Új hozzászólás Aktív témák
-
tibz03
őstag
válasz
audi100td
üzenetére
Nem tudok ajánlani helyette semmit, annyira nem vagyok otthon ezekben a hangcucc témákban.
Ha masterelnek helyetted, akkor viszont nyugodtan vedd, mert - szerintem - ez az egyetlen hátránya ennek a cuccnak. A filmek és a játékok marha jól szólnak vele, de úgy alapból a zenék is!
Egyébként ha masterelésre kell valami, arra egy komolyabb stereo cucc többet ér. De ami engem illet, nem bántam meg, hogy ezt a hangcuccot vettem, szerintem te sem fogod. 
^Boss: Köszi, akkor majd utánanézek a dolognak, holnap lehet, hogy fel is hívom őket.

MOD: Nincs mit, audi100td!

-
tibz03
őstag
válasz
XFreedy
üzenetére
Ezzel egyet értek, szerintem zenére nem ez a legjobb megoldás. Én hobbiszinten foglalkozok zeneszerkesztéssel/készítéssel, és meg kell mondjam, ez a hangcucc erre használhatatlan. Masterelésnél egyáltalán nem azt kapod vissza, amit hallasz a Z-5500-zal.
Persze akinek nincsenek ilyen speciális igényei, annak bőven jó lehet zenére is. 
-
tibz03
őstag
Sziasztok!
Van egy kis problémám a Z-5500-ammal. Már hónapok óta csinálja azt, hogy bekapcsolt állapotban a kezelőn a háttérvilágítás el-elhalványul 1-2 mp-re, és az utóbbi időben olyat is tapasztaltam, hogy teljesen kikapcsolt, vagy hosszabb időre nagyon elhalványult. De pár másodperc múlva mindig helyreáll. Ezt van, hogy 1-2 naponta tapasztalom, de van, hogy 1 hétig elő sem jön ez a probléma. Mindeközben probléma nélkül szól tovább a hang, tehát annyira nem zavaró a dolog, de azért mégis érdekelne, hogy miért csinálja. Gondolkoztam rajta, hogy le kéne gariztatni, de nem sok kedvem van összeszedni, bedobozolni, aztán 1-2 hétig megválni tőle.
Persze ha garis a probléma, akkor megteszem.Szóval várom az ötleteket, vagy volt-e valakinek hasonló problémája.

-
tibz03
őstag
válasz
Adrián29
üzenetére
Ahogy pü-ben is beszéltük, itt is leírom: szerintem nyugodtan vehetsz, az enyém új, és tényleg semmi baja. Kissé én is tartottam tőle ezt a topicot olvasva, hogy többen is írták, hogy pattog, serceg, aztán később jött ez a szagos-dolog is... de szerencsére az enyémmel semmi gond (KOPP-KOPP
). Meg ha lenne is, akkor még mindig ott a 2 év gari. 
-
tibz03
őstag
Küldtem meg, de így nem éreztem semmilyen szagot. Nálam tényleg csak akkor érezhető, ha kb. 1-2 centiről beleszippantasz a hangszóróba.
Ebben az esetben viszont lehet, hogy valami gond van nálad.Én amúgy sem hallgatom teljes hangerőn, max. 3/4-éig tekerem, mert afölött kezd furán szólni, talán kissé torzítani, még ha nem is annyira észrevehető. Úgyhogy inkább óvatosan bánok vele.

-
tibz03
őstag
válasz
FireShadow
üzenetére
Na neee, komolyan képesek vagytok ilyenbe belekötni, hogy szaga van?
Az enyémnek is van, valóban, ha odaállok, és kb. 1 cm-ről megszagolom, akkor igen, érzem. Tudjátok ti, mennyi mindennek van szaga, ha 1 cm-ről szagoljátok?
Hihetetlen, hogy ezt megemlítitek. Olyat miért nem írtok, hogy a monitorotoknak szaga van? Mert az enyémnek van, jellegzetes "monitor-szagú", és azt már 10 cm-ről is lehet érezni. Mégsincs semmi baja.
Mivel ezek az eszközök árammal működnek, a működés közben pedig hő keletkezik, így nem zárható ki, hogy legyen valamennyi szaga. Szerintem az ilyenen nem kéne így felakadni, hogy valaki már a műszaki-zseni ismerősét kérdezni. A másik meg az, hogy nyilván normális jelenség, ha mindenkinél tapasztalható. -
-
tibz03
őstag
Na megvan az én kicsikém is!

