Új hozzászólás Aktív témák

  • priti

    addikt

    válasz angelside77 #17509 üzenetére

    A szerződésen múlik 100%-ig. Senki nem fogja tudni megmondani.
    Módosíthatja e a bank egyoldalúan... Ha igen, akkor érdemes lehet előtörleszteni hosszú futamidejű hitelt, ahol még beláthatatlan, hogy a jövőben mi lesz, mert így a még nem ismert többletköltségek egy részétől amit közben kitalálnának neked legalább megmenekülsz.
    Ha nem módosíthatja, akkor nem valószínű, hogy érdemes előtörleszteni mert elég szemetek és könnyen lehet (jellemző), hogy a teljes futamidőre számított kamatot is törleszted részben előtörlesztéskor és nem 2 misivel csökken a hitel alapja, azaz lényegében csak odaadod nekik előre a pénzed és nem takarítasz meg, csak a futamidőt csökkented, ami az infláció miatt tuti bukó. Jobban jársz, ha akkor adod oda, amikor már kisebb értéket képvisel ugyanaz a pénzmennyiség, szóval amikor esedékes. Addig is, ha ne adj Isten megbetegszel, balesetet szenvedsz stb. van mihez nyúlni és nem lesz belőle késedelem.
    Ráadásul még az is lehet, hogy pénzbe is kerül előtörleszteni, mert utána gondolom át kellene ütemezni az egészet, hogy értelme legyen, azért meg simán levesznek.

    Hardverlesen

Új hozzászólás Aktív témák