusz ezen egy csomó bemenet is van, így számítógépet, DVD-t, mp3 lejátszót, LCD TV-t... akár egyszerre is rá lehet kötni.
A Logitechről ennyit tudok elmondani, a Panasonic szettet nem ismerem. Az mondjuk biztos, hogy a 750 W nem valós teljesítmény, ahogy a Z-5500-nál az 500 W sem.
-
törölt tag
A VGA-t hagyd a 16x slotban, a 4870-et már megfogná a 8x-os.
A legfelső PCIe slotba elvileg be tudod tenni a kártyát, a gyakorlatban viszont a D2/PM nem fér be, mert elakad a memóriákban. Ha a DX rövidebb és/vagy a fekete slot(ok)ban vannak a RAM-ok, akkor nem lesz gond.
Egyéb esetben kénytelen leszel máshová tenni a hangkártyát.
Salvador20:
Ebben a lapban sajnos csak a kék sín tud 16x sebességet, ezért nem megoldás, ha átteszi a VGA-t. Megnéztem az ASUS oldalán, ott is ezt írják.
-
törölt tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
LoL!

jilian: Gratula a rendszerhez!
-
törölt tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Eddig is elhittem, de csak most tapasztaltam meg, hogy ez így mennyire szar.

-
törölt tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Nekem az ugrott be, hogy filmet néz az ember a kiszemelt hölggyel, az éppen a vállára hajtaná a fejét, mikor összekoccannak a fejhallgatók...

Voltam ma a Media Marktban a Nyugatinál, s elemntem a Z-5500 mellett. Hát nem tudom, mit állítottak ki, de az a Z-5500 nem az a Z-5500, amiről én itt mindig is beszéltem. Az egy rahedli vacak, semmi mélye nem volt, pedig maximumra volt tekerve!

Ráadásul a hangerőt is egy növekvő csúszkán jelezte ki, mintha valaki bekapcsolta volna a second skint. Nagyon gáz volt.
Viszont a 108" Sharp LCD tetszett. Az a baj, hogy 35 millió forintba került.
Viszont nem kell félni, biztos van rá mennyiségi kedvezmény - ha esetleg a hálóba is olyat szeretne az ember. 
-
törölt tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Uhh, köszi, megnézem.
Gránit tüskéről már hallottam, amit pl. a hangfalak alá tesznek, de ez amit linkeltél, tényleg elvetemült.Na megyek vissza filmezni, Kersey éppen most oldotta meg a gengszter Freddie dandruff problémáját!

-
törölt tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Valaki valamikor valahova belinkelte (tudom, ez most meggyőző volt
), de már meg nem keresem... A lényeg az volt, hogy ott is vannak külön kategóriák, s a maga kategóriájában a Z-5500 hozza azt, amit kell.Az viszont igaz, hogy érdemes nem foglalkozni azzal, mit írnak rá. Láttam már kegyetlen Klipsch rendszert, amin nem virított a logó, pedig ahogy az szólhat...

Ez a betonhangfal érdekesen hangzik, még nem hallottam róla. Vajon a Strabagnál kiöntenek nekem néhány ilyet, ha megkérem őket?

-
törölt tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Azért az becseszne, ha egy 20K-s Sennheiser nem hozná ezt a szintet!

Gratulálok hozzá, remek cucc lehet!

-
törölt tag
válasz
Salvador20
üzenetére
Valami olyasmit.

-
-
törölt tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
A stílus az ott nagyon is cinikus volt. Ladáé nem az.

-
törölt tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Az #5682-ben ugyanezt írtam - csak az előbbiekben úgy fogalmaztál, mintha alapjáraton ilyen lenne a hangrendszer, ezért engedtem meg magamnak a cinizmust.
Hidd el, én is sajnálom, hogy újabban elszaporodtak a hibás szettek, olvasni is rossz ezekről.