Pénteken jött meg, és szomorúan konstatáltam, hogy kb. harmad akkorák a szatellitek, mint az előző hangfalszettem szatellitjei.
Aztán kissé félve összeszereltem a rendszert, hallgatgattam, ismerkedtem vele. A hangzása először fura volt, tompábbnak tűntek a hangok. De hamar sikerült kiismernem, úgyhogy már jóban vagyunk.
Ami pedig a kis hangszórókat illeti: soha többé nem ítélek külső alapján. 
Aztán ugye én itt értetlenkedtem a kábelezést illetően, de mostanra megtanultam, hogyan működnek a dolgok.
Vettem hozzá egy optikai kábelt, mert a Media-ban az eladók - bár nagyon segítőkészek voltak, de - nem is hallottak még olyan kábelről, amit kértem. Bár ez talán az én hibám is, mert úgy kértem, hogy "koax, aminek az egyik vége jack, a másik RCA” (persze magyaráztam tovább, hogy hangfalszetthez kell stb.), de most meg itt olvasom, hogy ezt átalakítóval kell megoldani. Szóval ha valaki leírná, hogy pontosan milyen kábelt és átalakítót vegyek, és honnan, azt megköszönném (webshop lenne a legjobb).FireShadow: Az optikánál nekem is ez a jelenség van, ami nálad, úgyhogy nem egyedi eset, ez valószínűleg így működik. Egyébként az normális dolog, hogy beállítom a PowerDVD-ben, hogy az SPDIF optikára küldje a hangot, és minden beállítás szürkévé válik, szóval semmit nem lehet belepiszkálni a hangzásba? Nem azt mondom, hogy ez baj, mert a Die Hard 4-nél így is leesett az állam!
De mégis miért lehet ez? 
Másik tapasztalat: zenehallgatásnál jobbnak vélem a direkt összeköttetést, mert úgy szép hangosan szól a 2 rear is, viszont filmeknél az optikai rendesen odabassza a direktet.
Úgyhogy most váltogatok az Augigy és az integrált hangkártya között.Kérdés: érdemes-e vennem másik hangkártyát, mert azt olvastam itt a PH!-n egy másik topicban, hogy ha SPDIF-ről megy a hangfalszett, akkor teljesen mindegy, milyen hangkártya hajtja. Igaz ez? Ha nem, akkor milyet javasoltok? Az olcsóbb X-Fi-ken nincs optikai kimenet, és a koax-ot is átalakítóval kell megoldani. Van esetleg valami alternatíva, amit árban még megfizethető (20.000 alatt), viszont jó minőségű, nincsenek vele driver-problémák, és koax és optikai kimenettel rendelkezik? (Lehet, hogy sokat kérek?
) -
tibz03
őstag
Ja, tényleg sima RCA!
Én azt hittem, hogy kisebb az a kimenet, de leellenőriztem. 
Szóval akkor csak egy RCA-RCA kábelre lesz szükségem?
A mondókádat pedig továbbra sem értem itt-ott, mert - és most ismétlem magam - én egyik "olcsóbb" hangkártyán sem láttam még SPDIF kimenetet, tehát ha veszek egy X-Fi XtremeMusicot például, akkor hogy fogom összekötni a hangfalszettet SPDIF-en keresztül a géppel, ha nincs is a hangkártyán olyan kimenet?

-
tibz03
őstag
Köszönöm szépen!

Igen, tudom, hogy az SPDIF nem kábel, de - gondolom - kell hozzá kábel, amivel össze tudom kötni a gépet a hangfalszettel.
Ennek a neve és az ára érdekelne.Akkor az opitikai összekötést valószínűleg elfelejthetem, marad az SPDIF vagy a szokásos, jack-es megoldás. Az új hangkártyákon van SPDIF kimenet? Mert a képeken nem láttam (X-Fi-t néztem).

-
tibz03
őstag
Még 1 kérdés: koax- és SFDIF-kábeleknek van-e valami nevük, vagy csak simán koax- és SPDIF-kábel?
Mert beszereznék 1-1-et, ha nem drágák. Egyébként Pesten hol lehet kapni ilyeneket?Rosszul fogalamztam: szóval 2 kábel kéne: egy a digitális kimenethez és egy az SPDIF-hez. Van-e valamilyen nevük, hogy a boltban ne égjek le, és hol, milyen áron lehet őket kapni?

