Új hozzászólás Aktív témák

  • viharhozo

    addikt

    válasz joysefke #5001 üzenetére

    Nem vitatom, h a Matolcsy & co-nak volt elkepzelese a gazdasag beinditasarol. A gond az, h ez nem jott ossze, megis koromszakadtaig ragaszkodnak hozza. Egy ekkora orszagban egyszeruen nem lehet a belso keresletelenkitesre alapozva novekedest indukalni (sztem tartosan nagyobb orszagban sem, de ez mellekszal).

    Szinten nem vitatom, h van egy jelentos reteg, akinek vmivel tobb penze lett iden. Ennek viszont az volt az ara, h a nyomorult meg nyomorultabb lett, a lakossag fele-haromnegyede nyugat-europai sztenderd szerint kilatastalanul nyomorog.

    A kormany tarsadalmi ujraszervezes cimen kulonbozo formatumokban feleli a megtakaritasokat, ezek (az elozo ket ciklushoz hasonloan) gyakorlatilag nyom nelkul tunnek el, megpedig ugy, h a rendszer tovabbra is fenntarthatatlan, a strukturalis problemakkal senki nem akar (vagy nem tud) foglalkozni. Jelszavunk munka es beke az egyensulytalansag.

    Epitunk vmit, ami nem mukodik es soha a budos eletben nem is fog mukodni, mert egy vadbarom allatsag, amit hulyek talaltak ki. Minden evben ujabb es ujabb megszoritasok kellenek majd, ujabb es ujabb helyrol kell penzt elvenni (nyesz, onkentes penztarak, tbsz vegul a maganszamlak), a folyamat ongerjeszto.

    Erdemes megnezni, mi tortent pl. Lengyelorszagban az elmult nehany evben, a lemaradasunk egesz egyszeruen sokkolo.

    Durvasága miatt töröltem - moderátor.

Új hozzászólás Aktív témák