-
törölt tag
válasz
Salvador20
üzenetére
Arra akartam rávilágítani, hogy bár sok hibás darab került ki mostanában, de attól még nem szabad kijelenteni, hogy az összes Z-5500 mélye gyenge. Amelyik jól működik, annál bitang erős tud lenni a mély, s még csak maximum közelébe sem kell tekerni.
szerk.: Azért ha most kéne hangcuccot vennem, kétszer is meggondolnám a Z-5500-at.

-
törölt tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Tyű, akkor fel is hívom a Logitechet és cseréltetem. Megmondom nekik, hogy az enyémnek erőteljes a mélye, de átlátok ám a szitán, mert ennek gyengének kellene lennie! Azonnal hozzák az újat!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
Ezek alapján valószínű a játék hibája lesz. Talán adnak ki egy patchet, ami megoldja. Eredeti a program? Mert ha kalózverzió, az is okozhat hasonlókat.
-
törölt tag
válasz
Salvador20
üzenetére
Mik vannak, erre nem gondoltam volna. Este úgyis megyek TESCO-ba, ha nem felejtem el, akkor megnézem, s ha ott is kapható, beírom ide.

-
törölt tag
Az valóban nincs benne, a Logitech honlapján (be van linkelve) szerepel a specifikációk között. Annak idején olyan 2 ezer forint körül vettem, ennél szerintem most sem éri meg többet áldozni rá.
Nem olyan ritka az, közben találtam is egyet.

-
törölt tag
Nincs mit, nem volt az annyira zöld, csak egy kicsit kusza!

A kábelben sajnos nem tudok segíteni, én is csak annyit tudnék tenni, hogy utána keresek. Azért egy ötletem van. Az ASUS Xonar kártyákhoz adnak ilyet, s ha valakinek nem kell a tulajok közül, lehet olcsón le tudsz boltolni egyet. Csak a Toslink átalakítókat is kérd el hozzá.

Itthon nekem is van egy, de nem merem eladni, hátha kitolok magammal - ki tudja, mikor kellhet még.
-
törölt tag
Igen, az idézett érszre gondoltam, csak a kolléga elírta, optikai kimenet lesz az.
Az Xtreme Music-ra teljesen jó, amit írtál, meg majdnem az összes többi Creative kártyára is, de a Gamer az éppen optikai kimenetes.

-
törölt tag
Az első hozzászólásban találsz egy összefoglalót, olvasd át.

Optikai kábelre lesz szükséged, 3,5 mm - Toslink jack végekkel. Hogy hol lehet ilyet kapni, azt nem tudom, régen a Saturban és hasonló boltokban is volt, de ott már egy jó ideje nem láttam.
Coax kábel felejtős, ha optikai kimenet van a kártyádon. Analógon természetesen össze tudod kötni, s Xp alatt elég kiválasztani a megfelelő forrást, rögtön szólni fog. Vista alatt a Sound panelen be kell állítani, melyik kimenetet akarod használni.A zenét felesleges effektezni, sima Stereo, vagy Stereo x2 a legjobb.

Lujgi:
Magyarul leírta, hogy optikai kimenet van a kártyán! Akkor miért vetetnél vele coax kábelt?
-
törölt tag
Creative driverben két profilt és hotkey-ezni? Biztos, hogy így meg akarod szívatni Magad? Lehet, hogy működni fog, sőt, legyen úgy, de mégis szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban.

Arra nem gondoltál, hogy monitor helyett idővel beszerzel egy FullHD LCD-t s akkor pofonegyszerűen, kompromisszummentesen el tudsz rendezni mindent?
-
törölt tag
Csatlakozom az előttem szólókhoz - az asztalon, előttem van a vezérlő, de valahogy mindig a billentyűzet mellé kerül a távirányító, s inkább azt használom. Bármilyen funkciót elérek úgy, hogy lényegében meg sem kell mozdulnom.

Szerintem Te is így leszel vele, mert sokkal kényelmesebb és gyorsabb, mintha közvetlenül a vezérlőn matatna az ember.
-
törölt tag
Ha valakit érdekel egy igazán jófajta coax kábel a Z-5500-asához, vagy szívesen hallgatna rajta Iron Maiden-t DVD Audio minőségben, ne habozzon szólni!