-
tibz03
őstag
Húú...
Sok a számomra érthetelen elnevezés. Tehát ha az integrálttal használom SPDIF-en keresztül, az jobb lesz, mint ha Audigy-vel használnám sima jack-ekkel összekötve?
És játékokhoz miért jobb a hagyományos összekötés? Mert olvastam ilyet - és te is ezt írtad - , hogy játékok alatt 5.1 csak a jack-es összeköttetéssel lesz... de az SPDIF is 5.1-es, nem?
A coax kábel az, ami az RCA-hoz hasonlít?
Egyébként nekem is jobb lenne a csíptetős, mert már méretre vágott kábelek várják a hangfalszettet.
De ez legyen a legkevesebb probléma. -
tibz03
őstag
Köszönöm a válaszokat!

Akkor jobb, ha az integrálttal használom?
Mert az Audigymen nincs SPDIF kimenet. És nem értem: az újabb hangkarikon sincs tudtommal, akkor más hogyan használja az SPDIF-et?A hangkariról meg annyit, hogy ha Vista-ra akarok váltani, akkor ezt nem fogom tudni használni.
Úgyhogy előbb-utóbb mindenképp vennem kell egyet, az integrálttal szerintem nem jó ötlet hajtani egy ilyen szépséget! 
-
tibz03
őstag
Sziasztok!
Én a napokban fogom megrendelni ezt a szettet, ha minden jól megy.
A kérdésem a következő: jelenleg egy sima, régi Audigy-m van, semmi gondom vele (leszámítva, hogy Vista alatt nem tudom használni, de ez most mindegy). Viszont ezen nincs optikai kimenet, és ha jól tudom, az újabbakon sem (pl. X-Fi). Tehát egyelőre Audigy-vel használnám, aztán a későbbiekben esetleg vennék valami komolyabb hangkártyát, feltéve, ha szükséges... és a kérdés csak most jön
:Az integrált hangkártyámon 2 kimenet van a jack-eken kívül: 1 optikai meg 1 RCA-hoz hasonló, de kisebb (SPDIF van melléjük írva). Na ez a két kimenet mi a francra való?
Érdemes-e rákötnöm ezekre, vagy használjam inkább a jack kimeneteket? Főleg zenére és fimnézésre fogom használni a szettet. Vagy a legjobb, ha később veszek egy jobbfajta hangkártyát? Viszont - mint írtam - azokon sincs optikai meg olyan RCA-féle kimenet...
Huhh... na szóval nagy a zűrzavar, és sík hülye vagyok a témában (ez, gondolom, az írásom első harmadánál nyilvánvalóvá vált
), ezért nagyon hálás lennék, ha valaki minden kérdésemre válaszolna, legalább röviden, akkor hátha tisztább lesz a kép. 
MOD: még 1 kérdés: hogy van megoldva a szatelitek összekötése az erősítővel? Csíptetős vagy RCA?
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE RTX 4080 16GB GDDR6X GAMING OC - Gari 2027.01.14. -ig - Eladó!
- iPhone 16 Pro 128GB gyári független hibátlan 2028.05.09. First Phone vásárlás
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- GIGABYTE RTX 2070 SUPER 8GB GDDR6 GAMING OC 3X WHITE Eladó!
- 27% - ASUS ROG Swift PG27AQDM OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms /
- Apple iPhone 17 Pro 256GB Deep Blue használt, karcmentes 100% akku (16 ciklus) Apple garancia
- Asus RP-AC87 AC2600 Wi-Fi range extender
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i3-1315U 8GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ha masterelnek helyetted, akkor viszont nyugodtan vedd, mert - szerintem - ez az egyetlen hátránya ennek a cuccnak. A filmek és a játékok marha jól szólnak vele, de úgy alapból a zenék is!
Egyébként ha masterelésre kell valami, arra egy komolyabb stereo cucc többet ér. De ami engem illet, nem bántam meg, hogy ezt a hangcuccot vettem, szerintem te sem fogod. 

Ebben az esetben viszont lehet, hogy valami gond van nálad.
Az enyémnek is van, valóban, ha odaállok, és kb. 1 cm-ről megszagolom, akkor igen, érzem. Tudjátok ti, mennyi mindennek van szaga, ha 1 cm-ről szagoljátok?
Hihetetlen, hogy ezt megemlítitek. Olyat miért nem írtok, hogy a monitorotoknak szaga van? Mert az enyémnek van, jellegzetes "monitor-szagú", és azt már 10 cm-ről is lehet érezni. Mégsincs semmi baja.
Semmi különbséget nem vettem észre. 
Aztán kissé félve összeszereltem a rendszert, hallgatgattam, ismerkedtem vele. A hangzása először fura volt, tompábbnak tűntek a hangok. De hamar sikerült kiismernem, úgyhogy már jóban vagyunk.
)