-
törölt tag
válasz
Salvador20
üzenetére
Játékokkal volt a legkevesebb problémám. Feltelepültek, maximumra tettem mindent, s nyomtam őket. Ki nem fagytak, s általában elég gyorsan is fut mindegyik.
Meg hangosan.

-
törölt tag
válasz
Salvador20
üzenetére
Szerintem mindketten bénáztunk, elvégre a kimenetek feliratozottak, le van írva minden a kézikönyben, lekövethető a driverben, ill. Vistánál a hangbeállításoknál is...

A Vista már elég kiforrott, egyedül a SolidWorks fut alatta még mindig problémásan (mármint az általam használt programok közül), de idővel azt is csak megoldják. Lehet, már meg is oldották, nem próbáltam ki, csak fórumokat olvastam ezzel kapcsolatban. Ha a gépigénytől eltekintünk, akkor jobb rendszer ez, mint az Xp.
-
törölt tag
válasz
Salvador20
üzenetére
Ezzel én is szívtam kicsit, mikor új volt a kártya, csak nem akart szólni rendesen, aztán kiderült, hogy elnéztem az aljzatokat.

Azért megnyugodtam, mire minden a helyére került, utána már csak a Vistát kellett kitapasztalni, hogy itt vajon hogyan működnek az Xp alatt olyannyira bevált dolgok.
-
törölt tag
válasz
atika88
üzenetére
Digitálisan nincs térhangzás a játékok alatt, de én azt vettem észre, a zenék is szebben szólnak analógon. Digitálist DVD filmekhez használok, hogy a Z-5500 dekódolja a hangot.
Egyébként az optikai összekötéssel nincs nagy minőségi gond, az analóg az, ami az integrált kártyákon botrányosan szól. Ez is leginkább akkor tűnik fel, ha meghallgatja az ember ugyanazt egy jó hangkártyával is.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Laccee89
üzenetére
Nagyon sok zenét hallgatok rajta, s igazán meg vagyok vele elégedve. Viszont erre a célra felesleges az 5.1, s a Z-5500 árából vehetsz már olyan sztereó rendszert, ami zenehallgatás során jobban teljesít.
Ha a maradék 10 százalék DVD film és/vagy játék, akkor már merem ajánlani.

-
törölt tag
válasz
Salvador20
üzenetére
192 kHz-en nekem egyáltalán nem is szól. A digitális kimenet mintavételezését át is állítottam 96 kHz-re, annyit támogat a Z-5500.

-
törölt tag
válasz
csizzah
üzenetére
"a hangfalaimat (nem logitech - (azt semmi pénzért
)) vettem ott"Mennyé' innét, Teee!

Egyébként igazad van, ilyen helyen is ki lehet fogni a jó vételt. Nekem pl. TV-t sikerült venni az EW-ben, pedig az sem úgy él a köztudatban mint olcsó üzlet. De ez megérte. Drágább volt bár, mint másutt, de itt raktárról kiadták, nem kellett hallgatnom az ígéreteket, mikor érkezik, s a garancia felől is nyugodt lehetek.
-
törölt tag
Nyomass neki Tiestot, annak lehet, még örülne is.
Áhh, ez így nagyon rossz lehet. Remélem nem valami túlérzékeny nyugdíjas az illető, aki egész nap otthon van, s még az is zavarja, ha a szomszéd lakásban bekapcsolják a mikrót. Mert egy ilyen nagyon ellehetetleníti a helyzetet.
-
törölt tag
-
törölt tag
Ha CD-t rippelsz, akkor ez így teljesen jó, csak a mintavételezést tényleg hagyd 44,1 kHz-n.

A hangkártya nyűgje pedig meg fog oldódni, ha megérkezik az Asus Xonar.

Személy szerint WMP 11-et használok a zenékhez is, s nagyon meg vagyok vele elégedve. Igaz, hogy az ID3 Tag-eket rendbe kell hozzá tenni, de az idők folyamán 74 giga mp3-mal már elkészültem, még mintegy 25 giga van hátra.

-
törölt tag
válasz
üzenetére
Eredeti, csak a fene sem tudja, hogy miért és hogyan nyúltak bele. S ez valószínű, ki sem derül. Őszintén szólva biztos, ami biztos alapon én nem vennék ilyen cuccot.
Már ha igazam van, s tényleg olyan ez, mint a refurbished. Fel kellene hívni a Redtowert, s rákérdezni, az a tuti.

-
törölt tag
válasz
Speedricsi
üzenetére
Repro az gondolom olyan lehet, mint a refurbished. Valami kínja volt, megjavították, s visszakerült az üzlet polcaira.
-
törölt tag
Nem helyettesíti.

Ilyen rendszernél gyakorlatilag mindegy, milyen az az optikai kábel, nem érezni a különbséget.
Ha a hangkártyában jobb a digitális-analóg konverter (DAC), mint a Z-5500-ban, akkor analógon szebben fog szólni. Márpedig az ajánlott hangkártyákban jobb a DAC.
A többi eltérés, melyik mire, s miért jó, ki lett fejtve az első hozzászólásban.
Azért az kemény, ha már boost-olni kell, nálam a félhangerő is félelmetes. Zenénel a mélyet sem teszem 3-4 egység fölé, félig max. akkor engedem, ha valami döngetős tücc-tüccöt hallgatok, de ez rám nem jellemző.

Filmeknél viszont feltekerem (kb. félig), ott hadd dübörögjön a mélynyomó, ha egyszer dübörögnie kell, s a szomszédok sincsenek otthon!
-
törölt tag
válasz
Speedricsi
üzenetére
1.) Ez nem Audigy, s nem is X-530 topic. Bocs, de ezt kérdezd meg máshol!
2.) Nem kell, de egy jobb kártyával jobban szól. Írtad, hogy főleg zenét hallgatnál rajta, így egy ASUS Xonar DX-et, vagy Club 3D Agrippát ajánlanék hozzá. Mindkét kártya 20K alatt van, ha belefér, érdemes kicserélni az Audigyt.
3.) Ahogy láttam, itt szinte mindenki gyári kábelekkel használja, tehát kb. úgy szól velük, ahogy leírták.
Skizz:
Azért az durva, ha beleütközik, mindenesetre így lehet leszedni.
-
törölt tag
válasz
Valério
üzenetére
Viszont a Logitech neve alatt lehet, hogy megvalósult, hmmm?
Logitech Z-680.
fox4:
Persze, hogy tudnánk, de előtte olvasd el a topic első hozzászólását! Amúgy üdv a klubban, s gratula a cucchoz!

-
törölt tag
Ha ilyen gond lenne, akkor garanciában simán vissza lehet vinni. Ráadásul nehezebb 10 kilónál, kézipoggyászként nem mozgatható, így nekik kell megoldani a szállítást is.
Ráadásul online vásárlás esetén 8 napon belül indoklás nélkül elállhatsz a vételtől!
sanyi001:
Jó hozzá, bővebb infóért pedig használd a keresőt! Kis túlzással élve naponta előkerül egy hasonló téma.
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 13 White 128Gb újszerű állapot, független
- Apple MacBook Air 2025 13.6" M4 10C/8C - 256 SSD - 16GB RAM - 3 ÉV GARANCIA
- ZOTAC GTX 670 AMP! Edition 2 GB GDDR5 256 bit PCI-E Videokártya
- Gigabyte GA-B75M-D3H LGA 1155 alaplap, + i5-3470S Processzor
- Asus GTX770-DirectCU II OC 2 GB GDDR5 256 bit PCI-E Videokártya
- iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4589
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB - Kártyafüggetlen, Fekete - 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 7410 Core i5-10310u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- MICROSOFT Surface Book 2,13.5", i5-7200U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok